Ten film można ustawić na półce razem obok takich klasyków jak "Ojciec Chrzestny","Taksówkarz","Wściekły byk","Przeminęło z wiatrem".Jest to dzieło wybitne zasługujące na najwyższe oceny.Klimat śródziemia jest doskonale uchwycony przez reżysera,piękna muzyka,dobre aktorstwo(niektórzy wręcz fenomenalnie-Ian),scenografia,kostiumy,charakteryzacja,jeszcze raz klimat,zdjęcia,opowiada o pokonywaniu własnych słabości ,dążeniu do celu,pokazuje jak człowiek może się przeobrazić z dobrego w złego gdy targa nim chęć władzy(Boromir)......Uwielbiam ten film jak dla mnie powinien być w pierwszej 15 filmów wszech czasów...
Zgadzam się, "Władca..." to wspaniała ekranizacja, film wybitny. Można oglądac w kółko.
O tak, ogladanie LotR nigdy sie nie nudzi! Po prostu kocham ta trylogie, powiesciowa i kinowa na rowni! Scenografia, kreacje aktorow, wszystko (!) stwarza niesamowita atmosfere.
Takze zgadzam się, ze LotR to swietna seria. Bezwględnie zasługuje na wysokie noty i wysokie miejsce w rankingu filmewebu. To najlepsza trylogia fantasy od czasu starej trylogi Gwiezdnych Wojen Lucasa!
P. Jakson, jako niemal zzombifikowany fan GW (widział tę serię w dzieciństwie, i seans uważa - jak twierdzi - za najważniejsze doznanie swojego życia) wypowiadał się, że "Trylogia Lucasa zaiinspirowała mnie do zajęcia się tworzeniem filmów, i rozpaliła marzenie stworzenia wielkiej trylogi fantasy, takiej jak GW. Postanowiłem zekranizować Władcę Pierścieni. Nie chciałem dorównać legendarnej trylogi Lucasa, ale chciałem stworzyć coś chociazby podobnego".
I - dzięki bogu - udało mi się! :D Jackson stworzył, wielką i epicką filmową trylogię fantasty, która dorównała dziełu Lucasa.
I za to, dla Petera Jacskona - owacje na stojąco.
"Drużyną Pierścienia" byłem zachwycony. Kolejnymi częściami mniej.
Pierwsza częśc - 9/10
Zgadzam się... Uważam że pierwsza część to jeden z najlepszych filmów fantasy... wyróżnia się przede wszystkim hmmm... większą kameralnością... ;) a na tym bardzo mi zależy... ^^
Zgadzam się, Kocham ten film!!Przepiekna muzyka oraz sceneria.
Film zrobiony z ogromnym rozmachem i wlasnie takiej oprawy potrzeba było arcydzielu literackiemu Tolkiena.