PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391382}

Valhalla: Mroczny wojownik

Valhalla Rising
2009
6,2 24 tys. ocen
6,2 10 1 24167
6,5 31 krytyków
Valhalla: Mroczny wojownik
powrót do forum filmu Valhalla: Mroczny wojownik

beznadzieja

ocenił(a) film na 1

Ten film to strata czasu. Gorszego filmu nie widziałam. Ten tytuł nie ma nic wspólnego z wikingami a akcji wogóle nie ma. Nic tam się nie dzieje. Nie rozumiem jak można nakręcić tak durny film. Byłam w kinie i tylko czekałam kiedy się skończy bo jest po prostu nudny.

ocenił(a) film na 8
SylwiaK184

film bardzo dobry..tytuł oryginalny oczywiście, że jest związany z wikingami ale polskie jego tłumaczenie jest jedną wielką pomyłką...żeby go zrozumieć należałoby zapoznać się trochę z mitologią skandynawską. A biorąc pod uwagę fakt, że większość filmów o wikingach no wypruwanie flaków i ucinanie głów, w tym jest tego niewiele...a klimat bije na głowę wiele filmów..

SylwiaK184

To nie jest żaden gówniany film akcji tylko wybitne artystycznie arcydzieło.

0wner2

gówno nie arcydzieło ! znam mitologię skandynawską i wiem, że to "dzieło" do niej nawiązuje, ale nic mu to nie pomaga, bo i tak jest nudny...
zdjęcia i kolorystykę ma dobre, ale poza tym to szit... nie znoszę w kinie aż takiego filozofowania

pixi222

Jeżeli dla ciebie ten film był nudny to ja nie mam więcej pytań, w nim nie było ani jednego momentu, w którym można było się znudzić. Wracaj do Kac Wawa, to twój poziom.

0wner2

och wielki obrońca filmu się znalazł :P ty to w ogóle poziomu nie masz, jeśli nie umiesz zaakceptować, że komuś się ten film może nie podobać.
Ja go oglądałam już rok temu zanim trafił w Polsce do kin i miałam dużo czasu na przemyślenie go i nadal nie widzę w nim nic fajnego poza ogólną wizualnością i grą Madsa Mikkelsena.
Ha wielcy obrońcy się uaktywnili po premierze...

pixi222

Ja ten film widziałem we wrześniu ubiegłego roku i zrobił na mnie tak duże wrażenie, że nie mogę doczekać się seansu w kinie. Jest genialny pod każdym względem.

0wner2

dla ciebie jest, a dla mnie to porażka :P
i nie wyjeżdżaj mi tu z polskim gównem filmowym !

pixi222

Jeżeli twierdzisz, że Valhalla to porażka to najwidoczniej musisz być fanem Kac Wawy i Battleshipa. Tak wychodzi z logicznej interpretacji.

0wner2

a ty musisz być mega trollem rodem z Norwegii :P
1. widziałam i to dno jakich mało 2. nie znam :P
cz ty masz jakiś problem z tym "kac Wawa" ? z twoich postów wynika, że albo jesteś "psychoantyfanem", albo robisz kryptoreklamę...

pixi222

Dobra, nie musi być Kac Wawa, może być Transformers 3D. Wprost na twój poziom intelektualny.

0wner2

puknij się w czoło trollu, nie oglądam takiego mułu ha widać, że ty tak, jeśli wspominasz takie dzieła...
i pisze to osoba, która dała American Pie 7 :/
ja tam wolę wrócić do Kusturicy, Akina i szerokiego kina obyczajowego, które jest bardziej emocjonujące niż Valhalla :P

pixi222

American Pie to dobra komedia, a Valhalla to prawdziwe kino artystyczne. Schowaj się ze swoimi obyczajowymi zamułami.

0wner2

tak schowam się w czeluściach mego pokoju delektując się nowym filmem Akina i brytyjskimi obyczajówkami :P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem