PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

(zdjęcia, kostiumy, efekty, montaż, muzyka itp) mamy do czynienia z najwspanialszym dziełem w historii kina. Jestem bardzo ciekawy czy "Hobbit" dorówna temu arcydziełu.

użytkownik usunięty
Knl

zdjęcia, kostiumy, efekty, montaż, muzyka to tylko mało znaczące dodatki do fabuły, która w tym przypadku jest tragicznie słaba

nie zgodzę, się że to tak mało znaczące dodatki, albo raczej elementy filmu, fabuła może się każdemu nie podobać, ale trzeba za to docenić resztę, na fabule film się nie kończy.

użytkownik usunięty
Gotrek09

no ja resztę doceniam, za te elementy typu zdjęcia, kostiumy, efekty, montaż, muzyka daje 1 pkt więcej ,dlatego Władca pierścieni ma u mnie 2/10 a nie 1/10

ocenił(a) film na 10

nie da się rozłożyć filmu na czynniki. nie ma fabuły bez tych elementów które wymieniłem, nie ma też tych elementów bez fabuły. film można ocenić jedynie patrząc pod kątem całości. twierdzenie, że "są to dodatki", pozwala mi sądzić, że jesteś kretynem.
twierdzisz że kiepska fabuła? uzasadnij dlaczego, jestem ciekawy

użytkownik usunięty
Knl

''film można ocenić jedynie patrząc pod kątem całości'' - no co ty? sam to wymyśliłeś? czy mama musiałeś dopuścić do komputera czy co?

Nieważne dlaczego, nie podoba mu się i już, tyle w temacie, ale nie sądzę, że elementy takie jak chociażby muzyka Shore'a zasługiwała na tylko 1 punkt, według mnie nawet idąc twoim tokiem myślenia, film zasługuje co najmniej na 4-5, na 2 to zasługują, prawdziwe kicze, które nie dość że nie mają fabuły, to oprócz tego nie mają się niczym pochwalić typu np. zdjęcia montaż, gra aktorska (Nie jest zła, trzeba pamiętać że aktorzy mieli odgrywać tak naprawdę, baśniowe postacie), i oczywiście muzyka.

użytkownik usunięty
Gotrek09

gra aktorska - drewno już tłumaczyłem dlaczego

Zapoznaj się trochę z książką, aktorzy bardzo dobrze odegrali, swoje książkowe odpowiedniki.

ocenił(a) film na 10

dalej czekam aż uzasadnisz twierdzenie o kiepskiej fabule.

użytkownik usunięty
Knl

napisze kiedy mi się zechce, a na razie nie będzie mi tu jakiś szczur rozkazywał co mam robić

Jeżeli, wymagasz od kogoś kultury, to sam się też do niej stosuj, bo chamsko odpowiadasz, na normalne pytanie, i to w dodatku dziecinnie, miałeś problem do mojego braku taktu, ok zacząłem pisać normalnie, ale jak widać jesteś hipokrytą, jeżeli czegoś wymagasz, a sam robisz na odwrót.

użytkownik usunięty
Gotrek09

ślepy jesteś? Kto pierwszy zaczął obrażać od kretynów? Podpowiem ci ''Knl''

PS Czytaj dokładniej cały temat i zastanów się nad tym co za bzdety wypisujesz.

No tak powiedzmy że zaczął, dobra nie zauważyłem, ale i tak nie musisz mieć aż takiej spiny :P

użytkownik usunięty
Gotrek09

na chamstwo odpowiadam chamstwem...Kodeks Hammurabiego - mi ci to coś

Dobra, niech ci będzie.

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

nie zwracaj uwagi na tego ułomnego użytkownika to lokalny przygłup ja przestałem mu odpisywać

użytkownik usunięty

Masz 14 lat czy cierpisz na idiotyzm?

ocenił(a) film na 10

nie śmiej się z niego ludzie ułomni tacy jak on tez mają prawo do szczęścia ;)

ocenił(a) film na 10

Patrzę sobie na poziom twoich wypowiedzi, potem na to jak oceniasz poszczególne aspekty filmu... I powiem dwie rzeczy - dorośnij. I pooglądaj trochę więcej filmów, bo niezbyt ciekawy jest fakt że zupełnie nieobeznany w temacie przypełzłeś na to forum i zgrywasz kogoś kto się zna na filmach. A z tego co widzę to mój klocek w klozecie zna się na nich bardziej niż ty, śmieszny maleńki trollu. :) Ale co tam - żyjemy w wolnym kraju. Chociaż w tym przypadku uważam że to co starożytni spartanie robili z niedorobionymi dziećmi było caaaałkowicie słuszne.

Co do tematu - efekty specjalne, muzyka, ujęcia, obsada, choreografia i wszystkie inne elementy zasługują na jak najwyższą ocenę. Muszę w końcu ruszyć dupę i się wziąć za czytanie książki. :<

Successful troll is successful.

użytkownik usunięty
djedrys

gratuluje znajomości angielskiego...

ocenił(a) film na 10

widzę, że nie jesteś w stanie uzasadnić swojej opinii. zamiast tego, robisz z siebie błazna. po co tracić czas?

użytkownik usunięty
Knl

to może ty napisz dlaczego ona jest taka ciekawa

użytkownik usunięty

Masz 14 lat czy cierpisz na idiotyzm?

użytkownik usunięty

A co do ciebie...cóż...zero inwencji twórczej - zero rozumu

ocenił(a) film na 10

lotr 2/10 hahahhahahahahhaahhahahahahhahahahahahaahahahahah no nie mogę, hahahahhaha co za idiota, hahahahahahha ja pie*dole skretyniały debil, hahahaha no nie władca 2/10 haha i jeszcze to uwazanie sie za znawce kina, hahahahhahahah 2/10 hahahahahha wyraz debilizmu bez słów, skrajnego wręcz

użytkownik usunięty
Joker_WhySoSerious

Jak chcesz bronić swojego ulubionego filmu takimi żałosnymi ripostami, to może lepiej żebyś sobie darował

ocenił(a) film na 10

ja nie muszę ci nic pisać, to ty wyszedłeś z twierdzeniem o kiepskiej fabule. nie potrafisz tego uzasadnić?

użytkownik usunięty

O czym ty pier.dolisz? Zadałem proste pytanie. Mam oprócz tego cytować ballady i sonety, żeby wykazać inwencję twórczą? A co do pytania - skoro nie odpowiadasz to znaczy, że zarówno idiotyzm jak i 14 lat posiadasz hehehe :)

http://gotrek09.deviantart.com/art/Karnozaur-PROOOOOOOO-xD-202270734 Dobra irish obczaj tera moją wielkość i artyzm xD

użytkownik usunięty
Gotrek09

Obczaiłem, ale ja się na tym niezbyt znam ;p Ale ładnie ładnie, widać 'wielkość i artyzm' xD

użytkownik usunięty
Gotrek09

Nowa kolekcja pokemonów

użytkownik usunięty

あなたがポケモンに与える ^

ocenił(a) film na 10

Wystarczy, że wejdę na jakiś dobry film, tam jesteś ty - krytykujący go, i określający jako ścierwo wszech czasów.
A teraz kulturalnie odpowiedz nam, dlaczego Ci się nie podobał. Jak już zacząłeś temat to go skończ ;)

ocenił(a) film na 10
Knl

przepraszam za niezbyt inteligentną wypowiedź, ale manuś swoim idiotyzmem doprowadził mnie do napadu śmiechu:) czysty kretynizm, do tego jest ciotą zadufaną w sobie - niewiadomo dlaczego ,przecież to zwykły plebs, karaluch próbujący zniszczyć swoje kompleksy na łamach forum; no cóż, mam nadzieję że wreszcie zdechnie z obżarstwa(barani karmią trolla a potem się dziwią że rośnie). Proponuję zarówno gotrekowi jak i innym użytkownikom forum nie odpisywanie na posty tego osobnika bądź ignorowanie go, jego jednym celem jest wzbudzenie uwagi. A więc - zdychaj, karaluchu! hahaha, 2/10 władcy, no nie moge ......

ocenił(a) film na 10
Joker_WhySoSerious

Zgadzam sie z autorem.Do fabuły można sie przyczepić ale film jest na podstawie książki,zresztą genialnej,i gorzej by było jeśli reżyser by ją drastycznie zmienił a chyba tak naprawde tego chce kolega pakiao.Mysle że twoja górna granica wieku to 14,15 lat.

fauzi

Troche mnie nie było tutaj ostatnio, ale widzę że many dalej się nie zniechęcił i dalej trolluje. Co on jakiś rekord bije ?

ocenił(a) film na 10
Ivalor

niestety:) ja zaś znikam oglądać Władcę pierścieni drużynę bo właśnie naszła mnie taka ochota xD. Trza jakoś spędzić niedzielny wieczór ;P

ocenił(a) film na 10
Ivalor

many to homoseksualista i cienias jego żałosne prowokacje na mnie nie działają

ocenił(a) film na 10
fauzi

mam niecałe 15 lat i uważam lotr (książka + film) a także inne dzieła Tolkiena za bezkonkurencyjne arcydzieło. no cóż są różni ludzie ;)

ocenił(a) film na 10
stokrotka12

cześć stokrotka tu Wojtek też mam 15 lat chętnie Cie poznam ;) ummm

ocenił(a) film na 10
lotr12345

Też mam 15 lat i uwielbiam LotR;)

ocenił(a) film na 3
narin2o3

już wszystko wiadomo - to gimbusy nasypały tyle dziesiatek!

ocenił(a) film na 10
Thief_

niektórzy nie wiedza co to ironia

ocenił(a) film na 3
lotr12345

Ty masz pewnie więcej ale ci wyżej na pewno nie.

ocenił(a) film na 10
Knl

A ja powracając do tematu mam nadzieję, że Hobbit bedzie miał wszystkie zalety WP (w koncu Peter Jackson jest producentem) i jeszcze więcej. Strasznie się już cieszę na Hobbita i myślę, że będzie miał klimat WP.

No a muzyka we Władcy to jest po prostu arcydzieło. Najlepszy soundtrack na świecie!

ocenił(a) film na 10
Missila

co do muzyki do rzeczywiście mistrzostwo świata

ocenił(a) film na 10
lotr12345

Muzyka to arcydzieło!!! Uwielbiam słuchać soundtracka ze wszystkich części w wolnych chwilach. Mam nadzieję że w Hobbicie będzie równie dobra : ]

ocenił(a) film na 10
zlotnnik144

pisze znowu Howard Shore więc bądźmy dobrej myśli