Węgiel

Koyla
1997
7,7 895  ocen
7,7 10 1 895
Węgiel
powrót do forum filmu Węgiel

Mój ukochany

ocenił(a) film na 10

filmik jakby został wydany w polsce to ja bym z radości chyba po nogach sikała :) ale nie robię sobie zbytnich nadziei żeby się potem zbytnio nie rozczarować tym bardziej że konkretnej daty chyba jeszcze nie ma ?

ocenił(a) film na 9
Shankar1

Faktycznie konkretnej daty nie ma. Na dodatek KOYLA miał być pod koniec ubiegłego roku, więc sprawa się jakby przeciąga. Mam nadzieję, że jednak wszystko się dobrze zakończy i doczekam się polskiej edycji. Ja mam DVD z Indii, z angielskimi napisami. W przypadku tego filmu wystarczy choć trochę "kumać" po angielsku, ponieważ nie jest przegadany, a tekst nie jest zbyt skomplikowany. Ja orłem nie jestem, ale nie miałam trudności ze zrozumieniem. Więc w ostateczności polecam zakup wydania Video Sound. Film ma przyzwoity obraz i dobry (choć tylko stereofoniczny) dźwięk. Jedyny feler to obcięte boki. Film z formatu 2:35 : 1, został sprowadzony do 16 : 9. Bardzo tego nie lubię, bo co i rusz ktoś wypada poza ekran !

ocenił(a) film na 9
Shankar1

Odwołuję rekomendację dla Video Sound. Właśnie zdobyłam nowe indyjskie wydanie KOYLA Moser Baer. Pełna panorama, 2,35:1 (żadnych obciętych boków), bardzo dobrze zremasterowany obraz plus dźwięk 5.1. No po prostu miód, malina! Trochę gorsze tłumaczenie na angielski (trudniejsze do zrozumienia przy słabej znajomości języka), ale to pryszcz gdy się film zna! Na dodatek niczego nie wycięli, bo w amerykańskim wydaniu brakowało bardzo ważnej sceny (2,5 min.). POLECAM!

użytkownik usunięty
costatus

Może dadzą jako dodatek w gazecie... też będzie dobrze;]