7,2 145 tys. ocen
7,2 10 1 144826
6,5 29 krytyków
Vanilla Sky
powrót do forum filmu Vanilla Sky

Jeżeli ktoś dysponuje wersją filmu na cd- przewińcie film do momentu w któym David skacze z budynku. Kiedy zaczyna sie retrospekcja zwolnijcie maksymalnie film. Oprócz watkó życia Davida zobaczycei również sporo innych rzeczy. 1) jakiegoś jegomościa pokazujacego fuck:). 2. Dwóch chirurgów, ale kamera jest w pozycji osoby leżącej na stole operac. 3. Ujęcia z niewykorzystanego zakonczenia (identycznego jak we włoskim oryginale, w któym Dawid zabija policjanta) 4. zdjecia z jakiegoś miasta ze staruszkiem na pierwszym planie. Miłego odkrywania życzę!

użytkownik usunięty
Kuryiama

"identycznego jak we włoskim oryginale"-buahahahahahhaahaha ha z tego co wiem, to orginał jets hiszpański:P

ocenił(a) film na 9

Możliwe. Ale czy w jakiś znaczący sposób zmienia to treść?:)

ocenił(a) film na 10
Kuryiama

http://www.youtube.com/watch?v=4PNEBdahsv0&fmt=18 "Do you really know true ending of 'Vanilla Sky' ? Sigur Ros - Njosnavelin (The Nothing Song)"

michoo_2

Oglądając zakończenie w zwolnionym tempie na youtubie utwierdziłem się znowu w przekonaniu,że ten film jest prawdziwym arcydziełem.Kiedy widzisz tę końcówkę tak jak jest ona pokazana w filmie to nie da się wychwycić wszystkich szczegółów.Ten slajd jest jakby historią życia Davida, elementów całego świata który wokół siebie stworzył.Coś pięknego, jeden z szczerze niewielu filmów na którym się wzruszyłem(Po Vanila Sky dalsze miejsca zajmują Into the wild oraz Motyl i Skafander).

ocenił(a) film na 10
Edward_Nozycoreki

ten sam problem dotyczy również mnie ;] mam nadzieję, że fakt iż zmieniam dotychczasowego lidera na mojej subiektywnej liście najlepszych filmów nie jest tylko Lucid Dream'em …

ocenił(a) film na 10
sparrow_88

"plus i minus" kaliber 44 mówi wam to coś:)?

Przyszla_gwiazda

już Cie lubię :PP

20znaków?30znaków?ojapierdole

sparrow_88

Co do takich zakończeń należy też dać film "Projekt: Monster" :P