Po pierwszym Matrixie miałem o braciach W. Bóg wie jak dobre zdanie. Po drugim Matrixie, miałem już zdanie dużo gorsze, po trzecim moja opinia o nich była już całkiem kiepska. Po V uważam, że to zwykli szmaciarze klasy B, którym raz trafił się genialny pomysł jak ślepej kurze ziarno. Materiał mieli dobry a zrobli z tego fabułę klasy B a nawet miejscami C. Po prostu dno.
---
karakuli
Z Matriksem się zgadzam pierwsza część najlepsza, ale tak to zwykle już jest że jak film cieszy się popularnością to twórcy łasi na kasę produkują bubel nie zważając na sensowność tego co robią, a skłaniając się ku komercyjnej stronie. Włączając ten film myślałam że na pewno będę rozczarowana, i nieusatysfakcjonowana jednak stało się kompletnie inaczej. Nie ma przepakowania efektami specjalnymi, nie leją się na każdym kroku, a film jest spójny i logiczny, akcja dobrze się rozwija utrzymuje widza w napięciu, swoją drogą fajna fabuła. Po prostu gorąco polecam:p
kolejne matrixy to faktycznie dolina ale V for Vendetta sie nie czepiaj bo to naprawde dobry film oczywiscie szanuje twoja opinie lecz ty takze uszanuj opinie innych nie rozumiem na jakie podstawie oceniasz V jako kino klasy B lub nawet C jakies argumenty???? bo jedyne co z twojej wypowiedzi wyczytalam opinia taka i owaka ale dlaczego?? ( zrob cos lepszego skoro taki z ciebie zdolniacha:))) a poza tym to troche nie landie wyrazac sie takim jezykiem o Wachowskich moze i raz mieli farta innym razem im nie wyszlo ( dotyczy matrixa) ale zeby "szmaciarze" a moze to zwykla prowokacja tak czy inaczej dochodze do takiego wniosku ze przede wszystkim wybierajac sie na Vendette kierowales sie Matrixem (zreszta jak wielu ludzi ktorzy wiedzieli ze Wachowscy robili ten film) twoje oczekiwania zostaly niespelnione i sie rozczarowales bo V for Vendetta ma tyle do Matrixa co dzien do nocy pozdrawiam respect
Uważam że Wachowscy nawet MATRIXA sami nie wymyślili!!!
Poparzmy chociaż na Johnny Mnemonic (gniazdko w głowie),Total Recall(rzeczywisty świat to ten drugi),Tron(chyba pirwszy film o tym, jak człwiek zostaje przeniesiony do systemu).
CZY DAJE TO DO MYŚLENIA?????????????????????? ????????????
Zapraszam wszystkich na mój blog do rostrzygnięcia tego kontrowersyjnego tematu!