Kiedy Uruk khai strzela z łuku w Boromira to pierwsza strzałą trafia w pierś tego drugiego, Boromir upada i kiedy znowu się podnosi to okazuje się, że pierwsza strzała tkwi w brzuchu a dopiero ta druga trafia w pierś. Dziś oglądałem i właśnie mnie ten fragment zaciekawił więc go opisuję ; )
Oglądałem w wersji reżyserskiej (?) Jest to czteropłytowe wydanie rozszerzone. W wersji, którą ty oglądałeś nie ma takiej sytuacji, jaką opisałem?
Zgadza się. Pojawia się taki błąd w tej scenie, ale to chyba jeszcze nie powód żeby zakładać osobny temat.
taaaa,fajnie że polacy są tacy spostrzegawczy. jednak należało by opisać to w ciekawostkach '.
Moderacja mogłaby usunąć ten temat i wpisać błąd w ciekawostkach. Ja niestety nie potrafiłem dodać ciekawostki ; ) Jak wam się uda to dodajcie : )
Ja również nie widzę tam żadnego błędu... Pierwsza strzała trafia w pierś, i tkwi w tym samym miejscu gdy druga strzała trafia w brzuch.
tam niema błędu, obejrzyjcie jeszcze raz cały filmik. pierwsza strzała trafia boromira w pierś a druga w niżej w brzuch,
zauważcie jak boromir się ugina
Dokladnie. Link do fragmentu filmu na youtube, ktory podal laraaa2 zaprzecza jego slowom niestety. NA TYM FRAGMENCIE NIE MA BLEDU.
Nie ma błędu, choć tak to może wyglądać :)
Jeżeli ogląda się normalnie, to ze względu na kadr wygląda to tak, jakby w 1:13 strzała, która wcześniej tkwiła w ramieniu, znalazła się nagle w brzuchu, a dopiero druga strzała wbija się w ramię Boromira. Jednak, jeżeli ogląda się klatka po klatce, to wyraźnie widać, że dopiero druga strzała wbija się w brzuch, a pierwsza cały czas tkwi w ramieniu. BTW ta scena jest świetna.