Wędrująca Ziemia

Liu Lang Di Qiu
2019
5,2 6,3 tys. ocen
5,2 10 1 6272
5,2 5 krytyków
Wędrująca Ziemia
powrót do forum filmu Wędrująca Ziemia

Tak mi jakoś samo przyszło do głowy, wybaczcie - musiałem :P

Film całkiem fajny, mnie osobiście trochę fabuła rozczarowała, tzn. sam plot i postaci, bo jak chodzi o pomysł, zarys, to jest dosyć ciekawy i nietuzinkowy. Natomiast jak chodzi o realizację, w tym efekty, scenografię, wszelkie gadżety, to jest lepiej niż dobrze i Chińczycy nie zrobili tandety! CGI jest mnóstwo, ale akurat pasuje do ujęć, mnie najbardziej podobały się planety… Jowisz :) Był mega!
Z minusów, małych lecz jednak, to muszę wspomnieć transportery. Idea wielkiego transportera kołowego jest super i sterowanie nim godne najlepszych SF, ale jego zwinność na śniegu i lodzie przy masie kilkuset ton(!) niczym gokart na betonie… to mi się nie podobało, mało realizmu w tym science fiction, hehe – realizm w SF, tak, wiem ;D

Polecam, bardzo ciekawy.

ocenił(a) film na 3
ZSGifMan

Ten film z sf ma tyle wspólnego, co kreskówka dla dzieci. W kreskówce wszystko się zdarzyć może, Ziemia może pędzić dzięki silnikom przez kosmos radośnie.

ZSGifMan

Sorry ale chyba nie widziałeś dobrych efektów. Odpal sobie jakaś gierkę, Mass Effect albo coś w tym stylu i zobaczysz na komputerze taka właśnie grafikę i efekty, jeśli nie lepsze. A te transportery wyglądały tak sztucznie, ze aż bolało na nie patrzeć.

ocenił(a) film na 6
frozzen

Przecież napisałem wyraźnie, że transportery wyszły słabo i w tym filmie są na minus ;)