Może ktoś wie jak się nazywa jedna piosenka , czy muzyka ze zwiastunu Drużyny Pierścienia?
http://www.youtube.com/watch?v=V5GMPazVgow (jakby co , link do zwiastunu)
zaczyna się od 1:02 a trwa do 1: 09
to jest dosłownie urywek narady... ale bardzo bym była wdzięczna gdyby ktoś wiedział :)
Nie jest to muzyka z filmu. NA PEWNO. Pochodzi zapewne z jakiegos soundtracka z innego filmu... podobnie wyglada trailer do "Powrotu Krola" w ktorym zawiera sie motyw przewodni z "Requiem dla snu"
W opisie jest wzmianka o tym, że jest to zwiastun kinowy - niemożliwe jest więc, by do oficjalnego zwiastuna kinowego użyto fragment soundtracku z innego filmu. Muzyką do zwiastunów zajmują się kompozytorzy tworzący muzykę do danego filmu, częściej - wytwórnie muzyczne specjalizujące się w tym typie. Przykładem jest tutaj dosyć popularna wytwórnia Two Steps from Hell. Nessa - niestety malutkie szanse na to, byś znalazła ten utwór, a może być i tak, że to jest tylko nagrany specjalnie do tego trailera fragmencik.
Cleaa znam soundtracki z trylogii LOTR na pamiec :) mam w swej kolekcji zarowno sciezki dzwiekowe z wersji kinowych jak i rezyserskich :) na zadnej ze sciezek nie ma tego fragmentu o ktory pyta Nessa_3 :) jest to albo wyprodukowany fragment muzyczny WYLACZNIE pod ten trailer albo tak jak ja to twierdze jest to jakis fragment muzyczny zaczerpniety z innego soundtracku. Na pewno nie robil tego Howard Shore :) tak na marginesie Cleaa zwroc uwage na to o czym wspomnialem odnosnie "Powrotu Krola" ;) motyw z "Raquiem dla snu" oraz np z "Wyspy" to motywy uzywane w co drugim trailerze... wiec byc moze tren akurat motyw muzyczny pochodzi z jakiegos innego filmu :) pozdrawiam :)
Motyw z "Requiem dla snu" jest faktycznie jednym z najpopularniejszych, ale czy jest on używany w OFICJALNYCH trailerach? Nie pamiętam bym się z tym spotkała. I nawiasem, jest on skomponowany przez wytwórnię Immediate Music, specjalizującą się - podobnie jak Two Steps from Hell - w tworzeniu muzyki "trailerowej". Z tego co pamiętam... jeśli źle mówię, to proszę mnie poprawić. A odnośnie znania soundtracków z "Władcy..." na pamięć - nie jesteś odosobniony. :-))
Ale jedno jest pewne - fragment na pewno nie jest związany z samym LOTRem.
Jest uzyty np w samym "Requiem" :D taki zart :P Oficjalny czy nie motyw z "Requiem" (mimo ze przerobiony) jest ZA CZESTO UZYWANY... :/
http://www.youtube.com/watch?v=kcDYWGR2mmY tutaj masz kolejny przyklad z "LOTRa" ze trailer nie musi byc zwiazany bezposrednio z soundtrackiem z filmu. Wedlug mnie jest to srednio dobre rozwiazanie bo osobiscie wolalbym zeby motyw pochodzil z filmu.
"A trailer I made for The Lord of the Rings: The Return of the King using the program Final Cut Express. Not my best work but whatever." - trailer nieoficjalny, więc i motyw dowolny. :)
Jak napisalem: OFICJALNY CZY NIE sciezka dzwiekowa powinna pochodzic z soundtracku do danego filmu. Koniec. Kropka. A odnosnie posta powyzej... dobrze moj blad :P ale nie musisz sie tak strasznie czepiac :D tak na marginesie to wogole nie kumam ze niektorzy maja zboczenia tak dalece zaawansowane ze tworza swoje wlasne trailery... :P
Wiesz, i tak mnie takie trailery nie interesują, bo nie pokazują tego na co czekam - czyli scen z filmu. :) A za niedługo trailer Hobbita...