7,0 13 tys. ocen
7,0 10 1 12718
5,5 6 krytyków
Vidocq
powrót do forum filmu Vidocq

Swietny klimat sposob nagrania,fabuła rowniez fascynujaca -ja nigdy bym sie nie domysliła kto jest Upiorem!Sposob nakrecenia bardzo mota i ciezko sie jest odnalesc ale potem jak dowiadujemy suie koncowki wszystko nabiera sensu i logicznej całosci!Film łączy kryminał, basniowosc, metafizyke i wiele innych genialny.Ciekawy motyw alchemika ,dziewic.Super polecam wszystkim Aha nalezy sie uzbroic w cierpliwosc bo jak mowilam poczatkowo moze nuzyc gdyz nie wiadomo o co chodzi ale potem wszystko sie wyjasnia.

ocenił(a) film na 10
tylaczka

Zgadzam się z tylaczką film jest nakręcony w niesamowitym klimacie. Zagadka kto jest alchemikiem trzyma w niepewności do samego końca.Sama postać alchamika budzi ciekawośc. Film moze i jest troche zamotany ale to daje nam do myslenia i do pełnej koncentracji nad filmem. VIDOCQ jest po prostu trochę inaczej nakręcony niz inne filmy i to daje uroku i tajemniczości filmowi. Po prostu super.

ocenił(a) film na 10
arizona1011

ja moze i widziałam ze etienne jest Alchemikiem ale chyba tylko dlatego ze skojarzyło mi sie to z reka boga ... oraz Tym ze powiedziano ze Alchemik mam elixir MŁODOSCi ... a wszyscy tam raczej starzy byli poza nim:P