PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=823829}

Wędrująca Ziemia

Liu Lang Di Qiu
2019
5,2 6,2 tys. ocen
5,2 10 1 6197
4,7 6 krytyków
Wędrująca Ziemia
powrót do forum filmu Wędrująca Ziemia

Nie jestem dobry w pisaniu długich recenzji. Napiszę tak. Jeżeli ktoś szuka dobrych efektów specjalnych to film super. Fabuła też nawet, nawet. Nie należy w tym filmie doszukiwać się realnych rzeczy. To sci-fi. To ma dobrze wyglądać

ocenił(a) film na 6
peter030

No efekty były przednie ale z tą fabułą to bym się nie rozpędzał. W każdym razie w życiu nie dałbym mu 9/10/ Film prawie idealny? Litości.

peter030

To wcale nie musi dobrze wyglądać, ale być ciekawe i zaskakujące. Rzeczy realnych jak najbardziej należy się doszukiwać, bo sci-fi to fantastyka naukowa, a nie fantasy.

cyfrowy_baron

Dokładnie, a nawet jeśli mielibyśmy przyjąć ze da się takie silniki zbudować, to przy tym założeniu fabuła się nie klei. Zbudowali 10000 silników i miast pod nimi zużywając (jak to podkreślili w filmie) wszystkie zasoby planety, to po ch..j im ta planeta? Lepiej było poleciec statkami kosmicznymi i pewnie byłoby 10x szybciej niż 2500 lat podróży. Nie mówiąc o tym ze silniki zbudowano z jednej strony planety, wiec jak niby wyhamują? Albo na końcu wszystkie zgasły a potem nastąpił restart, bezproblemowy najwyraźniej mimo ze cały film polegał na tym ze ciężko silnik zrestartować bo potrzeba mieć jakiś rdzeń których jest bardzo mało. Eh, tragedia.

użytkownik usunięty
frozzen

Racja, ale akurat z hamowaniem nie ma problemu bo były silnik do regulowania obrotu osiowego (konkretnie zatrzymania go) Ziemi.

peter030

Efekty były dobre wg Ciebie? Ja nie mogłem patrzeć na żałosne animacje, szczególnie pojazdów poruszających się na powierzchni, wyglądały jakby były wyjęte z gry komputerowej z poprzedniej dekady. Nawet Jowisza nie potrafili zrobić jak należy.