7,2 145 tys. ocen
7,2 10 1 144732
6,5 29 krytyków
Vanilla Sky
powrót do forum filmu Vanilla Sky

1..Nie rozumiem dlaczego skoro miał wybór odkąd ma się zacząć jego sen, czy coś podobnego, to dlaczego wybrał moment (ten na chodniku, co sie budzi), na rozpoczęcie nowego życia, (we snie), ale żyuje z masakrowaną twarzą. To rodzi się pytanie dlaczego nie wybrał wcześniejszego mometnu, aby żyć z normlaną twarzą, nierozumiem tego.
2.. Jak sie nazywa ta piosenka, wiecie słąwna coś tam z Bogiem (got of us)

BUNCH

Ta piosenka to - One of Us Joan Osborne

użytkownik usunięty
BUNCH

Bo mogl wykreowac sobie swoja rzeczywistosc dopiero od momentu wypadku(chyba)

ocenił(a) film na 10
BUNCH

A co tu do nie rozumienia? Zrobil tak i tyle. Dlaczego miałby nie wybierać tego momentu? Myślę, że nawet gdyby wybrał na "sklejkę" wcześniejszy moment, i tak skaza na psychice wywołana zdeformowaną twarzą w prawdziwym życiu dałaby o sobie znać. No ale doświadczenie nie wyprzedza poznania... Generalnie uważam Twoje wątpliwości za bezzasadne:)

użytkownik usunięty
BUNCH

hehe - to proste: przeciez podpisal kontrakt dopiero po wypadku, kiedy mial juz zmasakrowana twarz... a ta piosenka jest naprawde fajna :)

ocenił(a) film na 10

mógł sobie wybrać na sklejkę którykolwiek moment... firmę nie kosztowałoby więcej, podejrzewam, wyczyszczenie kilku miesięcy więcej z pamięci Davida...

ocenił(a) film na 8
BUNCH

gdyby na sklejke wybral jakis wczesniejszy moment, to film calkowicie by sie zmienil :) zauwaz, ze ogaldamy film, dochodzimy do tego momentu na chodniku, i wtedy nic sie juz nie dzieje na prawde... dopeiro w koncowce filmu w przeblyskach dowiadujemy sie co sie stalo w rzeczywistosci... gdyby wybral jakis moment wczesniej, to nie byloby wypadku, nie byloby problemow, film bylby troche bez sensu :)

jackeill

No tak,a le czy TY na jego miejscu wybrałbyś tak samo, chciałbyś żyć z taką twarzą? - Na pewno Nie, więc dlaczego, skoro mógł nie wybrał życia z normalną twarzą? BO rpzeciez mógł od dowolnego momentu!

użytkownik usunięty
BUNCH

Bo najprawdopodobniej poszedł za głosem słów "Najgorsza prawda lepsza od najwspanialszego kłamstwa", zauważ że mówił przed samym momentem wyboru że on nie chce już dłużej śnić i ma dosyć tego co nieprawdziwe. Tak mi się wydaje ale to tylko moja opinia.

Nie wiem dokładnie - musialabym jeszcze raz obejrzeć film i dokładnie się zastanowić:) - ale myślę że chodziło tu o Sofię...

użytkownik usunięty
BUNCH

Jak sam pewnie zauwazyles (badz nie);) L.E 'znalazlo' go po wypadku ;] tak wiec mogli zmienic jego wspomnienia, ale nie urazy fizyczne ;] wiec nawet gdyby wybral moment po wyjsciu od Sophie,a przed wypadkiem cala tresc nie mialaby sensu, skoro wspomnien z wypadku by nie bylo a uraz powypadkowy owszem ; )

EJ, a co ma piernik do wiatraka? Przeciez skoro to jawa - sen, to w nim jest wszystko możliwe, nie?