Latające ,,ogry i trolle'', magiczne pierścienie, ehh to nie moja bajka:) Niestety nie dałem
rady po 2h. Pozdrawiam i podziwiam fanów tej produkcji.
Jest to specyficzne kino, więc jeśli nie trawisz gatunku fantasy, to wcale się nie dziwię, jednak za samą obsadę, muzykę, zdjęcia czy efekty 2/10 to trochę za mało moim zdaniem. Jakiś szacunek do klasyki należałoby mieć. Żeby nie było: ja sam osobiście nie jestem maniakiem WP i co więcej - strasznie irytuje mnie, gdy ludzie słodzą tej serii i Tolkienowi, określając go mianem Mistrza i mieszając z błotem wszystkie inne produkcje z tego gatunku, które ośmielają się konkurować z dziełem Tolkiena.
Zdaję sobie sprawę, że efekty specjalne czy charakteryzacja postaci stoją na wysokim poziomie, ale nawet tego nie jestem w stanie kupić. Szacunek do klasyki powiadasz:) Zależy jak dla kogo, ale ile mogę dać filmowi, który jedyną emocją jaką we mnie wywołuje jest wkur***nie:) Pozdro
Nie no, spoko, nie narzucam swojej opinii. Przedstawiłeś swoje odczucia, ja swoje i tyle. Tak jak wcześniej pisałem - rozumiem, jeśli ten gatunek Tobie nie odpowiada, ja mam podobnie z Gwiezdnymi Wojnami. Niby jakaś tam klasyka sci-fi, a jednak nie potrafię przełknąć i dostrzec podstawowe zalety. Cóż, bywa.
faktycznie 2/10 to trochę mało, zbyt dobrze zrobiony jest ten film...
osobiście dałbym mu więcej niż teraźniejsze 6/10 ale nadal nie trawię tutaj gry aktorskiej Elijah Wood'a, niestety... :
Nie jesteś jedyny, mi również ten film nie przypadł jakoś specjalnie do gustu, choć z drugiej strony taki zły nie był. O ilę "Drużynę Pierścienia" da się obejrzeć, bo to całkiem przyjemne, choć w żadnym wypadku nie aspirujące do miana arcydzieła, kino familijne, o tyle druga część może być dla niektórych nie do przejścia, gdyż jest jeszcze bardziej rozwlekła, mniej wciągająca i tak drętwa, że musiałem oglądać ją na raty.
Co do pierwszej części to wielki plus za charakteryzację, scenografię, przyzwoite efekty specjalne i robiące wrażenie sceny batalistyczne, reszta niczym nie zachwyca. Przeciętne połączenie fantasy i filmu przygodowego przeznaczone dla młodszych widzów i/lub fanatyków Tolkiena, których na tym forum nie brakuje.