PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737334
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Za wysoko!

ocenił(a) film na 8

Nie uważacie, że coś z tym rankingiem jest coś nie tak, skoro Władca Pierścieni jest tak wysoko (wyżej od np.Czasu Apokalipsy)? To dobra ekranizacja i dobry film ale dlaczego tak wysoko?

użytkownik usunięty
barnabinho_fw

bo tak chciały krasnoludki ,koniec gadki.

Dlatego że ekranizacja jest wspaniała.

barnabinho_fw

Wysoko? Jest zdecydowanie za nisko, nie rozumiem dlaczego nie jest w top10, ale cóż. Niestety, wśród ludzi panuje zasada, że jeśli film się nie spodobał to najprościej dać jedynkę bez próby docenienia atutów i dania tych kilku punktów więcej.

ocenił(a) film na 8
barnabinho_fw

A jak się spodobał, to od razu dziesiątkę. Twórcy mieli uproszczone w jakimś stopniu zadanie, bo przecież historię do ekranizacji mieli gotową. A sama historia też nie jest 10/10. Mi np. przeszkadza to, że wszystko jest czarno-białe i uproszczone, albo coś jest dobre albo złe.

barnabinho_fw

Mi tak samo, dlatego pod wzgledem fabuły wole wiedźmina tam nie ma dualizmu
dobro-zło. Choc jestem tez fanem WP i ogolnie Tolkiena to film ocenilem na
8.

ocenił(a) film na 10
barnabinho_fw

Moim zdaniem film jest na takiej pozycji jakiej powinien być, film jest arcydziełem, tak to prawda ale nie jest najlepszy dlatego też nie jest na 1 miejscu.

ocenił(a) film na 5
barnabinho_fw

film jest bardzo dobry ale jest to kino fantastyczne co oznacza, że nie każdemu to może się spodobać... mam takie wrażenie, że film został za bardzo przereklamowany co zwiększa ilość fanów i zwolenników całej trylogii, imo wszystkie 3 części powinny być na miejscu 25-50, a już na pewno nie w pierwszej 10! i tak są za wysoko, dałbym 7/10... ale dostanie 5 i kropka