Jeszcze kilka takich propagandowych filmow i wiadome wyniki wyborow, a bedziemy miec emirat. Przeciez w dziesiejszych czaach krazy widmo komunizmu, na pewno nie prawicy ktora jest opluwana i zakrzykiwana.
Czyli sugerujesz, że Don Tuskolone stoi również za nakręceniem tegoż filmu? Ja obstawiam Iluminatów i lobby gejowskie.
Ideologicznie. GW krzyczy ze marsz niepodleglosci to nazisci. Wobec tego warszawiacy zaopatruja sie w gwizdki bo trzeba jakis tam oboz cos tam radykalny powstrzymac.
Pewnie chodzi o ONR. Cóż, radykalizm w odpowiedzi na radykalizm. Film obejrzę i sam sobie podumam, ale moich politycznych zapatrywań nie będzie on w stanie wzruszyć - jak w przypadku 99% innych widzów;)
Trudno sobie wyobrazić, że ktoś zmienia poglądy po obejrzeniu filmu rozrywkowego, to nie poważne. Trzy tomiszcza Marksa, to może zmienić punkt widzenia, a nie jakiś tam film:)
Ale czytałeś chociaż? Ja też podziękuję, ale przynajmniej zaznajomiłem się z jego filozofią i starałem zrozumieć;)
I naprawdę w to wierzysz? A skąd się wzięła się Krew i honor, z GP, ND i filmów pokroju Fanatyka? Bzdura.
Litości... Proszę sobie na onecie takie tematy zakładać. Jak tam brodzisz w "polityczno-ideologicznym" bagnie to przed wejściem na filmweb wytrzyj buty. Nie męcz ludzi.
Dokładnie. Pozatym tyle krzyku, że lewactwo - jak na razie, to ja widzę tu samych konserwatywnych prawaków...
Nie wytre butow. Ten film to zydomasonskokomunistycznasciema. Znam ludzi ktorzy po gw, tvn i paryu takich filmach staja sie lewakami.
Bardzo mało, jak widzę, wiesz o psychologii.
Takie obrazy nie mają na celu wpajać pewnej konkretnej ideologii, ale wzbudzając w widzach uczucia sprawiać, że pewne aspekty, zdania, przekaz zawarte w filmie (dzięki tym uczuciom) w nich zostają. Coś w stylu konia trojańskiego, podstawy psychologii i propagandy.
Też widzę tu przekaz jednoznaczny, i to mnie wkurza, bo nie chodzi mi o treść ale sposób przekazu - która jest ostro lewacka. Dobrze, że są jeszcze tacy, jak maciek_72_2, dodają mi nadziej, że coś z naszego kraju będzie.
Ooo, o psychologii, to ja akurat wiem sporo, źle trafiłeś;) Przeprowadźmy więc "psychoanalizę" twojej osoby; można rzec, patrząc na to jak i co piszesz, a także biorąc pod uwagę twoją ocenę filmu, że oceniasz go podłóg własnej filozofii świata nie zważając na tak prozaiczny fakt, iż film składa się z wielu elementów, które ocenić można obiektywnie abstrahując od kontekstu fabularnego. Ty, najwyraźniej tego nie potrafisz, bo ciasny światopogląd nie pozwala ci tego zauważyć. To się nazywa uwarunkowanie, fiksacja i jest to destruktywne zjawisko. Tak więc miej się na baczności;)
Jeśli zaś mowa o działaniu podświadomym, cóż wszystko wokół tak na nas działa, ale to od nas zależy, czy się temu poddamy. Takie wmawianie ludziom, że coś ich bezwarunkowo stale omamia, to czysty populizm i robienie z człowieka debila, bezwolnej marionetki, a tak nie jest. Tak że idea, iż ktoś sobie obejrzy "V" a później nagle obudzi się w nim rewolucjonista i zacznie wysadzać miasta w powietrze, jest mało prawdopodobne, chociażby dlatego, że większość ludzi jest wolna od politycznych natręctw.
Co do maciek_72_2, to się zgadzam i jeśli postanowi on wszcząć jakąś antylewacką rewoltę, to jestem z nim! ;D
Wypie....... mi z tą polityką ludzie mają już dość waszego bełkotu prawych,lewych i środkowych jeszcze trochę i się naród obudzi z letargu w tedy ty i tobie podobni wpełzną pod kamień z którego wypełzli bo zemsta będzie sroga i okrutna.
http://www.youtube.com/watch?v=ueAvaNBWLWg&feature=related
Coz, ten film to zwykla propaganda wspomniany w piosence falsz, relatywizm i hipokryzja.
ANARCHISCI DO RYNSZTOKA!
Gdybyś się trochę zagłębił to film został nakręcony na podstawie(!) komiksu Alana Moore'a napisanego w 1982-1985, więc daruj sobie.
W "V jak Vendetta" reklamowano anarchię, nie przypominam sobie, żeby w filmie prezentowano jakikolwiek system ideologiczny...
Wlasnie, reklamowano zbrodniczy ustroj. Chcecie zeby cygani rzneli wasza matke a ojca zabil murzyn za worek cebuli od araba?>
Serce nie sługa. A wszyscy lekarze są opłaceni przez masonerię. Dziwne, że o tym nie wiesz.
Wiem. Niestety tak jest. Ty chyba zyjesz w swiecie w ktorym kaczynski jest dyktatorem, a gw to prasa podziemna. A palikot jest scigany.
To sie przecpaj, albo rzucaj kamieniami w patriotow, przed smiercia wyobraz sobie ze za to wlasnie umierasz.
Czemu jesteś taki smutny? Pewnie głosujesz na jakąś niszową partię, która nie wejdzie do sejmu i odreagowujesz w internecie.
no to z innej beczki - mówiłeś, żeby porzucać w patriotów. Jak rozpoznać patriotę na ulicy?
11 listopada.
http://www.youtube.com/watch?v=oih9rEVWyZk&feature=channel_video_title
W sumie to kostkami brukowymi jak twoi koledzy.
Najpierw zapisz sie do nich:http://www.youtube.com/watch?v=m-ISrPmtJAc
A potem rzucaj:http://www.youtube.com/watch?v=pPknz4wFEo8
Jak na naszym stadionie podczas meczu z widzewem
Co jesteś za PO i czytasz Gazetę Wyborczą? Omg.. już wiem z kim mam do czynienia, a masz jeszcze 15 lat . To mówi samo za siebie.
Jestem za korwinem i kaczynskim, czytam fronde i polonie christianie. Jestem paeloblibertarianinem, legitymista katolickim.
I tak trzymać :) Jeszcze Polska nie zginęła.
(Nienawidzę off-topów, pod "Gwiezdnymi Wojnami" czy "Ojcem Chrzestnym" opieprzyłbym cię ale pod czymś takim chyba nikomu nie będzie przeszkadzać.)
CWP!
A prawda jest jedna Polska wiecznie będzie trwać
I nigdy nie zginie Póki żyjesz Ty i ja
To sprawa honoru, to sprawa życia każdego z nas!
I nie ma odwrotu - jesteś z nami lub przeciwko nam!
Ale od pieprzenia na forum filmowym jeszcze żadnego kraju nie udało się uratować;)
patriota nie przejmuje sie czynami. patriota powinien skupić się na deklarowaniu miłości do ojczyzny.
Ty sie skup na a w koleczku i jabolach. G wiesz ile juz wycierpialem za takie poglady, jaki ostracyzm mnie spotykal, nazista faszysta, nagana, seksista, ksenofob.
G wiesz