7,0 13 tys. ocen
7,0 10 1 12718
5,5 6 krytyków
Vidocq
powrót do forum filmu Vidocq

Połączenie standardowej fabuły potwora z fabuła dochodzeniówki ale chociaż ładna realizacja i jakieś inne miejsce osadzenie akcji, udało sie dzięki temu stworzyć jakiś klimat

ocenił(a) film na 10
Bonus

Jakiś klimat, standardowa fabuła, Jakiś standardowy nieskomplikowany człowieczek powiedział co wiedział, na dobrą sprawę nie wiedząc za dużo. Jak by nie było w każdym filmie można znaleźć rzeczy które odnaleźć można również w innych produkcjach. Ale w tym wypadku jest ich nieporównywalnie mniej niż w innych za to usiany jest nowatorskimi elementami. Film jest rewelacyjny i ma nie jakiś tam ale wyjątkowy klimat.

Zoltan_3

"Jakiś standardowy nieskomplikowany człowieczek powiedział co wiedział, na dobrą sprawę nie wiedząc za dużo" nie pozwalaj sobie na zbyt dużą ilośc takich ocen bo ludzie zaczną toba pogardzać, ja też moge wygłosić jakomś ciekawa teze o twojej matce wywnoskowując coś z twojeje wypowiedzi i będzie to tak samo trafne i wairygodne

"Jak by nie było w każdym filmie można znaleźć rzeczy które odnaleźć można również w innych produkcjach. Ale w tym wypadku jest ich nieporównywalnie mniej niż w innych za to usiany jest nowatorskimi elementami." zaczynaj wymienić te elementy które rzadziej wystepują, chyba tylko ujęcia kamer i perspektywy

ocenił(a) film na 10
Bonus

Bogu dzięki ze moja matka nie pisze nic o filmach, ale gdyby to robiła to najpewniej sam parę razy napisałbym jej średnio pochlebne posty. Bo widzisz ona ma raczej średni gust, ale co fakt o Mariach z przedmieścia i takich tam mogłaby naprawdę wiele treściwych dla tego gatunku rzeczy napisać i Bóg mi światkiem nie śmiał bym się słowa wtrącić bo średnio mnie tego typu ?twórczość? interesuje i doskonale zdaje sobie z tego sprawę.

Wracając do samego filmu. Niezwykłe zdjęcia udało ci się uchwycić(brawo) dalej scenariusz, historia niebanalna, naprawdę do samego końca nie wiedziałem kto jest alchemikiem ale ty na pewno domyśliłeś się już na początkowym prologu;), no i oczywiście sceny walki oraz klimat. Można by jeszcze wymieniać i zagłębiać się w temat ale po pierwsze nie chce mi się rozpisywać, po drugie parę lat temu oglądałem ten film, a po trzecie nikt mi nie płaci za oświecanie czy przekonywanie kogokolwiek, ty masz swoje zdanie ja swoje a że przyjemność sprawia mi konfrontacja to pisze;)