PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=172562}

Volkodav: Ostatni z rodu Szarych Psów

Volkodav iz roda Serykh Psov
2006
6,2 4,9 tys. ocen
6,2 10 1 4939
Volkodav: Ostatni z rodu Szarych Psów
powrót do forum filmu Volkodav: Ostatni z rodu Szarych Psów

FILM

ocenił(a) film na 6

wg mnie ten film przewyższa wiedż mina pod każdym względem nie jest to film taki jak władca pierścieni ponieważ lepszej produkcji od trylogii tolkiena długo nie zobaczymy lecz jak na europejskie kino film jest w miare dobry można się doszukiwać mankamentów ale warto obraz zobaczyć choć by z tego powodu żeby porównac sobie go z naszym wiedzminem

użytkownik usunięty
Reznik

wiedźmaka bije na głowę!! owszem ma pewne braki - animacja gacka na samym końcu ale no to można z lekkim uśmiechem popatrzeć. Bardzo spodobała mi się aktorka grająca pierszoplanową rolę.
Ogólnie miło spędzony wieczór.

Reznik

Wg mnie również jest to całkiem przyzwoity film nieporównywalnie lepszy od Wiedźmina. Wspaniałe plenery których nie powstydziłby sie P. Jackson przy Władcy (szerokie plenery, góry, wzgórza i pagórki, wieczorne ognisko itp.). Kostiumy i dekoracje raczej szaro-bure przez co bardziej naturalne niż hollywoodzki jarmarki i tandeta. Efekty specjalne - nieco kuleją, ale tylko NIECO - to nie jest wiedźmiński koszmar tylko raczej niedopracowanie. A takie bywały i u Jacksona. Dla mnie mankamentem była muzyka - raczej niedopasowana do akcji na ekranie albo zwyczajnie nudna. Dla porównania polecam soundtrack do Conana Barbarzyńcy - to mój prywatny ideał w kategorii soundtracków. Fabuła - no cóż można polemizować, ale też kulała. i na koniec by nie przedłużać - ogromny plus (jak dla mnie) uroda gł. bohaterki. Film warto zobaczyć - szczególnie przez fanów fantasy.