Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 739 tys. ocen
8,0 10 1 738631
8,2 70 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Co wy takiego widzicie w tym filmie...i to do tego trwa 3 godziny czy ileś... No przecież zasnąć idzie przed telewizorem!!!

ocenił(a) film na 9
Mloda

jeśli film jest dobry to sie nie zaśnie nawet jak bedzie trwać 5 godzin!! ale ty widać wychowana jesteś na półgodzinnych odcinkach telenoweli...

Mloda

Ja mogę oglądać wszystkie części w wersjach rozszerzonych, wcale na nich nie zasypiam, no może początek w Shire nie jest super ciekawy, ale później akcja się rozkręca. Poza tym uwielbiam długie filmy, nie lubię jak film szybko się kończy. Wersja w tv nie była najlepsza, trochę głupio ten lektor czytał, tłumaczenie też średnie, ale film jest super.

Mloda

Pisałeś "..i to do tego trwa 3 godziny czy ileś... No przecież zasnąć idzie przed telewizorem!!!" dla sprawdzenia tego postanowiłam pójść do kina na seans nocny rozszerzonych wersji Władcy Pierścieni. Było to z soboty na niedzielę. Seans zaczynał się w sobotę o 21:00 i ja z podekscytowania przez całą sobotę od godziny 6 rano biegałam po koleżankach itd. żeby zabić jakoś czas. Wkońcu o 20:00 pojechałam do kina. Usiadłam na sali i ogłądałam. I część minęła mi spokojnie, nie chciało mi się spać, ani nic. Po 30 minutowej przerwie która byla po I i II części zasiadłam znowu na sali II część była zajefajna. Zmieniłam nawet swoje upodobania co do filmu na jeszcze lepsze. Po przerwie przyszła pora na III część: wtedy zaczęły się wfania człowieku jest 4 w nocy nie śpisz od ponad 22 godzin. Ok na ostatniej części moja qmpela zasnęła. Ja NIE! Przyjechałam do domu koło godziny 9:00 i można mi wierzyć albo nie poszłam n 10:00 do kościoła a po nim do koleżanek i razem grałyśmy w kosza a później mołożyłam się koło 24:00 spać. Z tego wszystkiego wyciągnęłam wniosek że jeśli ktoś fascynuje się flmem mógłby go oglądać nawet 24 na dobe, a jeśli ktoś bierze wylewkę na niego to zaśnie po 5-6 godzinach.

P0ZdR@W!@M K@mK@

użytkownik usunięty
Nic_dwa_razy

no to nieźle. zgadzam się że jak ktoś jest podekscytowany i film mu się zajebiście podoba to nie wiem jak późno by było nie zaśnie. Po porządnych imprezach też człowiek długo spać zresztą nie mógł.
Co do filmu , to jednak uważam że ta część jak i wszystkie pozostałe nie robią na mnie wrażenia. Na pierwszej byłem trzy lata temu w kinie i niestety zasnęłem. No kurcze, nie wiem. Idą, idą , idą i dojśc nie mogą. I tak trzy filmy po trzy godziny. Zupełnie niczym to nie zaskakuje. Ładne zdjęcia, krajpobray, estetycznie rzeczywiście jest to super zrobione, cały ten wykreowany świat naprawde moze zrobić wrażenie. Ale nic po za tym. 5/10

Nic_dwa_razy

no taka jest prawda... osobiscie gdy widze, ze leci ktorakolwiek czesc wladcy w tv to poprostu NIE POTRAFIE wylaczyc telewizora :))) Mowie sobie "dobra po tej akcji wylaczam"... i zaraz jest nastepna i nastepna i nastepna... i litery koncowe:))))) Chociazby zaczal sie o 2 w nocy to nie moge zasnac, a do plytek z filmem ciagnie mnie jak bohaterow do pierscienia ;)

Mloda

co widzimy? hmm przepiękne baśniowe krajobrazy, cudowną muzykę, KLIIMAAT ach... (a niektórzy widzą jeszcze Aragorna/Boromira/Legolasa/Far amira/Eomera - niepotrzebne skreslic hihi;))

ajajajajajaj

ok a zapominiałaś jeszcze o sweet hobbitach =)

Mloda

No...widac zes albo osobą baaaaardzo mloda i nienawyklą do ogladnia dlugich filmow, albo osobą która oglądanie zcegokolwiek ogranicza do telenowel:/ gdybys sie troche przyjrzala temu filmowi,zobazcylas, co widza w tym filmie miliony ludzi na calym swiecie:), owszem czasami trzeba wytezyc mozg,ale wierz mi - to nie boli:))))

Mloda

No...widac zes albo osobą baaaaardzo mloda i nienawyklą do ogladnia dlugich filmow, albo osobą która oglądanie zcegokolwiek ogranicza do telenowel:/ gdybys sie troche przyjrzala temu filmowi,zobazcylas, co widza w tym filmie miliony ludzi na calym swiecie:), owszem czasami trzeba wytezyc mozg,ale wierz mi - to nie boli:))))