PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737239
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Ludzie!!! Na co wy głosujecie ja się pytam? I to 187 osób! Nie wiem czy zauważyliscie ale to jest ocena filmu, a nie książki, ani obsady itd. Zastanówcie się trochę, skąd wiecie czy film jest rzeczywiście taki dobry skoro go jeszcze nie widzieliście. Nadzieję można mieć oczywiście, ja też ją mam, ale po co zaraz głosować?

ocenił(a) film na 10
gonia

ile można trąbić stale na ten sam temat
Jedno z najczęściej pojawiających się na filmwebie pytań. Przestalibyście się dziwić. Czasami już tak jest, że kochasz temat tak bardzo, że jakiby tam film nie był i tak musi się podobać. A w przypadku LOTR nie będzie to film byle jaki. Można wyrobić sobie jakieś tam pojęcie na podstawie zwiastunów, ścieżki dźwiękowej i chociażby pojawiających się ostatnio recenzji z przedpremierowych pokazów. To oczywiście niewielw ma wspólnego z obejrzeniem filmu, ale coż, niektórym to wystarcza. Każdy ma swoje dziwactwa i manie.

cboot

sorry ale...
Sorry ale ja zadaję je pierwszy raz!!!
Wiem, że można sobie wyrobić "jakieś" pojęcie na podstawie zwiastunów, ścieżki itd (mnie również zwiastun zachęcił do obejrzenia), no ale ja sam piszesz, że to ma niewiele wspólnego z obejrzeniem filmu. To jest poprostu dziwne i wkurzające. Jednak przy Władcy pierścieni jeszcze jakoś mogę to zrozumieć, ale przy innych filamch?

użytkownik usunięty
cboot

popieram
Popieram w całej rozciągłości. Gonia zajmij się bardziej sobą i tym na co Ty głosujesz. Nie chcesz głosować przed obejrzeniem filmu to tego nie rób a nie wpadaj w belferski ton bo zasłużysz na ksywę - Piczka Zasadniczka.

ocenił(a) film na 9
gonia

należy się już teraz 10/10
no to niech autorzy nie dają takiej możliwości ;-)
ja oceniam swój teraźniejszy stosunek do tego filmu, a nie ma żadnego innego filmu, którym bym sie bardziej fascynował niż tym w obecnym momencie
daje mu 10/10 za sam fakt że istnieje i że już nadchodzi wielkimi krokami - zawsze marzyłem o grach czy filmach opartych o Tolkiena no i się doczekałem i śmiało za to właśnie że się doczekałem daję 10/10
zresztą samo oczekiwanie jest też bardzo przyjemne - dziwne co nie ? ale wiecie - ta atmosfera itp.
jak film będzie beszcześcił Tolkiena to skasuję obecną ocenę i dam odpowiednią

ocenił(a) film na 8
gonia

popieram!!!!
na filmwebie powinni wprowadzić jakąś barierę - nie wiem czemu ci ludzie głosują na film, nie obejrzawszy go nawet. to bezsensu. mogą sobie pogadać na forum. . . ale takie zjawisko jest coraz częstsze i obejmuje już wszystkie nadchodzące filmy. szkoda. . .

użytkownik usunięty
gonia

re:....
hmmmm..,racja po twojej stronie ,aczkolwiek nadzieje nie mogących się doczekać miłośników ,wsparte tym co widzieli isłyszeli i
czytali, potraktuj samo głosowanie jako prognozy niecierpliwych,może to być fajna zabawa kiedy film się ukaże notowania pójdą w dól; a
wysoka jakość ekranizacji pozostanie w sferze oczekiwań (chociaz ja oczywiście liczę że będzie jak najleprza -dałem-10)Ciekawe czy odrobina ptasiego móżdżku nie zaszkodziła p.reżyserowi.