Totalna klapa,tak jak napisałam w poście do filmu Harry Potter,dla ludzi średnio rozgarnietych,przepraszam jeśli kogoś uraże ale inaczej o tym filmie napisać nie można.Pozdrawiam
No wiesz niech inni też mają szansę się do tego odnieść, byle z kultuą i poszanowaniem.
Ale ciągle wchodzą tu nowe osoby, które też chcą się wypowiedzieć. A inni komentują ich wypowiedzi. To chyba nic złego że innym ten temat się nie nudzi. Jak nie chcesz to zostaw ten temat i znajdź taki który Cię zainteresuje:), a my/oni się jeszcze pomęczymy/ą nad tym:).
A werom dajmy już spokój. Niech sobie odpoczną:P.
Ale co do wyzwiski się ztobą zgadzam całkowicie, z resztą wcześniej już to napisałem.
Chcecie prawdziego argumentu dlaczego dałem tej Hollywoodzkiej produkcji 1? Powiem wam tyko niezgłaszajcie od razu do usunięcia.
Nie lubię komercji.
A ten film jest 100% komercyjny.Bo ktoś wykłada na niego 100 mln $ dołoży do niego pięknisów Elijah Wood i Orlando Blooma.
Obejrzyjcie czsem takie filmy jak Johnny poszedł na wojnę i Ścieżki Chwały to zobaczycie że rzeby zrobić arcydzieło nie potzeba kasy ani komercyjnych gwiazdorów.
Te filmy pokazują rzeczywistość a nie fantazję ja żyję w świecie realizmu pokazywanym w Kiepskich i Bundych pokazujących że nie ma nic idealnego na tym świecie.Tylko mi nie mówcie że to kretynizm bo jeśli tak myślicie to mówicie to tylko dla tego żeby się odegrać albo nie rozumiecie o co w nich chodzi.
Jeszcze uwaga do Pana Eufegeniusza Doubtfire:
Możesz pisać o mnie co chcesz i ile chcesz,nawet 500 stron mnie to nie obchodzi.Jeżeli myślałeś że uraziła mnie uwaga "dziwić się czemu PiS wygrał wybory" to się mylisz bo jestem pacyfistą i nie interesuje mnie polityka a mimo to wychodzi na to że jesteś komunistą i boisz się bo PiS chce sie pozbyć takich złodzieji jak ty któży okradają to państwo.
Pewnie popierasz PO a to największe złodzieje w rządzie i udowodnili to bo jego członkowie tacy jak Rokita i Tusk byli kiedyś w innej partji i utwozyli koalicję z AWS i rozkladli to państwo co do grosza.
A teraz z jeszcze większymi idiotami jak Lepper oskarżają o byle glupstwa, nie mając żadnych podstaw i dowodów.
Rzucaj sobie czary.
Ja nie wierzę w czarną magię ani w jakieś hobbity,wierzę w Boga a nie jakieś kretyńskie stwory.
"Nie lubię komercji.
A ten film jest 100% komercyjny.Bo ktoś wykłada na niego 100 mln $ dołoży do niego pięknisów Elijah Wood i Orlando Blooma."
Bloom tak naprawdę debiutował tym filmem, wcześniej grał małe role w słabo znanych filmach(Helikoptera kręcił na równi z Władcą). Widzę tu ukrywany żal, czyżbyś miał do kogoś pretensje, może o to ze tobie nie dali tej kasy. Jak dla mnie to nie jest film komercyjny, bo oprócz akcji przedstawia głębszą historię. Ale co ty o tym wiesz.
"Obejrzyjcie czsem takie filmy jak Johnny poszedł na wojnę i Ścieżki Chwały to zobaczycie że rzeby zrobić arcydzieło nie potzeba kasy ani komercyjnych gwiazdorów."
Tu się zgodzę, ale czasami aby coś przedstawić(patrz: Śródziemne) potrzeba trochę większych pieniędzy. Może mi powiesz że J.Rhys-Davies, V. Mortensen, czy sam Wood to byli bardzo znani i doceniani aktorzy przed kręceniem Władcy Pierścieni. Bo z tego co ja wiem to nie.
"Te filmy pokazują rzeczywistość a nie fantazję ja żyję w świecie realizmu pokazywanym w Kiepskich i Bundych pokazujących że nie ma nic idealnego na tym świecie."
Jeżeli uważasz Kiepskich albo bandich za odbicie realizmu, zastanów się nad stanem swojego umysłu.I pomyśl to nie boli.
Po drugie co złego jest w fantastyce, widać że gówno o niej wiesz i mało czytasz.
No wreszcie dyskusja troche na bardziej lepszym poziomie niż było to wcześniej.
|"A ten film jest 100% komercyjny.Bo ktoś wykłada na niego 100 mln $ dołoży do niego pięknisów Elijah Wood i Orlando Blooma. "|
Trudno byłoby coś takiego nakręcić za 30 groszy więc sie nie dziw, jakbyś był Peterem Jacksonem to też byś zarobił, ale ty pewnie nie przyjął byś tych pieniędzy.
|"Obejrzyjcie czsem takie filmy jak Johnny poszedł na wojnę i Ścieżki Chwały to zobaczycie że rzeby zrobić arcydzieło nie potzeba kasy ani komercyjnych gwiazdorów."|
Nie ma filmów, nie ma arcydzieł w które nie została lub została włożona mała kasa! A aktorzy tez muszą jacyś grać, mi to akurat nie przeszkadza że Eliah Wood czy Bloom grali, poza tym jak szukasz filmów komercyjnych to obejrzyj sobie "Osadę", w tym filmie w przeciwieństwie do WP nic sie nie dzieje kompletnie a tez kasa została w włożona.
|"Te filmy pokazują rzeczywistość a nie fantazję ja żyję w świecie realizmu pokazywanym w Kiepskich i Bundych pokazujących że nie ma nic idealnego na tym świecie."|
haha w tym przypadku Swiat Według Kiepskich czy Bundych jest tak samo realny jak Władca Pierścieni, bo pokaż mi taką rodzinę jak Kiepscy czy Paździochy, nie znajdziesz. po za tym te filmy pokazują fantazję bo to są jakbys nie zauważył filmy fantasy, taki gatunek filmowy, i jesli oczekiwałeś od niego realizmu to nie trafiłeś; Boże jak mozna doszukiwac sie realizmu w filmach fantasy??? Poza tym co to za porównania? Seriale do filmów?
|"Możesz pisać o mnie co chcesz i ile chcesz,nawet 500 stron mnie to nie obchodzi.Jeżeli myślałeś że uraziła mnie uwaga "dziwić się czemu PiS wygrał wybory" to się mylisz bo jestem pacyfistą i nie interesuje mnie polityka a mimo to wychodzi na to że jesteś komunistą i boisz się bo PiS chce sie pozbyć takich złodzieji jak ty któży okradają to państwo.
Pewnie popierasz PO a to największe złodzieje w rządzie i udowodnili to bo jego członkowie tacy jak Rokita i Tusk byli kiedyś w innej partji i utwozyli koalicję z AWS i rozkladli to państwo co do grosza.
A teraz z jeszcze większymi idiotami jak Lepper oskarżają o byle glupstwa, nie mając żadnych podstaw i dowodów. "|
O polityce sie z toba kłócić nie bedę, nie bede wchodził w to szambo. Nazywasz mnie złodziejem, a ja noic nie ukradłem nigdy i nie wiem poco kogos posądzasz o cos skoro nie masz żadnych dowodów, ja tez moge powiedziec że ty kradniesz płyty cd w MediaMarkt. PiS to wiesz to taki obornik że oni nawet pozbywac sie nie umieją. Nie, napewno na PO nie głosowałem. Skoro piszesz o kradzieży, a wnioskuję że faktycznie jesteś za PiSem bo ich bronisz, to wiedz że wszyscy kradną obojętnie czy PIS, czy PO, AWS, ABW, BMW i inne szajsy, wszyscy kradną.
Z ciekawości zapytam. O ci ci chodzi w tym zdaniu: "A teraz z jeszcze większymi idiotami jak Lepper oskarżają o byle glupstwa, nie mając żadnych podstaw i dowodów."?
|"Rzucaj sobie czary. "|
Nie rzucam czarów; ty za to chlej Mocnego Fulla i oglądaj mecz.
|"Ja nie wierzę w czarną magię ani w jakieś hobbity,wierzę w Boga a nie jakieś kretyńskie stwory. "|
Tobie sie mylą podstawowe pojecia! Nie jestem fanatykim filmowym i potrafię odróżnić wiarę od filmów, ty za to nie odróżniasz, wiara to dla ciebie wierzenie w filmy. Wiesz ja tez wierzę w Boga, i nie wierzę w czarną magię i hobbitów, bo niby dlaczego? Człowieku to jest tylko film, FILM! fikcja, a nie kolejny odłam wiary ludzkiej, jesli ktos oglada filmy fantasy czy science fiction i w nie wierzy to jest coś z nim nie tak. Ja uważam WP za arcydzieło, lubie je oglądać, ale nie wierzę w to że gdzieś zyja hobbici, nazgule czy orki, to chyba oczywiste. Jeżeli ty nie oglądasz jakiegos filmu bo w niego nie wierzysz to gratulacje... ja oglądam filmy dla rozrywki i nie ma tu żadnej wspólnej więzi z wyznawaniem wiary w Boga. to są dwie zupełnie różne rzeczy!
"Niezglaszajcie od razu do usuniecia"
Ludku maly, co tu zglaszac, przeciez to komedia, to co wypisujesz.
Wyobrażasz sobie wladce pierscieni jako kino offowe? Ty wiesz w ogole co piszesz? Zeby zekranizowac cos takiego "wlasciwie" i z rozmachem potrzeba zaangazowac ogromne srodki, potem srodki te z wieloma nowymi kolegami (zyski,profity,prawa autorrskie) musza wrocic na powrót do osoby/wytworni, ktora je dala.
Jezeli nie starannie wyselekcjonowanych pieknisiow, do zagrania roli "przypominajacych ludzkie dzieci hobbitow"(polecam przeczytac ksiazke), to kogo mieli niby zaangazowac? Linde i Grabowskiego?
Skoro tak zaczynasz porownywac kino fantasy do Boga i rozpisywac sie o wierze to powiem....litosci.
JEZELI NIE LUBISZ TAKIEGO KINA, TO NIE OGLADAJ TAKICH FILMOW. SKORO NIE LUBISZ KOMERCJI TO PO CO BIERZESZ "W NIEJ" CZYNNY UDZIAL, ze sie tak wyraze. Jezeli nie lubie szpinaku to nie zamawiam go w restauracji tylko po to, aby potem nabluzgac kucharzowi, ze zle gotuje. To przeciez wydaje sie takie oczywiste.
Wybacz, kurde babka, mam jeszcze jedna uwage, jezeli piszesz cytuje: "bo jestem pacyfistą i nie interesuje mnie polityka". a) kompletnie nie wiesz czym jest pacyfizm i cisnales tym slowem chyba tylko z braku lepszego b) SKORO NIE INTERESUJESZ SIE POLITYKA TO NIE POPISUJ SIE JEJ NIEZNAJOMOSCIA. To co napisales potwierdza twoja jej KOMPLETNA nieznajomosc, tylko po co pisac dwa razy to samo?
Elementarny brak logiki, w twoim postepowaniu, tekstach... kiepskich swiat
opamietaj sie
Dobra to był mój błąd że wogóle tu przyszedłem,mogłem napisać że
ten film to nie moja kategoria a wyszło łajno.
Rzucałem obelgi,przekleństwa przyznaję,nie zaprzeczam bo to byłby szczyt.Popełniam błędy,dużo błędów ale człowiek się na nich uczy.Wiem że moje wypowiedzi nie miały sęsu,dużo błędów ortograficznych.
Dostałem nauczkę,niewarto obrażać fanów tylko dla tego że ma się inny gust.Wycofuję wszystkie kretyńskie teksty,podaję rękę na zgodę [nieuciekam z podkulonym ogonem Panie Doubtfire].
Tym razem na serio,chcę się pogodzić.OD TERAZ.Chcę zakopać topur wojenny
OK?
Jeszcze jedno.Ciągle mi chcecie wmówić,że mało czytam.Ależ nie,czytam.
Po prostu nie czytam powieści fantastycznych bo to nie moja liga.
Czytam książki historyczne albo anty-wojenne ostatnio czytałem Na zachodzie bez zmian powieść anty-wojenną E.M.Remarque'a,biograficzne różne,te które mnie interesują.
Jestem pacyfistą nie popierającym wojny i polityka militarna mnie nie interesuje to chciałem powiedzieć a wyszedłem na idiotę bo wmieszałem to PiS.Ale dałem pokaz no nie ale mieliście ubaw!
Takie moje pytanie z ciekawości bo nie kapuję:
Panie Doubtfire czemu napisał pan że za winę tak niskiej oceny filmu "Władca Pierścieni" obarcza pan PiS.
Czy to była aluzja do mnie? Najwidoczniej tak bo przecierz do polityki się pan nie miesza do tego 'bagna'.
I na koniec dodam.
Są takie rodziny jak Paździochowie albo Kiepscy,są tacy ludzie.
Jeżeli uważasz że nie ma takich rodzin to albo żyjesz w idealnym mieście lub wsi lub prubójesz się na mnie odegrać albo oglądasz za dużo seriali typu Magda M. Gdzie wszyscy są bogaci i szczęśliwi.Jak to jest?
Bo ja widziałem dużo takich rodzin,czytałem w gazetach lub widziałem w telewizji.Bo postacie z tego serialu są z życia wzięte.I serial śmieje się z polskich realiów.
Odchodząc znowu od tematu Panie Doubthfire napisanie o panu że jest pan złodziejem było napisane w wyniku napadu złości i było bezpodstawne,składam przeprosiny [nie uciekam z podkulonym ogonem] to świadczy o tym że chybam mam resztki kultury no nie?
Ja zacząłem tę kłutnię i ja chcę skończyć to już zależy od was bo ja się przyznaję i wszystko wycofuję.
Jak chcesz możesz zobaczyć post na st 2 Gościa Tymczasowego. Bardzo dobrze wszystko opisał:) i wyjaśnił.
Czytałem post Gościa Tymczasowego.
To dobrze że ten film ma głębsze przesłanie a już myślałem że jest bezsensu.Ale i tak bym go nie obejrzał,ze względu na gatunek.
"Są takie rodziny jak Paździochowie albo Kiepscy,są tacy ludzie."
nie ma takich, są tylko podobne. A serialowe rodziny sa przerysowane tez po to aby uwidocznij niektóre cechy. Dobra, czytasz książki historyczne(dodam że ja też), ale fantasy nie, więc guzik o nich wiesz, to samo niestety tyczy się filmu, którego po prostu nie rozumiesz. Ja tez niektórych filmów nie kapuje do końca.(patrz: Osada{dziwny film}). I koniec.
Fantasy może mnie kiedyś interesowało ale miałem wtedy 12 lat,może dla tego że jako dziecko miałem bujną wyobraźnię.
Nie mówię że to film dla nie dojrzałych ale już tego nie czuję.
Film może bym zrozumiał,jego głębszy sens,tylko że tematyka fantasy już mnie nie pociąga jak kiedyś i nie obejrzałbym tego filmu do końca.
Pozdro!
Jeżeli uważasz fantasy za książki dla dzieci, ekhmm... widać ze czytałeś chyba tylko harrego pottera lub coś w tym stylu. Poczytaj książki choćby Piekary czy nawet Sapkowskiego.
Jejku, ty najpierw przeczytaj co ona napisał, bo twoja wypowiedź jest w tym momencie nie na miejscu.
Nie napisałem że te filmy są dla dzieci i dla nie dojrzałych.
Napisałem że jako dziecko zainteresowałbym się tym filmem bo miałem bogatszą wyobraźnię niż teraz.Są przecież dorośli miłośnicy kina fantasy [np. wy].
Teraz tyle się dzieje na świecie że zapomniałem czym jest fantastyka i zaczołem interesować się realnymi filmami.
Napisałem przeprosiny szczerze raz już sobie zaszkodziłem,po co mam to robić drugi raz.
Trzymajcie się!
Tom Cat,Darth Vader i jeszcze White Lion lubię was.
Bo chociaż mówiłem często głupoty to mi odpuściliście.
Nie obrazicie się jeżeli dalej nie będę lubił tego filmu?
Poprostu różne gusta. Nie krytykowaliście mnie jak to robił Doubtfire.
On nie może skapować że uwielbiany przez niego film dla kogoś może być kiepski. Jeszcze muszę mu się tłumaczyć dlaczego,"podaj argumenty bo inaczej to jest prowokacja".A co jak ktoś mi zaoferuję marchewkę a ja powiem że jej nie lubię to też będzię prowokacja? Chciał ze mnie zrobić idiotę,chciałem już raz przeprosić to on powiedział NIE.No to ja mu też nie skoro jest takim 'ignorantem'. Jeszcze miał czelność bronić takiej jednej bo śmiała się z kogoś dlatego że jakiś facet [chyba?] dał filmowi "Dzielny mały toster" ocenę 10/10. I co z tego,to w końcu jego głos no nie? A pozatym nie wiem czy ktoś by chciał aby ktoś nazywał kokoś debilem dlatego że tak ocenił film.
Tom Cat,Darth Vader i White Lion na razie.
Pozdro dla was!
Ej przypomniał mi się film "Nieśmiertelny".Lubię ten fim a to chyba jest fantasy.Coś tam chyba lubię z tematyki fantasy.
Narazie.
Widzę że "Bruce Wszechmogący" "Klik i robisz co chcesz" i tym podobne filmy to też fantasy.A myślałem że fantasy to tylko smoki,trolle,hobbity.To też filmy o rzeczach "nie możliwych"
Widzicie jakie głupie błędy może popełniać człowiek.
Jeszcze jeden tytuł mi się przypomniał "Goście,goście" też fajny.
Może to nie dokońca fantasy, ale fantastykyka, ale to raczej niewielka różnica:)
Może to nie dokońca fantasy, ale fantastykyka, ale to raczej niewielka różnica:)Choć "Goście, goście" można jeszcze pod fantasy podczepić:)
Pozdrowionka
Filmów z elfami,smokami,skrzatami nie lubię.Ale inne z tematyki fantasy mogą być.
A ja bardzo lubię takie klimaty, a i one mogą być mroczne i złe, a nie tylko dobre.
|"fantasy to tylko smoki,trolle,hobbity.To też filmy o rzeczach "nie możliwych" "|
Jest jeszcze gatunek: science-fiction
|"Nie krytykowaliście mnie jak to robił Doubtfire."|
Lecz to nie ja zaczełem krytykować pierwszy.
|"On nie może skapować że uwielbiany przez niego film dla kogoś może być kiepski."|
Rozumiem, ale zazwyczaj ludzie którzy tak uważają, zachowują się tak jak ty na początku.
|","podaj argumenty bo inaczej to jest prowokacja"."|
Opinia bez argumentów nie jest jeszcze prowokacją, prowokacja może być wtedy jesli ta bezargumentowa opinia jest obraźliwa, lub wulgarna, a taka własnie jest opinia Baski650 o fanach.
|"Chciał ze mnie zrobić idiotę,chciałem już raz przeprosić to on powiedział NIE."|
nie powiedziałem "nie"...
zresztą chyba widzisz że juz się błotem nie obrzucamy?
|"Jeszcze miał czelność bronić takiej jednej bo śmiała się z kogoś dlatego że jakiś facet [chyba?] dał filmowi "Dzielny mały toster" ocenę 10/10. I co z tego,to w końcu jego głos no nie? A pozatym nie wiem czy ktoś by chciał aby ktoś nazywał kokoś debilem dlatego że tak ocenił film. "|
Nie kojarze takiej sytuacji. Chyba coś wymysliłeś teraz?
>Lecz to nie ja zaczełem krytykować pierwszy.<
Ja też nie.Ja robiłem sobie z was jaja a to nie było miłe.
>Rozumiem, ale zazwyczaj ludzie którzy tak uważają, zachowują się tak jak ty na początku.<
Nieraz się tak zachowywałem,nawet jeszcze gorzej.
>Opinia bez argumentów nie jest jeszcze prowokacją, prowokacja może być wtedy jesli ta bezargumentowa opinia jest obraźliwa, lub wulgarna, a taka własnie jest opinia Baski650 o fanach.<
Baśka popełniła prowokację tak jak ja,bo obraziliśmy fanów zamiast napisać że film nie podoba nam się i już.
>nie powiedziałem "nie"...
zresztą chyba widzisz że juz się błotem nie obrzucamy?<
Teraz już nie,zapomnijmy o przeszłości.
>Nie kojarze takiej sytuacji. Chyba coś wymysliłeś teraz?<
Była taka w którymś temacie WP Druzyna Pierścienia albo Dwie Wierze ale teraz to jest nieważne.
Pozdro!
no skoro wycofujesz...
Może są takie rodziny typu jak Paździochowie czy Kiepscy ale na pewno nie takie same jak oni.
Nie oglądam Magdy M. nie lubię tego serialu.
>no skoro wycofujesz...<
Nie ma sensu ciągle kłócić się o głupstwa,lepiej skończyć i się pogodzić.
>Może są takie rodziny typu jak Paździochowie czy Kiepscy ale na pewno nie takie same jak oni.<
Nie są takie same bo nie ma identycznych rodzin,mają tylko pokazywać niektóre cechy.
> Nie oglądam Magdy M. nie lubię tego serialu.<
Ja też go nie lubię.
Pozdro
|"Panie Doubtfire czemu napisał pan że za winę tak niskiej oceny filmu "Władca Pierścieni" obarcza pan PiS.
Czy to była aluzja do mnie? Najwidoczniej tak bo przecierz do polityki się pan nie miesza do tego 'bagna'. "|
Tak mi tylko na mysl przyszło, bo jak jest więcej takich ludzi jak np Baska650 która ma nie poukładane w głowie, to potem idzie do urny (zakładajac ze ma 18 lat) i głosuje na PiS. Aha no i nie napisałem że winę niskiej oceny WP obarczam PiS, a raczej jak już tych co głosują na niego chociaz nie przypomina mi sie żebym tak napisał...
|"Czy to była aluzja do mnie?"|
Raczej głownie do Baski650 i ludzi jej typu
-->Tak mi tylko na mysl przyszło, bo jak jest więcej takich ludzi jak np Baska650 która ma nie poukładane w głowie, to potem idzie do urny (zakładajac ze ma 18 lat) i głosuje na PiS. Aha no i nie napisałem że winę niskiej oceny WP obarczam PiS, a raczej jak już tych co głosują na niego chociaz nie przypomina mi sie żebym tak napisał...<----
No to teraz jest jasność.Baśka nierozważnie naoisała że to film dla średnio rozwiniętych czy coś w tym stylu.A pozatym Baśka mogłaby równie dobrze głosować na PO czy SLD ale to nie istotne.
>Raczej głownie do Baski650 i ludzi jej typu<
Teraz rozumiem bo przedtem inaczej to odebrałem.
Aż trudno uwierzyć... Ale podobno od reguły sa wyjątki.
Zazwyczaj tacy ludzie typu jak Baska650 lub zachowujący się jak ty na początku, którzy odwiedzają (moim zdaniem bezcelowo) filmweb ciągną dalej swoje dziwaczne teorie i obrażają juz nie tylko film ale i fanów, takich ludzi było i jest pełno" Baska650, Aimer, rosjagry, reven2, FLESZ, czy poprostu ekstremalny przypadek: Matthauss (potem TorcidaTiger) - to zaledwie wierzchołek góry lodowej, i wielu z nich nie pamiętam juz nicków.
Dlaczego to piszę? Bo wśród tych antyfanów, ty chyba jako jedyny wycofałeś się z tego co wcześniej napisałeś i nie ważne jest to że my lubimy ten film a ty nie, to schodzi juz na odległy plan, bo tak jak juz wiele razy pisałem to nie jest ważne. Generalnie rzecz ujmując jeśli to co teraz piszesz jest prawdą, to można to nazwać pogodzeniem się, a to chyba pierwszy taki przypadek przynajmniej na tych forach, a na filmwebie jestem juz hoho duży hektar czasu. Może coś pominęłem, no i jest to zaskakujące zakończenie tego tematu (to tak jakby hobbici pogodzili sie z orkami, co z góry jest niemożliwe...),
Ale dobra nie ma juz o czym pisać, myslę że mozna juz temat zakończyć, a czy w ogóle jest to możliwe? Juz widzimy że następni antyfani w chodzą i dalej odświeżaja temat, który już dawno powinien być na setnej stronie tematów na tym forum. No i chyba że pani Baska650 znowu powróci a to było by kiepsko bo wszystko zaczełoby się od początku, a tego chyba by nikt nie chciał...
|"Harry Potter, Władca Pierścieni i Gwiezdne Wojny to DNO !!!!!!!!!!"|
A ty jesteś pod nim.
A w ogole to może jakies argumenty?? Bo piszesz coś i nie wiadomo jak to traktować, jako prowokację czy jak? Rozumiem że dla ciebie to DNO, ale widz przynajmniej że tracisz bardzo dużo, a w szczególności Władca Pierścieni - film który przynajmniej raz trzeba obejrzeć.
A uprzedzając twoje pytanie odrazu odpowiem że tak się akurat składa że ktoś inny może tak samo powiedziec o twoim ulubionym filmie że jest DNEM, i ty pewnie eż byś tego nie rozumiał dlaczego ktoś tak mysli i chciałbyć wiedziec jakie sa tego kogos argumenty. Jesli tego nie rozumiesz to zapraszam dpo szkoły podastawoej na lekce języka polskiego
To co tutaj jest - to jedna wielka kłótnia. Jedni mogą uważać "Władcę Pierścieni" za najlepszy z filmów, inni za totalne dno. Jednakże w pierwszym przypadku zbędne jest wypisywanie komentarzy typu "S(99x uuu)per, kocham ten film, buziaczki dla fanów", a w drugim "film dla niedorozwiniętych, słabo myślących" + 99x!, same duże litery itd. itp. - takie jest przynajmniej moje zdanie. Wszystko ma pewne granice. Zanim coś napiszemy, pomyślmy wpierw, czy nikogo nie obrazimy i nie robimy rażącego off-topa. Swoją drogą chyba powinny się tu znajdować opinie o filmie, a nie o autorach kolejnych odpowiedzi w tym temacie. Autor tematu ma jak najbardziej prawo ocenić film na 1, jeżeli według niego na ową ocenę film zasługuje, mnie - osobę, która ocenia film na 10 to wcale nie boli.
PS: Co do filmu, to "Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia" - ekranizacji książki "Władca Pierścieni: Wyprawa", której jednak jeszcze nie czytałem :/ jest dla mnie najlepszym filmem przygodowym-fantasty jaki dotychczas widziałem, dlatego też przyznaję mu najwyższą notę 10.
PS 2: Jeżeli rzeczywiście można tutaj pozdrawiać, to pozdr4all :D
>>Harry Potter, Władca Pierścieni i Gwiezdne Wojny to DNO !!!!!!!!!!
No takie DNO, że aż strach. Normalnie filmy dla marginesu. Ludzi o skrajnie chorej psychice. W przeciwieństwie do boskich Piratów... które z całą pewnością DNEM nie są, bo jest to film w którym występuje J. Depp. Ech..
Totalnie Cię nie rozumiem. Nie wyobrażam sobie jak można uwielbiać Piratów... i uważać Władcę za DNO. Przecież i tu i tam są, jakby to nazwać - głupoty realności pozbawione. Rozumiałbym jakbyś napisała, że Twoim zdaniem słabe bo... (i Tu twoja inicjatywa). Rozumiem że nie wiedziałaś że to fantasy i się po prostu nacięłaś na ten film. Mam nadzieję, że reszty nie widziałaś. To już byłaby głupota z twojej strony, nie zaprzeczysz chyba?
Ja też lubię Piratów (jedynka bardzo mi się podobała), ale twoja obszerna argumentacja po prostu mnie nie przekonuje.
a Ty jestes brzydka i bym Cie kijem przez szmate nie tknal... przepraszam jesli Cie urazilem...
|"Autor tematu ma jak najbardziej prawo ocenić film na 1, jeżeli według niego na ową ocenę film zasługuje,"|
LOTR na ocenę 1?
No tak ale oprócz oceniania należy jeszcze zargumentować swoją ocenę inaczej taka osoba która bezpodstawnie daje 1 noie ma mózgu wcale. I jeśli ktoś nie lubi tego gatunku to wg mnie dawanie ocenę 1 jest bezpodstawne i bezsensowne bo poco oceniac film o którym się nic nie wie?
A jaki według was jest sens ciągnięcia tego tematu ? skoro i tak 1/2 wypowiadających się w tym temacie nawet nie oglądała nawet jednej części tego filmu, a nie mówiąc tu już o trylogii. Osoby typu baska650 (bez urazy) oceniają ten film na podstawie reklamy tego filmy w telewizji, w której zobaczyli 2 hobbitów i starca machającego jakąś laską, a taka ocena jest błędna - aby móc ocenić film należy zagłębić się w fantazji tego filmu i w intencjach autora. Nie jestem wielkim fanem fantastyki, ale ten film jest naprawdę godny uwagi. Pozdrawiam.