7,2 145 tys. ocen
7,2 10 1 144732
6,5 29 krytyków
Vanilla Sky
powrót do forum filmu Vanilla Sky

to samo co poprzedni temet z tym ze poszukuje kawalka ktory jest na samym koncu filmu tzn w momecie kiedy David skacze z wiezowca. taki bardzo spokojny fajny kawalek.
aha jesli ktos filmu nie widzial to ma on byc "wkrotce w tvn" - goraco polecam

użytkownik usunięty
variat

po co podajesz zakończenie?????, co za pajac :(

wybacz... jesli dla Ciebie naprawde skok z wiezowca jest "zakonczeniem" watku, mysli rezyserskiej to polecam Ci lepiej ogladac filmy typu "rambo" gdzie dostac kulke to dostac kulke a spasc z przepasci to spasc z przepasci(zginac). ten film to nie kampania prezydencka lecha walesy ktory mowil ze "biale jest biale a czarne jest czarne"...

gratuluje plytkiej bogatej wyobrazni.

powiedz czy naprawde nie dostrzegasz tego co rezyser skierowal do naszej podswiadomosci i domyslu, czy moze rozmawiales z nim osobiscie i powiedzial ci ze nie ma tam nic poza skokiem i to znaczy ze David sie zabil bo mu sie zyc nie chcialo koniec kropka???

heheh ciekawy jestem jak bys zkwitowal "zakonczenie" jakiegos filmu Lyncha... buahahahah
pozdro for U

variat

heheh a sobie gratuluje zakrecenia bo w "gratuluje plytkiej bogatej wyobrazni." sam nie wiem jakim sposobem wcisnalem slowo "bogatej"...

użytkownik usunięty
variat

Chyba cie pogieło hehe, aleś epistołe odwalił, piszesz o skoku na koniec więc się wściekam bo ja filmu nie widziałam, mam zaqmiar obejżeć w sobotę.

Kobieta o "plytkiej bogatej wyobrazni" - cokolwiek to znaczy ;-)

użytkownik usunięty
variat

Nieznany przyjacielu kawałek którego szukasz nosi tytuł "njosnavelin" grany jest przez zespół Sigur Ros...:)Przyjemnego odbioru...

użytkownik usunięty
variat

Natomiast może znasz tytuł nagarnia które puszczone jest gdy Cruise śledzi Cruz na ulicy...??

ocenił(a) film na 10

Kurde film fajny, ale żeby dawać tak dobre kawałki jako soundtrack to lekka profanacja. Takich rzeczy słucha się w całości z całej płyty w nocy na słuchawach a nie tak fragmentarycznie. A film wiadomo fajowy.

użytkownik usunięty
variat

ja niestety nie znam tego kawałka za to moze ty mi pomorzesz ?reklamują teraz ten film i interesuje mnie kto to śpiewa myslałam że to piter gabriel nawet byłam pewna to jest znana piosenka ale nie umiem jej znalezc moża znasz tytuł a może to ktoś inny śpiewa(muzyka przwodnia przy reklamie tego filmu)dzięki zaodpowiedż jesli znasz
Pozdrawiam aga

użytkownik usunięty

napisz w której minucie jest ten kawałek, którego szukasz - w necie pod hasłem Vanilla Sky Soundtrack - znajdziesz listę piosenek jakie znalazły się w filmie.

variat

RZECZYWIŚCIE CIULU Z TYM ZAKOŃCZENIEM TO PRZESADZIEŁEŚ!!!!!

variat

1. wielkie dzieki za tytul utworu:))
2.niestety nie znam nazwy tego kawalka o ktory pytasz. sam bym go chetnie sciagnal. nerwicy dostaje gdy wielokrotnie na soundtracku nie ma akurat tych walkow ktore mi sie podobaja a zamist tego sa inne dlatego ze ich wykonawca jest np. bardziej popularny...
3.kurcze nie kojarze co graja na reklamie ale jak ja zobacze to z pewnoscia sprawdze co to jest. narazie powiem tylko ze na sciezce dzwiekowej jest obecny Peter Gabriel(walek nazywa sie "solsbury hill")
4.@ glorstine to do mnie??? jesli tak to krzyz na droge i pozdrawiam:]

variat

no w sumie to nie do konca powiedzial zakonczenie bo sens skoku jest zupelnie inny no ale faktem jest ze skacze :P a to jest piekne i suma sumarum zepsules jedna z lepszych scen w filmie juz nie chodzi o interpertacje skoku tylko o cala konocwa scene

pozdro :P nasptenym razem sie spytaj jaki utowrek leci na koncu filmu bedzie prosciej

btw dzisiaj tez bede ogladac vanille bo to cool film

użytkownik usunięty
variat

kiedys po usilnym googlowaniu, odszukalem ten kawalek... a wlasciwie trzy jego rozne wersje. spiewa sigur rós. piosenka ma tytul njosnavelin, bądź the nothing song, bądź untitled #4 ;) Kawalek, ktory leci w filmie, jest z koncertu na zywo. Na plycie CD - soundtracku do filmu, jest zupelnie inna piosenka, chociaz podklad ten sam. Udalo mi sie sciagnac mp3 z koncertu, jakosc troche zjechana, ale da sie sluchac. Jakos niedawno sigur ros wydalo oficjalną wersje tego kawalka (mozesz go sciagnac z ich strony), ale brzmi zupelnie inaczej :( A sama nuta mnie rozwala, serce bije mi w rytm tej piosenki :] ... po prostu cudo ;)

użytkownik usunięty

aha, dodam jeszcze, ze piosenka ta nie ma tekstu (dlatego było tak trudno mi ją znalezc), poniewaz jest spiewana w języku, ktory sigur rós wymyslili... heh

długi

użytkownik usunięty

No i jest po filmie i jak?Zna ktoś zna tytuł tego utworu, który leciał podczas reklamy?

użytkownik usunięty

Chyba wszystkie piosenki z filmu.
1. "everything in its right place" - Radiohead
2. "from rusholme with love" - Mint Royale (David biega po pustym Times Square)
3. "vanilla sky" - Paul McCartney
4. "have you forgotten" - Red House Painters
5. "all the right friends" - REM
6. "my robot" - Looper (początek przyjęcia urodzinowego)
7. "my favorite things" - John Coltrane (grana przez hologram Johna Coltrane)
8. "keep on pushing" - The Impressions
9. "mondo 77" - Looper
10. "directions" - Josh Rouse
11. "wrecking ball" - Creeper Lagoon
12. Nancy Wilson ("Jeff Buckley czy Vicki Carr?")
13. "solsbury hill" - Peter Gabriel
14. Nancy Wilson
15. "last goodbye" - Jeff Buckley
16. "I fall aprat" - Julianna Gianni (w samochodzie przed wypadkiem)
10. "earthtime tapestry" - Spacecraft (w parku po wypadku)
11. "elevator beat" - Nancy Wilson
12. "svefn g englar" - Sigur Ros
13. Nancy Wilson
14. "agaetis byrjun" - Sigur Ros
15. "indra" - Thievery Corporation
16. "loops of fury" - Chemical Brothers (w dyskotece)
17. "afrika shox" - Leftfield/Afrika Bambaataa (David pije z barmanem)
18. "rez" - Underworld
19. "too good to be strange" - Andrea Parker/Two Sandwiches Short Of A Lunchbox
20. "sweetness follows" - REM
21. Nancy Wilson
22. "one of us" - Joan Osborne
23. "fourth time around" - Bob Dylan
24. "wild honey" - U2
25. "i might be wrong" - Radiohead
26. "porpoise song" - Monkees (pomieszane z "one of us" - Joan Osborne, "jingle bell rock" - Bobby Helms, "its Slinky" - reklama telewizyjna, "western union" - Five Americans)
27. "can we still be friends" - Todd Rundgren
28. "heaven" - Rolling Stones (w samochodzie policyjnym w drodze do L.E.)
29. "healing room" - Sinnead O Connor
30. "good vibrations" - Beach Boys
31. "doot doot" - Freur (w windzie z facetem z obsługi 'tech support')
32. "to kill a mockingbird" main title theme - Elmer Bernstein
33. "elevator beat" - Nancy Wilson
34. "ladies and gentlemen we are floating in space" - Spiritualized (Sofia przychodzi na stypę po Davidzie)
35. "njosnavelin" (the nothing song) - Sigur Ros (David skacze z dachu wieżowca)
36. "vanilla sky" - Paul McCartney (napisy końcowe)
37. "where do i begin" - Chemical Brothers (napisy końcowe)

użytkownik usunięty

Jesli ktoś nie wie to dziś o godz 23.25 jest powtórka oczywiscie w tvn !!! =)

ocenił(a) film na 9

To ze skok Dejwida w ostatniej scenie filmu nie jest "dosłowny", nie zmienia faktu, ze jak ktoś nie ogladal jeszcze tego filmu, to dzięki twojemu postowi, teraz bedzie go oglądał przez pryzmat owego skoku ( czyli zakończenia )

użytkownik usunięty
zdeka

Dokładnie, to ja sie na począku czepnełam tego podania zakończenia i nawet jeśli skok tak do końca nie był zakończeniem to cały czas oglądałam i czekałam kiedy Tomcio w końcu skoczy ;). Nawiasem film bardzo mi się podobał.

użytkownik usunięty

Na zwiastunie, na końcu leci taka muzyczka na gitarze jaki jest tytuł tego utworu?

użytkownik usunięty

Chodzi chyba o "Elevator beat" - Nancy Wilson.

użytkownik usunięty

Pozycja 21 na liście powyżej mnie interesuje...Jest to pewne że kawałek ten należy do Nancy Wilson...Tylko żeby jeszcze ktoś podał jego tytuł..:(

użytkownik usunięty

from rusholme with love
a piosenke ta wykonuje-mint royale

Słowa do "What if God was one of us" na moim blogu:) Zapraszam!

użytkownik usunięty
variat

Ta piosenka jest cudowna... #4 z płyty ( ) Sigur Rós...w ogóle jestem fanką SR. A ten język to hoplandzki...może ktoś już o tym pisal, ale niestety nie mam czasu przeczytać wszystkich komentarzy. Wszystkim goraco polecam tą najnowszą płyte Sigur Rós...reszta płyt także jest świetna, ale tej urok mnie powalił ;) Radiohead...OK Computer dokładnie...cudo, podobnie jak SR. A jeśli chodzi o film...hmm...refleksje...tylko refleksje...pięknie :)
Róża Zwycięstwa

użytkownik usunięty
variat

Kawalek Njosavelin jest poprostu genialny. film tez jest genialny. Zaczalem sie zastanawiac czym jest sens zycza i czym dla mnie jest szczescie.