PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391382}

Valhalla: Mroczny wojownik

Valhalla Rising
2009
6,2 24 tys. ocen
6,2 10 1 24120
6,5 31 krytyków
Valhalla: Mroczny wojownik
powrót do forum filmu Valhalla: Mroczny wojownik

Słabizna

ocenił(a) film na 3

Jak ten film można określić mianem filmu akcji, skoro akcji nie ma tu za grosz. Starając się być
obiektywnym ciężko mi nie powiedzieć, że fabuła i akcja tego filmu to straszna lipa. W zasadzie
w tym filmie prawie nic się nie dzieje i niewiele wiadomo o co chodzi.
Niestety poza naprawdę ładnymi widokami i schludną robotą operatorów (oraz będąc już
bardzo wyrozumiałym to również fajnymi kostiumami) ten film nic nie wnosi i jest stratą czasu.

Pewnie ktoś kategorycznie zaprzeczy moim słowom i zdecydowanie się ze mną nie zgodzi,
ale... czy tak samo można się odnieść do mojej opinii wiedząc już, że budżet filmu opiewał na
ok. 7 mln $?
Dobrze wydane pieniądze? hmmm.. śmiem wątpić

ocenił(a) film na 9
deserving

Zgadza się, tego filmu nie można nazwać filmem akcji, ponieważ nie jest to film akcji.

deserving

Zgadzam się, obejrzenie tego filmu to strata czasu. Wg HBO ten film dostał nagrodę na jednym z festiwali, ale to chyba po znajomości, lub z uwagi na brak konkurencji.

ocenił(a) film na 3
raf413

Nie wiem za co ten film mógłby dostać jakieś nagrody, bo jedyne pozytywy jakie znalazłem w tym filmie, to ładne ujęcia i dobra praca operatorów, całkiem fajne widoki i ciekawa główna postać - głównie o sam wygląd mi chodzi bo ciężko mówić o czymś więcej w tym przypadku bo 'jednooki' po postu tu wygląda i nic więcej.

ocenił(a) film na 2
deserving

Nagrodę mógł dostać za nowatorstwo w pewnym sensie, natomiast 7 mln budżetu to naprawdę bardzo mało biorąc pod uwagę gaże aktorów, koszta dodatkowe, sprzęt, reklamy, dystrybucję i całą ekipę ludzi; montażystów, operatorów, oświetleniowców, speców od muzyki, projektantów, kostiumowców.
PS. Nie bronię filmu, jest dla mnie lekkim nieporozumieniem.

ocenił(a) film na 6
deserving

Zgadzam się,strasznie nudny film.Od połowy musiałem oglądać na przyspieszeniu a i tak nic się nie działo.

ocenił(a) film na 8
deserving

to że ty nie wiesz o co chodzi to nie znaczy, że nie wiadomo o co w tym filmie chodzi. kumasz?

ocenił(a) film na 7
kool83

+1

kool83

Brawo Panie kool83 :) popieram:) jak czytam czasami to mi się śmiać chcę. Ciekawe czy któryś z wypowiadjących się negatywnie pomyślał że jednoooki nawiązuje do Odyna:) Jednooki bóg skandynawskiej mitologii. Nom ale cóż, komentarzy nie piszą krytycy filmowi. Pozdrawiam

trzeciakobra

Daje filmowi 10 lekką rosią:P

trzeciakobra

rąsią:P sorry

deserving

amen człowieku pokazałeś jak merytorycznie krytykować, nie ubliżając nikomu. Brawo

ocenił(a) film na 4
deserving

Co do pierwszego zdania - nie ma co bezwzględnie sugerować się gatunkiem filmowym na FW, ale z całą resztą się zgadzam.