PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=180040}

V jak Vendetta

V for Vendetta
2005
7,4 299 tys. ocen
7,4 10 1 298616
7,0 62 krytyków
V jak Vendetta
powrót do forum filmu V jak Vendetta

Super !!!

ocenił(a) film na 8

Świetny wielopoziomowy film, który nie jest bezmózgą papką. Perfekcyjna adaptacja komiksu. I ta kameralność, muzyka Ahhhhhh. Nie będę wypowiadał sie za co go cenie, bo to już opisały osoby poniżej :D

ocenił(a) film na 8
Redgard

Czy perfekcyjna adaptacja komiksu to bym sie klocil, klimat polecial na pysk, V z chlodnego "szalenca" zmienil sie w klowna. Ot Moore po hollywoodzku. Ale film i tak wiecej niz udany. Towarzyszyl mi w myslach przez wiele dni po seansie

ocenił(a) film na 8
zulus88

Również uważam że to film który zapada w pamięć. Od samego początku wczułem sie w atmosfere, którą stworzyła świetna muzyka i niesamowicie klimatyczne (mroczne) zdjęcia. Byłem zachwycony Natalie Portman ( jest ona aktorką która ma olbrzymi talent ). Naprawdę SUPER zagrała. No i podobała mi się maska - super projekt. :D

Film porusza tematy polityczne.

Oceniam na 8

zulus88

miałem podobne wrażenie co do zmiany zachowania V w filmie względem komiksu. jakoś też nie pamiętam specjalnie tego, żeby w komiksie V się zakochał w Evey, ale może przeinterpretowałem trochę film. ogólnie całkiem niezła adaptacja całkiem dobrego komiksu. może bez rewelacji (szczególnie dla tych, co oczekiwali kolejnego matrixa), ale filmik na poziomie, zapewne nieźle się ogląda, gdy się nie czytało komiksu.