Piękny film, ukazujacy prawde, przypominal troche II wojne swiatowa, tortury w Pawiaku itp. Wzruszyłam się na końcu, Natalie jak zawsze rewelacyjna i inni aktorzy rowniez. Ciekawa bylam czy V sciagnie ta maske czy nie.
pozdrawiam, polecam!!
Mnie muzyka bardzo przypominala klimat II WŚ. Co do oceny filmu w pełni się zgadzam.
Kobieto, co ty wygadujesz? Tortury w Pawiaku i film Wachowskich? Zastanów się dwa razy, zanim palniesz kolejne głupstwo...
A niby jaką prawdę on ukazuje? przecież to jest fikcja :) Nie sil się więcej na ambitne komentarze, bo jak widać źle na tym wychodzisz. To nie jest film oparty na faktach, żeby jego główną zeletą był realizm w odtwarzaniu historii. Pozdrawiam i życzę sukcesów w nauce (historii oczywiście).
Weź sie lepiej puknij, nie mów mi że to nie przypominało ci tortur w obozie koncentracyjnym? Sama Natalie Portman tak powiedziała(kup sobie nowy nr to&owo i przeczytaj) a poza tym konsultowalam sie z historykiem i przyznal mi racje. Jak sie zwialo z histori na lekcji to sie nie dziwie ze masz takie braki
pozdrawiam
Hmm ciekawe co to za ludzie teraz uczą w szkołach… Najwyraźniej niezbyt się do tego nadają… A co do to&owo to gratuluje wyszukanych źródeł informacji…
A ja rozmawiałem z czerwonym kapturkiem i odnoszę wrażenie że wie więcej o historii niż twój historyk (nie ma to jak rozmowa na poziomie).
Nomis, super, to lubie najbardziej. Jak ktoś opiernicza historyka, bo uważa, że sam lepiej się zna na historii. Człowieku, trochę samokrytyki :/
No no jak Natali tak powiedziała to faktycznie ma racje bo przecież była w obozie i doświadczyła tortur. Co do tego Pawiak to faktycznie weź młotek i uderz sie bardzo mocno w głowę a jak to nie pomoże to nawet 2 albo 3 razy. A później idź do biblioteki i pożycz sobie pamiętniki kogoś kto przeżył przesłuchania.
Po co się kłócicie? Tortury w filmie przypominają jej te, o których słyszała w historii i tyle. Przecież nie napisała "to jest dokładnie to co było w Pawiaku". Ehh powinienem przestać zaglądać na te fora filmweb bo ludzie nie potrafią tu rozmawiać.
Film jest fajny pokazuje jak szybko demokracja może przerodzić się w dyktaturę. Mnie zastanawia kwestia tego przywódcy, nie byłem w 100% pewny czy na pewno on został zabity czy może jego dubler. Skłaniałem się do tego że on nie istniał i stanowił marionetkę polityczną jak w Equilibrium.