A masz jakies argumenty, czy tak po prostu? No chyba, ze masz 10 lat, to wszystko wyjasnia.
Nie chce Cięurazić Mati lecz jak dla mnie Harry Potter to nudna dziecinada , bez cienia magii i polotu. ,,Władca..." ma zaś głębie i jest bezprzecznie świetnie zrealizowany , którymi to elementami nudnawe przygody młodego czarodzieja raczej nie mogą się poszczycić !
Wiem jak rozstrzygniemy ten spór Harry vs Gandalf - pojedynek na umiejętności magiczne ma się rozumieć... :)
No nie! Jak tak możesz? LOTR to arcydzieło, wszystkie trzy części. Aktorzy grają świetnie, wszyscy są idealnie dobrani. Kostiumy, scenografia, muzyka-cudo! Fabuła genialna, jak w książce, choć trochę zmieniona, momentami nawet na lepsze. "Władcę pierścieni" mogę oglądać i ogladać, i nigdy mi się nie znudzi. Proponuję zobaczyć wersje rozszerzone filmów, bo są znacznie lepsze od kinowych.
Poza tym mnóstwo ludzi włożyło mnóstwo pracy w te filmy, a Ty piszesz, że w życiu nie widziałeś gorszego.
a co ty widzisz w Horym Portierze?? Chłopaszek lata po zamku i mach różdżką, ludzie jak pjechałem z klasą na HP to usnąłem w kinie.
"Harry Potter" nie jest zły, jedynki nie pamiętam, ale dwójka jest fajna, muszę jeszcze trójkę obejrzeć. Za to do LOTR mu baaaaaardzo daleko.
Pozdro
Ja też o mało nie usnęłam na filmach o Potterze, kiepskie trochę są, ale książki jak dla mnie są całkiem fajne, nie jest to taka klasa jak w Tolkienie, ale czyta się przyjemnie.
Ja oglądam z powodu bardzo dobrych aktorów, jak Rickman, Isaacs, Brannagh, no i w następnych Oldman i Fiennes. Filmy momentami trochę nudzą, ale chwilami są całkiem zabawne, a wyżej wymienieni aktorzy zawsze są świetni.
O tak, oglądałam też ze względu na aktorów. Szczególnie ze względu na Rickmana, za którym od kiedy obejrzałam "To właśnie miłość" szaleję :).
Ja Rickmana polubiłam już wcześniej, ale w "To właśnie miłość" był super, jak cały film. Chociaż w Harrym na razie duże wrażenie zrobił na mnie Isaacs, ten to się nadaje do takich ról, Brannagh też był super. Muszę zobaczyć kolejne części.
Pozdrawiam
joł! Też lubie władce i Harrego i nie moge sie doczekać czary ognia no i Hobbita w reż Petera J. Pozdrawiam Cię!!!