7,2 145 tys. ocen
7,2 10 1 144752
6,5 29 krytyków
Vanilla Sky
powrót do forum filmu Vanilla Sky

jaki był koniec bo niestety nie mogłam obejrzec

ilona504

też nie widziałam całego filmu.. tylko do momentu, gdy leżąca na łóżku Sofia zaczyna przypominać mu tą drugą, wtedy zawiązuje jej ręce jakimś kablem. Może ktos napisać co było dalej lub tylko samą końcówkę?

ocenił(a) film na 5
ilona504

okazało się, że od momentu kiedy się położył na chodniku narąbany, to wszystko było sterowane, bo go wtedy zamrozili (za jego zgodą w takiej specjalnej firmie), wszystkim sterował, ale pojawiły się komplikacje przez co zamiast idealnego snu miał koszmary.

Ogólnie beznadzieja finał był...

creamdealer

dzieki wielkie:) .......................

ocenił(a) film na 9
ilona504

czyli możesz koleżankom w szkole powiedzieć, że obejrzałaś.

Brandon_Marlo

nie wiem co to miało znaczyc ale raczej nie pochwale się szkolnym koleżankom

ilona504

Creamdealer opisał finał wydarzeń krótko i zwięźle, a tak naprawdę od momentu gdy David skrępował Sofię (oczywiście bohater był przekonany, że to Julie..) działo się wiele rzeczy i sytuacja ulegała zwrotom i komplikacjom.
David podczas rozmowy z psychiatrą zaczął uświadamiać sobie, że wszystkie te chore historie, które ostatnimi czasy zaczęły mu się przytrafiać to efekt manipulacji jego 'życiem' (choć w zasadzie stan, w którym w tym momencie znajdował się David to nie było typowe 'życie').
Szybko wpadł na trop korporacji < L.E. >
zajmującej się hibernacją ludzi tuż po śmierci,a następnie kreującą "życie po życiu" zgodnie ze scenariuszem swojego klienta...
Pech chciał, że 'życie po życiu' Davida stopniowo z romantycznego snu dzielonego z Sofią, zamieniało się w koszmar.
Bohater odnalazł siedzibę korporacji... i właśnie tutaj następuję rozwiązanie fabuły, gdzie wszystko staje się jasne - nie opiszę teraz tego, bo to po prostu trzeba zobaczyć.

Serdecznie polecam obejrzeć te sceny, bo naprawdę bez zapoznania się z finałową akcją trudno w jakikolwiek sposób ocenić ten film.

Moim zdaniem 'Vanilla Sky' jest naprawdę świetny, ale konieczne jest obejrzenie go od pierwszej minuty do napisów końcowych, żeby to wszystko 'ogarnąć'