Boje sie , spytacie dlaczego... no to mowie , rezyser.Ostatnio czytalem artykul i sam rezyser mowi ze podczas jazdy pociagiem przeczytal Wladce Pierscieni i zdecydowal sie go nakrecic.Czy to nie budzi obaw.....Dla mnie tak.Druga sprawa to czy wydarzenia narzucone przez trwanei filmu beda do zaakceptowania przez fanow.Jeszcze jedno-aktorzy!!Otoz moge stwierdzic ze producent poprostu chce zaoszczedzic na aktorach!!!Jest tylu dobrych aktorow(ofkorz brytyjskich)A tu sama mlodziez i serialowa obsada no moze oprocz Liv Tyler i Christophera Lee.Osobiscie jestem wielkim fanem Gwiezdnych Wojen wiec filmy fantasy i space fantasy uwielbiam dlatego czekam z niecierpliwoscia na Wladce Pierscieni.Oby sie udalo.A co do kompozytora muzyki... coz Kilar na 100% byl by swietnym kompozytorem do tego filmu a tak ... zobaczymy. Jeszcze mam pytanie kiedy bedzie premiera w POLSCE.Oby nie bylo tak samo jak z epizodem 1 GW.
NARA
do Watto
To nie jest serialowa obsada, i nie sama mlodziez.
Aktorzy majacy doswiadczenie w graniu Szekspira i wiele razy nagradzani to Holm, McKellen, Lee, Blanshett, Noble, Wenham, Bean, Weaving, Hill, M.Csokas, Bloom, Davies, Douriff, Urban.
czy wiesz ze Mortenssen jest tez fotografem i poeta?
wiesz ze aktorzy z Australli i NZ choc u nas nie znani, sa tam gwiazdami teatrow szekspirowskich? Albo, ze Sean Astin jest z zawodu historykiem literatury? Wood dostal jakies 2 nagrody.
A Austin ma oskara za rezyserie filmu krotkometrazowego. Nagrody i nominacje BAFTA i rozne nagrody Australijskie i NZ dla wiekszosci starszej obsady - nawet dla muzyka H.Shora, ktory też dostal nagrode BAFTA.
Serialowa obsada, tez cos ! :-))
najpozd
do PaniMordoru
Musze rzeczywśicie troche sprostować, może przeprosić ale nie zmienia to mojego zdania o nieciekawej obsadzie. Napewno Ian Holm to zasłużony aktor (każdy pamięta role w Obcym), Hugo Weaving spox ale Orland Bloom czy Csokas :(, i należe do przeciwników obsadzenia Iana McKellena w role Gandalfa. To jest już przejaw oszczędzania. Przecież było więcej ciekawszych aktorów do zagrania takich ról jak Gandalf, Legolas czy Aragorn. Natomiast gratuluje dobrania Iana Holma(Billbo), Seana Beana(Boromir), czy Hugo Weaving(Elrond).
Heh.. w sumie zabawne wyciąganie takich starych postów. Jak bardzo się autor tematu mylił. :)