PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Powiem wam coś: NIGDY, ale to NIGDY nie sugerujcie się ocenami z tego serweru bo przyjdzie paru gości i da 1 temu filmowi i się będą cieszyć bo kiedyś obejrzeli (pewnie z trudem) jakąs klasykę kina. Ja polecam gorąco oceny ze strony www.imdb.com Tam są prawdziwi fani filmów:
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia- Ocena na filmwebie: 7,31/10
Ocena na imdb: 8.8/10
Władca Pierścieni: Dwie wieże- Ocena na fw: 7,52/10
Ocena na imdb: 8.7/10
Władca Pierścieni: Powrót króla- Ocena na fw: 8,16/10
Ocena na imdb: 8.9/10

Przypominam, że na fw głosuje tylko Polska a na imdb CAŁY ŚWIAT!!!!
A ja całem trylogii daję 10/10!

użytkownik usunięty
digital8

Mnie też zaskoczyły te niskie oceny zwłaszcza, że często gówniane i płytkie horrory dostają tu ponad 8 na 10. Może "Władca Pierścieni" nie jest mega genialnym filmem ale jest o niebo lepszy niż połowa filmów, które zostały ocenione w tym serwisie na 8. Widać, że jak dzieciakowi spodoba się jakiś gniot to daje 10 a jeśli jakiś film mu nie podejdzie wali z premedytacją 1 a to często niesłusznie zaniża albo zawyża znacznie oceny. Ja jeszcze niczego nie oceniłem tu na 1. Nawet sałabsze filmy staram sie oceniać obiektywnie. Stąd czasem dam gniotowi nawet 4 punkty ( czego pózniej i tak żałuję ).

ocenił(a) film na 8
digital8

nie dokońca się z tobą zgodzę. Co prawda sam lubię Tolkiena i wystawilem temu filmowi "dychę", ale skoro ocena została wystawiona przez 13366 osób, to trudno powiedzieć aby była to robota kilku dzieci, co nie rozumieją filmu. Poza tym, często widziale,m, że ten film jest oceniany negatywnie przez osoby które znają się na rzeczy i mają naprawde dobre filmy w ulubionych. Zresztą według mnie jest to bardziej kino rozrywkowe niż ambitne (mimo nominacji do oskara). Ten film widać nie jest dla wszystkich, może brakuje mu uniwersalności, elastyczności, czy jeszcze nie wiem czego. Trudno jest stwierdzić, co siedzi w głowach innych ludzi. Pozdro

użytkownik usunięty
Gelu_2

Ja żadnej częsci trylogii nie dałem 10. Oceniłem je obiektywnie(?) na 8-9 pkt w załeżności od części...

ocenił(a) film na 10
digital8

zgadzam się z tym że czasem ciężko sugerować się opiniami na filmwebie. każdy może oddać swój głos (w koncu żyjemy w demokratycznym państwie) i akceptuje to, ale jak widzę że Władca Pierścieni ma niższą notę niż Amercian Pie Wesele, Dziewczyna z Sąsiedztwa i inne tego typu specjały to aż mnie krew zalewa. Film web to dobry portal by dowiedzieć się czegoś o filmie, ewntualnie przeczytać opinie innych, ale na pewno nie żeby sugerować się opiniamy, gdy zastanawiamy się jaki film obejrzeć i czy warto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1