PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737334
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

takiej zapowiedzi DRUŻYNA PIERŚCIENIA chyba jeszcze nigdzie nie miała. Złoty pierścionek trafia ostatecznie tam, gdzie jego przeznaczenie

ocenił(a) film na 10
mt2003___

Czyż nie była piękna? Aż znów chce się zobaczyć

ocenił(a) film na 10
mt2003___

Reklama bardzo mi się spodobała. Oryginalna (szczególnie jak na taki film), zaskakująca i przede wszystkim zachęcająca do obejrzenia filmu.

ocenił(a) film na 10
mt2003___

Reklama jest naprawdę świetna :)

za krótki
za krótki

ocenił(a) film na 10
mt2003___

http://www.youtube.com/watch?v=0lIg7CAQZbo gdyby ktoś chciał obejrzeć :D mi też bardzo się reklama podoba

ocenił(a) film na 7
mt2003___

Tvn po prostu pokazał nam inny wymiar reklamy. Ci ludzie z tej stacji uważają że ten film jest tak znany i lubiany, że nie trzeba go zapowiadać w stylu np: "Kres świata nadchodzi. Tylko jeden może uratować go od zła...". TVN nie zachęca nas do obejrzenia tego filmu, tylko po prostu informuje nas że niedługo on poleci, co mi nie przeszkadza. Reklama jest oryginalna i w pełni słuszna(brawa dla TVN). Film jest na tyle popularny że nie trzeba go "aż tak" promować. Kiedyś było zupełnie inaczej. Po co puszczać wkoło takie same reklamy?

Przykład: Szklana pułapka na Polsacie ;). Dwa lata temu wyglądała reklama tak: Terroryści porwali budynek Nakatomi. Przeszkodzić im w skoku na pieniądze mógłby tylko jeden człowiek...Większość telewidzów zna ten film a Polsat ciągle zapowiada go w ten sam sposób, co jest trochę żałosne... I tak każdorazowo reklama Szklanej pułapki będzie na pewno wyglądać w ten sam sposób, chyba że coś zmienią. Ja na ich miejscu zapowiedział bym go sposób humorystyczny, np. dałbym na reklamę same śmieszne filmowe teksty(w każdej części jest ich mnóstwo), ale bez żadnych wybuchów, strzelanin, nic. To by było dobre ;)

Także TVN zrobił dobra reklamę .

ocenił(a) film na 10
Wujek_John

Aż dziw, że reklama jest polska ;D Reklama jest boska!

"Złoty pierścionek kataryniarza jedyny...
Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny..."

;}

użytkownik usunięty
aankaj

no reklama naprawdę fajna - przykuwa uwagę;D

ocenił(a) film na 10

a widzieliscie już reklamówkę do ,,Dwóch Wież"?
Przepraszam, ja nie mam jakiś szczególnych uprzedzeń do homoseksualisów ale po jaką cholerę zamieszczać
taki podtekst przy Władcy, już nie pierwszy raz mam doczynienia z takimi ,,dochodzeniami' czy to tylko
przyjaź czy coś więcej,ale nie zapominajmy że Tolkien sam tą wątpilwą i dyskusyją kwestię rozwiązał. Wiem
wiem żarty, reklamówki ogólnie fajnie, jak zobaczyłam pierwszą z nich to o mało nie spadłam z łożka ( ze
śmiechu ), a moze TVN wychodzi z założenia że jak już drwić to po całej lini, z drugiej strony ten nadenty
patos z jakim mówi się o Władcy też jest wielką przesadą.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
szogi1989

To fakt... ale ja myślałem że się poryczę ze śmiechu jak pokazano
golluma i puścili: Ladne oczy masz. Komu je dasz?

ocenił(a) film na 10
Jake14

Reklamy Władzia są po prostu boskie! Jak z siostrą zobaczyliśmy tą pierwszą, to przez jakieś 30 minut nie mogliśmy przestać się śmiać :)) Już nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz miałem taki napa śmiechu. Efekt? Osobiście Władcy bym nie obejrzał, ale właśnie taka reklama sprawiła, że w końcu obejrzałem go po raz pierwszy w telewizji.

A reklamówka Dwóch Wierz też bardzo fajna :)) "ładne oczy masz..." :)

ocenił(a) film na 9
CRANK

druga reklamówka jeszcze lepsza hehe;)

ocenił(a) film na 10
el_critico_HD

Eee mi się tam nie podobają te reklamy :P

ocenił(a) film na 10
Joecrou

Ja tych brudasów z TVN-u to już chciałem udusić za Złoty Pierścionek, ale z ładnymi oczami już przegięli. W ramach protestu poprosiłem wszystkie znane mi osoby (a troche tego jest)by nie oglądały Władcy u tych brudasów, by stracili pieniądze, które mogli zarobić, bo ja bym oglądał gdyby nie ta reklama. Co następne? Piosenka metalowa w stylu Tylko we Lwowie w zapowiedzi Ojca Chrzestnego (i w tle kadry z Sycylii). Takich zasranych profanatorów to tylko wieszać!

ocenił(a) film na 10
Kit_Fisto

Piosenka metalowa w stylu Tylko we Lwowie

Soory, ale miało to mieć inną treść i niestety przeoczyłem ten wyraz :)

ocenił(a) film na 9
szogi1989

Wiesz, jaka więź łączyła Froda i Sama to nawet najstarsi górale nie wiedzą:), natomiast nawet jeśli miała podtekst homo, to co w tym strasznego? Mnie to osobiście lata:) Bezsprzecznie w trakcie ich podróży nic między nimi nie było:) Zastanawiający jest jednak fakt że Sam po śmierci Różyczki nie wybrał śmierci tylko powrót do mr. Froda:) Tak czy inaczej, who cares:)

ocenił(a) film na 7
mt2003___

Jakbyście to wy włożyli tyle wysiłku w ekranizacje tak trudnej książki to byście ze złości pół świata zaskarżyli za taką "reklamę".
Dlaczego człowiek musi zawsze niszczyć to co jest dobre? Z nudów? Znudził wam się film i szukacie pretekstu do wyśmiewania? TVN to dno, nie znają się na kinie, tylko seriale i durne programy nibyrozrywkowe puszczać potrafią. Coraz bardziej wierzę w teorię, że człowiek wyniszcza samego siebie. Już sobie wyobrażam jak wyśmiewacie wraz z TVNem film
"Skazani na Shawshank" reklamowany z podkładem HipHopowym.

crash88_filmaniak

Cholera, dosadnie - nie znają się na kinie tak jak tu wszyscy wyżej. Ale w końcu Ty się znasz i zachowałeś widać duży dystans Panie Gorycz Filmoznawco ;)

ocenił(a) film na 7
SkylineR34

Zamknij się :P

ocenił(a) film na 9
mt2003___

daj spokoj jeszcze takich glupich zapowiedzi jak do druzyny i dwoch wiez to nie bylo

maniac545

Prawda, prawda, jak dla mnie te idiotyczne zapowiedzi do WP na TVN to bluźnierstwo i świętokradztwo. jakiś szacunek wobec Trylogii Jacksona musi być

ocenił(a) film na 10
khamul189

Aż srach czym sprofanują powrót. Pewno "Malinowym Królem" (tak mi się śniło :D). Proponuję w ramach protestu nie oglądać u tych brudasów naszej kochanej trylogii. Niech stracą kase

Kit_Fisto

Czy wy naprawdę ludzie nie macie dystansu do tej trylogii? Sądzę,że gdyby Jackson to zobaczył również by się uśmiał. Tak jak ktoś już tu wspominał, zaproponowano odbiorcy nowy wymiar reklamy, zamiast tej tradycyjnej, na które np. ja rzadko zwracam uwagę. Ta od razu przyciąga, bo jest nowatorska, nie jest to kpina, raczej próba odejścia od pewnych schematów włączając w to patetyczne mowy lektora "Jedyna nadzieja w hobbicie, tylko on może ocalić Śródziemie !". Brawa za inwencje moim zdaniem. A z "Ojca Chrzestnego" gdyby dopasować pewne fragmenty również mogłoby powstać coś ciekawego. To nie profanacja, dla mnie profanacją jest mix Mozarta czy Beethovena w letnim hicie techno, aniżeli to o czym teraz mówimy.

Edward_Nozycoreki

zgadzam się ze wszystkimi którzy bronią tych reklam. mi się strasznie podobały:) ja mam dość tych nadętych trailerów i zapowiedzi filmów.
jeśli ktoś mówi o profanacji filmu to powinien się trochę głębiej jednak nad tym zastanowić - to nie jest żadna świętość, tylko zwykły (racja - dobry, wysokobudżetowy, w który ktoś włożył mnóstwo pracy) film. reklamy tvn nie są kpiną, jak dla mnie brzmią bardzo sympatycznie:)
tyle ode mnie:)

mt2003___

Podsumowując wszystkie zapowiedzi wszystkich trzech części, ta pierwsza ze złotym pierścionkiem była według mnie najlepsza. Najsłabszy wybór był przy Powrocie Króla, ale fragmenty obrazu wybrano trafnie.

ocenił(a) film na 10
mt2003___

Tak jak już pisałam w innym wątku na ten temat, według mnie najlepsza z trzech jest reklamówka "Drużyny Pierścienia". Chciałabym tylko jeszcze powiedzieć coś na temat tej do "Dwóch Wież"...pokazują tam Golluma i leci kawałek "Ładne oczy masz, komu je dasz?".Uważam, że ten tekst powinien się odnosić raczej do filmowego Froda (gdyż grający go Elijah Wood ma bajecznie piękne oczy)...chwalenie diabelnego i przekrwionego wytrzeszczu Golluma jakoś mnie nie przekonało ;>

ocenił(a) film na 9
Shire_Velvet

ja tam wole trailery w oryginale lepszy klimat xd