PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737262
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Nie lubie chodzic na filmy, o ktorych zanim jeszcze zakonczy sie ich produkacja (nie mowiac o pojawieniu sie w kinach) slyszy sie, ze sa rewelacyjne, ze to bedzie kolejny sukces kasowy, no jednym slowem REWELACJA!! Bo niestety wychodzac z kina po obejrzeniu takiego "cudu" czuje sie bardzo rozczarowana i wrecz oszukana. Takie tez bylo moje odczucie po zapoznaniu sie z filmem "Wladca pierscieni: druzyna pierscienia", przede wszystkim byl za dluuuuuuuugi a przez to bardzo usypiajacy (no w kazdym razie mnie sie chcialo spac a pierwszy raz zdazylo mi sie zebym zasypiala w kinie). Zdecydowanie 3 godziny to o conajmniej godzine za duzo, poza tym uwazam ze moznabylo zrobic ten film w dwie godziny oddajac ten sam klimat i sens.
Musze jednak przyznac ze efekty bardzo mi sie podobaly, zdjecia takze, gra aktorow tez na bardzo dobrym poziomie milo sie to ogladalo tylko ......... no wlasnie dlaczego to wszystko trwalo tak dluuuuuuuuuuuuuugo??

ocenił(a) film na 10
Agus_2

Za dłuuuuuuuuuuuuugi?
Po pirwsze gdybyś czytała Władcę Pierścieni Tolkiena to byś wiedziała dlaczego film był tak długi. Po drugie gdybyś ją przeczytała to byś wiedziała ile trzeba było z niej wyciąć żeby film trwał tylko 3 godziny. Moim zdaniem i chyba nie tylko moim film był za krótki.