5,8 23 tys. ocen
5,8 10 1 23317
4,3 7 krytyków
Victor Frankenstein
powrót do forum filmu Victor Frankenstein

Przysnęłam na nim... ale jak ktoś jest wyspany i wypoczęty to pewnie przetrzyma te niecałe 2h :)

ocenił(a) film na 6
Aleksandra910

Ja wytrzymalem mniej wiecej na 70% filmu doszedlem do wniosku ,ze film nie urywa du..y i zostane tylko dlatego aby zobaczyc koncowego potwora.

Wydaje mi sie ,ze tworcy chcieli cos nowego zapisac w kanonie.Stworzyc troszke inna , albo z innej strony historie i poniekad im to wyszlo niestety calosc to tylko 6/10. Film nie powinien zapisac sie gdzies jako wybitny lub warty ponownego obejrzenia.

ocenił(a) film na 5
luquepl

Również ciekawiło mnie jak zostanie pokazany potwór frankensteina, dlatego po przebudzeniu postanowiłam dokończyć film. Samo monstrum ehh... no też słabo :/ już ten małpostwór z początku był bardziej efektywniejszy i ciekawszy.

ocenił(a) film na 6
Aleksandra910

Potwor dosc sredni niestety. Troche to przebajkowane ,ze ma 4 pluca i 2 serca a oni go dzgaja i strzelaja w niego a on dalej chodzi. Nie podobal mi sie ten motyw.
Wogole istota zostala postrzelona i juz zabija wszystkich. Jakby powiedzieli chociaz ,ze to mozg mordercy to by to mialo wiekszy sens.

ocenił(a) film na 5
luquepl

Strzelali do niego to ich pozabijał... jest w tym jakaś logika ;) Problem w tym, że cały ten film opiera się na takiej właśnie "jakiejś logice".

ocenił(a) film na 6
Aleksandra910

Tylko wlasnie nie zostalo powiedziane czyj to np mozg. Mogl byc to mozg jakiegos naukowaca ktory byl np plochliwy cale zycie i ta kreatura jego mozgiem moglaby wlasnie zareagowac strachem i uciekac od kul.