Od kąd pamiętam nie lubiłam filmów fantasy, a pójście do kina na taki film było stratą czasu!!Po obejrzeniu Harrego oraz Władcy odmieniłam zdanie:)Obsada aktorska w tym filmie oraz sam wątek, akcja są naprawde dobre. Zdecydowanie 1 część podobała mi się najbardziej. Władca Pierścieni jest to bardzo wartościowy film, fantastyczna walka dobra ze złem...można w tym filmie odnaleźć wartości które zanikają w współczesnym świecie, niestety w filmie tym jest to czego brakuje nam w dzisiejszym świecie. Miłość, przyjaźń, odwaga, poświęcenie, honor, prawdziwa walka o dobro, ...flm ten pobudza wyobraźnie, pozwala marzyć. Wolałabym żyć w tym świecie marzeń i być jednym z elfów niż żyć w tym świecie, gdzie pełno jest zła, nienawiści i przemocy...nie ma mowy o zwycięstwie dobra, zło jest będzie a ludzie są coraz gorsi. Używam tu szlachetnych określeń, co wcale nie oznacza ze mam spojrzenie na swiat przez pryzmat rozowych okularow fuuu nie lubie rozowego) [jednak mogłabym rozpisywac sie godzinami o prostytucji, narkomani i polityce, jednak zastepuje te okreselnia poprostu nazywajace je "złem" ]
Myśle, ze nie kazdy potrafi zrozumiec filmy fantasy oraz role jaka pelnia na ekranie. Jednak sama zawsze lubilam chodzic na filmy grozy, bo ludzie uwielbiaja sie bac, jednak zawiodlam sie i zawodze coraz bardziej, mysle ze nie tylko ja, bo watek powtarza sie w kazdej nowej produkcji, bohater, upiór z kosą, w innym filmie z piłą i postacie, które zawsze wchodzą mu w droge...nie ma juz dobrych horrorow, thrillerow...szkoda. Dlatego wole poswiecic 3godziny i obejrzec cos, co w jakis sposob wplynie na stan mego ducha:) niedestruktywnie lecz pozwoli oderwac sie od tego co przeciez i tak mamy na codzien...
azdemu mogą odmienic sie gusta...