PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Niebo, a ziemia...
Same efekty specjalne nie zdziałają cudów. Szkoda, że tak wspaniałą bajkę, tak wspaniale sknocono.

ocenił(a) film na 10
Bialy_Kruk

Np nie było ataku wilków... :/

ocenił(a) film na 5
Bialy_Kruk

ksiazka jest jeszcze gorsza od filmu

Gozdawa

współczuję

ocenił(a) film na 5
Bialy_Kruk

Dziękuje, nie skorzystam.

Bialy_Kruk

tu się ocenia filmy nie książki - tak dla przypomnienia...

Zakeri

No właśnie oceniłem film, nie zrozumiałeś ?

ocenił(a) film na 5
Zakeri

a w scianie masz gniazdko, wyciagnij wtyczke

ocenił(a) film na 9
Bialy_Kruk

Wiesz kolego… zawsze można się przyczepić do czegokolwiek, jak np.: sama postawa Drzewca [wiem, że to motyw z drugiej części ale daję go dla przykładu]; w filmie został ukazany jako pozbawione ducha drzewo; pamiętacie to jak mówił w imieniu innych, że wojna ich nie dotyczy, a hobbici niech wracają do swoich domów; aż tu nagle dzięki przewrotnemu pomysłowi Pipina staje na skraju wykarczowanego lasu i wówczas otwierają się mu zmysły na zło, które zobaczył; czemuż by się nie czepić – pasterz drzew, który zdobył sobie uznanie pozostałych entów, stając się ich przywódcą przez mądrość, podchodzi do spraw wojny niemalże ze zdziwieniem, dając hobbitom do zrozumienia: „o co wam chodzi?” to tak jakby był nieuświadomiony co do ponurej strony świata – taki starzec; i wystarczyło jedno spojrzenie aby całe uporządkowane myślenie, cała wiedza okazała się niedostateczna; przywódca, który powinien świecić przykładem i obyciem został przechytrzony przez małego hobbita; dlatego mówię, że można się czepiać zawsze; ale nie zmienia to jednego faktu; wystarczy pooglądać sobie dodatki, do wydań DVD a z miejsca można zauważyć, z jaką pasją i zaangażowaniem każdy [czy byłby to aktor, scenograf czy choćby kompozytor] dawał z siebie wszystko, aby powstał obraz tak bajeczny i niesamowity; reżyser nie raz dawał do zrozumienia, że stworzenie takiego filmu to nie proste wyzwanie, ale naprawdę trudny do zrealizowania projekt; myślisz, że miał na celu zbagatelizować coś tak „potężnego” jak „Władca Pierścieni” Tolkiena? Wręcz przeciwnie; spróbował pokazać całą tą magię oraz imponującą fabułę, która jest zawarta w książce; tobie może nie przypadło to do gustu, ale wierz mi, jeśli nie potrafimy cieszyć się tym, co widzimy na ekranie oglądając taki film, to chyba trzeba sobie zadać odpowiednie pytania…

pawelko123

Napisz to samo krócej, referatów nie chce mi się czytać, mam za mało czasu
pozdr.

ocenił(a) film na 10
Bialy_Kruk

a mi po raz pierwszy film spodobał się bardziej niż książka.

Bialy_Kruk

Nie wiem czemu w filmie nie wtrącili wątków z Tomem Bombadilem.

FastSmith7

Ciężko byłoby wtrącić w tym wątku efekty specjalne :)

Bialy_Kruk

Skoro sknocono to musisz wziąć kamerę sam zrobić to lepiej, wtedy zobaczymy co potrafisz.