PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=681716}
6,2 3,1 tys. ocen
6,2 10 1 3083
Vendetta
powrót do forum filmu Vendetta

Klimat,aktorstwo Dany Dyera i ta bezkompromisowa zemsta uczta dla kinomana!Ostrzegam ze
dość brutalna zemsta to wyróżnia angielskie filmy ze są takie rzeczywiste !

ocenił(a) film na 7
lupus198116

zastanawiam sie dlaczego tak niska ocena...kiedy zaczelam ogladac ten film,pomyslalam sobie kolejny film o jakims tam bohaterze ...mile zaskoczenie, pomimo oklepanego tematu, film godny polecenia..bardzo dobrze nakrecony, swietna gra aktorow

lupus198116

naprawdę nie rozumiem dlaczego tak niska ocena na FW?! Film świetny, klimatyczny, uwielbiam takie brytyjskie kino

ocenił(a) film na 5
lupus198116

A są gdzieś napisy polskie już może dostępne?

ocenił(a) film na 3
Roy_v_beck

angielskie napisy w zupełności wystarczą,nie było jakiś skomplikowanych słów
Lecz z drugiej strony.. sam nie wiem czy chcesz oglądać ten film,dla mnie jedna wielka porażka,ocena jak dla mnie zawyżona
można się przyczepić do wszystkiego w tym filmie
Przewidywalne,oklepane,średnia gra aktorska
powiem tak: gdybym miał 11 lat to byłbym zachwycony,jednak teraz..
nie dziwię się że nikt polskich napisów do tego nie robi
jedna wielka szmira nawet nie zasługująca do oglądania w niedzielną porę obiadową
a tak lubię angielskie filmy :(...

lupus198116

Muszę się z Tobą nie zgodzić. Film wygląda jak upośledzona kopia setek amerykańskich revenge-movies. Jest beznadziejnie wyreżyserowany i zagrany - amatorszczyzna wychodzi z każdej sceny, scenariusz sprawia wrażenie improwizowanego a vista - co jest chyba jedynym plusem bo przez nieporadność twórców (niezamierzoną) można się kilka razy uśmiechnąć.
Uwielbiam angielskie kino, ale do np. takiego "Dead Man`s Shoes" to ten film ma się jak Ojciec Mateusz do The Fall.

ocenił(a) film na 4
CieplePapucie

Dokładnie tak jak piszesz,Wy chyba macie klapki na oczach akurat właśnie tym filmem Brytyjczycy nie maja czego uczyć Amerykanów.Strasznie łopatologiczny,słabo zagrany Dyer na siłę robi groźne miny,wszystko słabe w tym filmie na maksa...

ocenił(a) film na 4
aronn

I jedziemy to co akurat angolom wyszło:

The Veteran,Czas zapłaty,Shadow Dancer,Pusher,The Sweeney,Terrorysta,Tyranozaur,Eliminator,Harry Brown.