PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737287
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Jak to ocenić ?

ocenił(a) film na 9

Wersja Reżyserska to dla mnie 9/10 wersja podstawowa to 8/10. Oglądałem i jestem urzeczony. Mamy tu Wspaniały klimat Śródziemia. Epicką wręcz muzykę. Aktorstwo na wielki +. Zdecydowanie wyróżnię tu Sarumana, jego kreacja jest świetna. Oraz akcję i przygodę jakich mało. Jedyny mankament o że film był za krótki ! Tyle ciekawych wątków pominięto. Chciałem zobaczyć przygody Froda na Kurchanach i spotkanie z Tomem Bombadilem oraz Jagódką. Jednak nawet w rozszerzonej nieco wersji reżyserskiej tego fragmentu nie znalazłem. Dlatego też z żalem muszę temu dziełu odmówić pełnej 10. Dobrze by było gdyby Jakson po skończeniu hobbita nakręcił serial Hobit- Władca Pierścieni z tą samą obsadą. Mógłby uzupełnić trylogię o stracone wątki których nie brakuje.

ocenił(a) film na 10
SirDrX

A czy nie sądzisz, że gdyby umieszczono w tym filmie wszystkie pomniejsze wątki to trwał by on straszznieee długgggooo??? Bo wiesz, nie chodzi o to w ekranizacji aby pokazać tam wszystko to co było w książce tylko najważniejsze sceny i wątki. Według mnie, jeśli reżyser kurczowo trzymałby się książki to sama podróż Froda do "Rozbrykanego Kucyka" trwałaby jakieś 2 godziny. No cóż, mnie osobiście film ten urzekł, podobnie jak wszystkie części.

ocenił(a) film na 10
SirDrX

serial to dobry pomysł, ale ciężko by mi było się przestawić gdyby byli inni aktorzy w rolach głównych. ale materiału nie zabrakłoby na kilka sezonów i każdy fan Tolkiena znalazłby wreszcie te wątki, które szczególnie przypadły mu do gustu. film, jak to film, ma ograniczona liczbę minut to i wątki reżyser umieszcza wyłącznie najważniejsze, a to niekoniecznie znaczy, że najciekawsze.