PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31451}

Władca Pierścieni: Dwie wieże

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002
8,3 519 tys. ocen
8,3 10 1 519049
7,9 89 krytyków
Władca Pierścieni: Dwie wieże
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Dwie wieże

Czemu?

użytkownik usunięty

Może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego cała trylogia jest tak nisko oceniona?:(

ocenił(a) film na 10

bo są różne gusta i guściki jedni nie czytali książki a oglądali film i są zafascynowani fantasy i całym filmem drudzy czytali trylogię i nawet inne książki Tolkiena , obejrzeli film a spodziewali się nie wiadomo czego po pierwszej ekranizacji a inni w ogóle nie czują świata fantasy to ich nie rusza

Kojak

Ja czytalam ksiazke i ogladalam film i mysle ze rezyser spisal sie na 10 i taka ocene wlasnie dalam. tez sie wlasnie zastanawiam, co u licha sie dzieje :-).

ocenił(a) film na 7
ithil

Mnie to zgrozą napełnia po prostu. Ta ocena pokazuje jaki jest polski kinomaniak - jedzie po najmniejszej lini oporu, dając słabe oceny filmom w których jest za mało krwi, przemocy, seksu, akcji i wybuchów. I dlatego takie dzieło jak trylogia Władca Pierścieni ma ocene niższa niż..o zgrozo..taki chłam jak Matrix Reaktywacja (żałkosny, przy bardzo dobrej częsci pierwszej).
Po prostu szkoda gadac i komentowac...

ocenił(a) film na 10
JaszczurXP

nie ma co patrzec na ta skale bo ona jest fałszywa. Poza tym są jeszcze ludzie pochadzacy z klasy tzw. gorliwych antyfanów, którzy potrafią cały dzien siedzieć i klikać po milion razy na ocene 1/10 dla filmu i obnizac pozycje. zal

ocenił(a) film na 9

Bo jest popularna , więc ma dużo fanów, ale też sporo antyfanów. Takie dzieci neo i trolle, które bezzasadnie dają 1/10 (na złość, albo coś w tym stylu).

ocenił(a) film na 10
kastagir

przykładem takiego "szczura" jest Matthauss

Porostu nie ma co się martic i olac tą całą top listę :) My i tak wiemy co zasługuje na 1 miejsce ;)

użytkownik usunięty
S_R_Corpse

A w sumie racja, my wiemy co jest the best!:)
Choć fakt faktem, że jest to żenujące, że ktoś bezpodstawnie wystawia 1/10 - idiotyzm normalnie!

ocenił(a) film na 10

Dla mnie to też szok :/ Cała trylogia powinna się znaleźć w top 100. :(

Captain_Zbig

Nie przejmujcie się rankingami. Dla każdego z nas powinien on chyba wyglądać inaczej ;) To podważa zasadność jego prowadzenia :)
A skoro już tak przywiązujecie wagę, na imdb "Władca" jest zdaje się w pierwszej piątce ;]

ocenił(a) film na 10
Bezmozgi_Ogladacz_again

Ja mam lepsze pytanie: może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego antyfani tak bardzo zaniżają trylogię i jest tak nisko przez nich oceniona?:( Może trolle nie mają co jeść?

ocenił(a) film na 10
Beliar

Bo to są wredne chamy...:( cała trylogia jest wspaniała,filmy mają niesamowity klimat...uważam,że powinny być w top 100...:( nie rozumiem tych ludzi,jak można nie kochac władcy pierścieni?! to jest tak wspaniały film...eehh....:( są gusta i guściki,ale chociaż ze względu na poziom filmu powinno sie mu wstawiac wyższe oceny...polacy są DO DUPY!!!!!!:( chociaż nie wszyscy,na tym forum widze samych milusich ludzikow;) pozdrawiam kochani,Władca Pierścieni rulez!:)

ocenił(a) film na 10

Też się temu dziwię. Dla mnie oczywiście 10/10 za każdą cześć. Świetne filmy. Przeczytałem Drużynę Pierścienia i mogę śmiało stwierdzić, że film jest lepszy od książki (w której akcja jest niezbyt wartka).

ocenił(a) film na 10
trivette

a ja dla odmiany podtrzymuję moją ocenę: 11/10

ocenił(a) film na 9
Beliar

Mi również podoba się Władca Pierścieni, ale nazywanie ludzi którzy oceniają trylogię nisko trollami itp jest nie na miejscu. Każdy ma swój gust. To ,że film się nam podoba to nie znaczy ,że się spodoba każdemu innemu.
Słusznie też ktoś zauważył ,że im więcej fanów to anty fanów również. Taka jest naturalna kolej rzeczy.

ocenił(a) film na 10

zobaczcie sobie np na imdb ;]
tam sa wg mnie bardziej adekwatne pozycje
PS
jak ktos nei był tam jeszcze to linka zapodaje ;]
http://www.imdb.com/chart/top

użytkownik usunięty

słabo?
przeczytaj objaśnienia, słabo oznacza cyfra 3,
władca pierścieni ma 7 wiec oceniany jest jako dobry,
nie dziwie się, bo nic więcej.

użytkownik usunięty

słabo?
przeczytaj objaśnienia, słabo oznacza cyfra 3,
władca pierścieni ma 7 wiec oceniany jest jako dobry,
nie dziwie się, bo nic więcej.

ocenił(a) film na 10

Niektórzy niestety potrafią tylko nacisnąć na ocene 1, nie mają argumentów, nie znają się, to są oceny bezpodstawne, jak taki user Tata Psychopata wejdzie i nacisnie 1 to potem mamy WP daleko w rankingu, ja sie w pełni zgadzam że ci co dają 1/10 Władcy to trolle bo jest to jednak jakiś film o którym niedawno mozna było pomarzyc i ktos robiąc go męczył się żeby go nakrecić, i napewno nie jest to gniot, a ludzie którzy nie znja sie tak piszą, myslę że minimalna ocena dl WP moze być gdzieś miedzy 2 a 3 chociazby za widoki, budowle za sam pomysł filmu,
oczywiście od reguły sa wyjątki

użytkownik usunięty
Beliar

po co się podniecać ocenami w internecie jak wiadomo, że nie są one adekwatne.
poza tym gdyby ludzie nie dawali tutaj 1 to ten film miałby 9 (pare 7 od obiektywnych oceniaczy a reszta 10 od wielkich fanów nudnej fantasy)

ocenił(a) film na 10

No dla ciebie może jest nudne ale dla nas fanów nie, a ten film zasługuje w 100% na 10/10 niestety trolle żyja

ocenił(a) film na 10

ocena 7 jak na taki film to jednak jest słabo, a pełno ludzi daje 1 czy 3 ocene bo sie nie znają, a jak jest więcej tego typu ludzi to potem sie nie dziwmy że w Polsce nam PiS rządzi

użytkownik usunięty
Beliar

A co ma do tego PiS ? Idioto nie gadaj takich bzdur.

użytkownik usunięty

Chcecie prawdziego argumentu dlaczego dałem tej Hollywoodzkiej produkcji 1? Powiem wam tyko niezgłaszajcie od razu do usunięcia.
Nie lubię komercji.
A ten film jest 100% komercyjny.Bo ktoś wykłada na niego 100 mln $ dołoży do niego pięknisów Elijah Wood i Orlando Blooma.
Obejrzyjcie czsem takie filmy jak Johnny poszedł na wojnę i Ścieżki Chwały to zobaczycie że rzeby zrobić arcydzieło nie potzeba kasy ani komercyjnych gwiazdorów.
Te filmy pokazują rzeczywistość a nie fantazję ja żyję w świecie realizmu pokazywanym w Kiepskich i Bundych pokazujących że nie ma nic idealnego na tym świecie.Tylko mi nie mówcie że to kretynizm bo jeśli tak myślicie to mówicie to tylko dla tego żeby się odegrać albo nie rozumiecie o co w nich chodzi.

Jeszcze uwaga do Pana Eufegeniusza Doubtfire:
Możesz pisać o mnie co chcesz i ile chcesz,nawet 500 stron mnie to nie obchodzi.Jeżeli myślałeś że uraziła mnie uwaga "dziwić się czemu PiS wygrał wybory" to się mylisz bo jestem pacyfistą i nie interesuje mnie polityka a mimo to wychodzi na to że jesteś komunistą i boisz się bo PiS chce sie pozbyć takich złodzieji jak ty któży okradają to państwo.
Pewnie popierasz PO a to największe złodzieje w rządzie i udowodnili to bo jego członkowie tacy jak Rokita i Tusk byli kiedyś w innej partji i utwozyli koalicję z AWS i rozkladli to państwo co do grosza.
A teraz z jeszcze większymi idiotami jak Lepper oskarżają o byle glupstwa, nie mając żadnych podstaw i dowodów.
Rzucaj sobie czary.
Ja nie wierzę w czarną magię ani w jakieś hobbity,wierzę w Boga a nie jakieś kretyńskie stwory.

ocenił(a) film na 10

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,lol,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ocenił(a) film na 10

film został zrobiony nieza 100 mln zielonych ale za przynajmniej 25 mln $ najpierw przeczytaj a potem krytykuj aha o tych twoich filmach nikt nie słyszał

użytkownik usunięty
Kojak

Jeżeli 'Kojac' sam nie widziałeś tych filmów to nie pleć bzdur że nikt tego nie widział bo dużo ludzi lubi 'klasyczne dzieła'.
Cały świat nie kręci się tylko wookół ciebie.

ocenił(a) film na 10

Komercyjny? Nie nazwałabym tego w ten sposób. Ale oczywiście, masz prawo postrzegać to jak chcesz.
Ja na przykład nie poszłam na ten film dlatego, że grał tam Bloom czy Wood. Poszłam na ekranizację świetnej powieści autorstwa Mistrza Tolkiena, po prostu.
Cóż, nie każdy musi lubić fantasy. Widać, że jesteś realista do bolu, trudno się dziwić, że LOTR Ci się nie podobał. Twoje zdanie, Twoj gust, Twoje podejście.

"Ja nie wierzę w czarną magię ani w jakieś hobbity,wierzę w Boga a nie jakieś kretyńskie stwory."
wydaje mi się, że tu troszkę się rozpędziłeś:) Bo Tolkienowi nie chodziło chyba o to, żeby ludzie zaczęli wierzyć w hobbity, krasnoludy, elfy i inne stworzenia żyjące w wykreowanym przez niego świecie. WP nie ma pełnić roli biblii :) Tez wierze w Boga, a WP wręcz uwielbiam. Zarówno książkę, jak i jej ekranizacje.

Eufegeniusz Doubtfire, mam prosbe i ujme ja kolokwialnie: daj sobie na wstrzymanie, co? Bo mam dosyc czytania Twoich obelg. To jest FORUM DYS-KU-SYJ-NE! Kazdy ma prawo wyrazac swoje zdanie, jakiekolwiek ono jest.

To tyle.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
wiluska

|"Eufegeniusz Doubtfire, mam prosbe i ujme ja kolokwialnie: daj sobie na wstrzymanie, co? Bo mam dosyc czytania Twoich obelg. To jest FORUM DYS-KU-SYJ-NE! Kazdy ma prawo wyrazac swoje zdanie, jakiekolwiek ono jest. "|

Podaj mi chociaz jeden przykład gdzie użyłem obelg bez powodu!
No właśne: "To jest FORUM DYS-KU-SYJ-NE! Kazdy ma prawo wyrazac swoje zdanie, jakiekolwiek ono jest." Zaprzeczasz sama sobie, a przeciez każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie, ja także, więc po co te zaczepki z Twojej strony?

ocenił(a) film na 10
Beliar

Wiesz no, jeszcze nie słyszałam o sytuacji, gdzie użycie jakichkolwiek obelg jest uzasadnione:]
Owszem, kazdy ma prawo wyrazac swoje zdanie, Ty tez. Ale powiedz mi dlaczego kazdego, kto tylko napisze, ze nie podobal mu sie LOTR, atakujesz?

"(...)więc po co te zaczepki z Twojej strony?"
To nie jest zaczepka, tak dla Twojej informacji :]

użytkownik usunięty
wiluska

Dzięki wiluska.
Większość z tego co napisałem jest bzdurą bo pisałem to szybko i w wyniku napadu złości.A pan Doubtfire jakby był na prawdę inteligentny to by po prostu olewał moje posty a nie ciągle odpisywał i udowadniał że jestem według niego kretynem.
Pozdro!

ocenił(a) film na 10

|"A co ma do tego PiS ? Idioto nie gadaj takich bzdur. "|
A żebyś wiedział idioto że ma bo tacy ludzie jak ty na niego głosują.
I poco kopiujesz posty...

użytkownik usunięty
Beliar

Po co kopiuję posty?
Ty robisz to samo jak tylko coś napiszę żeby mnie skrytykować.
Na PiS nie głosują idioci,idioci głosują na PO i SLD na [po]komunistycznych złodzieji.A może chcesz wszystkich zmusić żeby oglądali to wielkie 'dzieło'.
Kiepska 'prowokacja'

użytkownik usunięty

Tak panie Doubtfire jakbyś chciał pokazać że jesteś inteligętniejszy odemnie to byś nie odpisywał ciągle na moje posty [na dodatek z obraźliwe,twierdząc że tylko ja się tutaj przezywam],ale skoro idziesz w zapartę to się potem nie dziw.

użytkownik usunięty

Doubtfire nie możesz dopuścić do świadomości że niektórym ludzią nie podoba się ten film? Są różne gusta stary nie wszyscy lubią filmy fantasy.Wiem jak tu wszedłem to obrażałem i przeklinałem,wiem nie musisz mi przypominać.Jak jeszcze chcesz wmieszać to PiS to nie wiem,kto tu wychodzi na 'dudka' [bez urazy].Jeżeli dla ciebie to arcydzieło to O.K to twoje zdanie,twój gust ale jak ktoś tu wejdzie,nie koniecznie teraz [nie tylko ja] i powie że ten film jest słaby,kiepski a może nawet do dupy
to nazwiesz go idiotą i powiesz że to wina PiS ?
Jak to jest?
Miłego kopiowania fragmentów mojej 'pseudo-wypowiedzi'!

użytkownik usunięty

/Po co kopiuję posty? Ty robisz to samo jak tylko coś napiszę żeby mnie skrytykować./
Wiem pomyliłem się,myślałem że chodzi o fragmenty wypowiedzi.
Sorry!

ocenił(a) film na 10

Do colonel Dax : jakbyś zapomniał to jest to forum o filmach to po pierwsze po drugie na pis głosują idioci a po inteligencja po trzecie przestań się zachowywać jak rozwydrzony gówniarz któy zawsze musi mieć rację skoro film ci się nie podoba ok dobra ale licz się z tym że że film ma rzesze fanów którym gadki w stylu : "e ten film to badziew" i tym podobne się nie podobają i są gotowi nadziać cię na Andurila więc z łaski swojej zamknij się i przestań irytować wszystkich swoimi wypowiedziami a i zmień pseudonim

P.S. Panie Doufire czy jak się pan tam zwię licząc na pana wysoki iloraz inteligencji mam nadzieję że nie będzie się pan więcej wdawał w dyskusje z ludźmi którzy nie rozumieją pewnych rzeczy na przykład takich jak gatunek Fantasy
z uszanowaniem Theodore Kojak , Leut. NYPD , Wydział Zabójstw

ocenił(a) film na 10

Do colonel Dax : jakbyś zapomniał to jest to forum o filmach to po pierwsze ; po drugie na pis głosują idioci a na PO inteligencja ; po trzecie przestań się zachowywać jak rozwydrzony gówniarz który zawsze musi mieć rację skoro film ci się nie podoba ok dobra ale licz się z tym że że film ma rzesze fanów którym gadki w stylu : "e ten film to badziew" i tym podobne się nie podobają i są gotowi nadziać cię na Andurila więc z łaski swojej zamknij się i przestań irytować wszystkich swoimi wypowiedziami a i zmień pseudonim .

P.S. Panie Doubfire czy jak się pan tam zwię licząc na pana wysoki iloraz inteligencji mam nadzieję że nie będzie się pan więcej wdawał w dyskusje z ludźmi którzy nie rozumieją pewnych rzeczy na przykład takich jak gatunek Fantasy
z uszanowaniem Theodore Kojak , Leutnant NYPD , Wydział Zabójstw

ocenił(a) film na 10
Kojak

"po drugie na pis głosują idioci a na PO inteligencja"
Jakbyś zapomniał, to jest forum o filmach, a nie o polityce.

użytkownik usunięty
Kojak

/jakbyś zapomniał to jest to forum o filmach to po pierwsze/
Wiem że to forum filmowe.
/po drugie na pis głosują idioci a na PO inteligencja/
Jeżeli ty jesteś tą inteligencją to nie dziwię się czemu tacy idioci jak PO nie wygrali wyborów.
/po trzecie przestań się zachowywać jak rozwydrzony gówniarz który zawsze musi mieć rację skoro film ci się nie podoba ok dobra ale licz się z tym że że film ma rzesze fanów którym gadki w stylu "e ten film to badziew" i tym podobne się nie podobają i są gotowi nadziać cię na Andurila więc z łaski swojej zamknij się i przestań irytować wszystkich swoimi wypowiedziami /
Nie zawsze mogę mieć rację,normalny fan zaakceptowałby moje zdanie że nie podoba mi się film i miałby to gdzieś, tylko tacy goście jak ty muszą mi nawrzucać.
Nie zwracam uwagi na takich jak ty bo mam ich gdzieś.
/a i zmień pseudonim/
Nic ci do tego jaki mam pseudonim.Możesz rozkazywać komuś innemu.

/Panie Doubfire czy jak się pan tam zwię licząc na pana wysoki iloraz inteligencji mam nadzieję że nie będzie się pan więcej wdawał w dyskusje z ludźmi którzy nie rozumieją pewnych rzeczy na przykład takich jak gatunek Fantasy
z uszanowaniem Theodore Kojak , Leutnant NYPD , Wydział Zabójstw/
Będzie to robił bo tacy jak o on nie potrafią zrozumieć że dla innych ten film jest arcydziełem.I będzie się starał zmieszać ich z błotem.

użytkownik usunięty

Przynajmniej można się z was pośmiać "znawcy kina".Obejrzeli tylko "Władcę pierścieni" i "Harrego Pottera" i myślicie że znacie się na kinie.Nie umiecie docenić innych filmów [lub seriali] i to jest w was najgłupsze.
Żegnam!

ocenił(a) film na 10
Kojak

"ale licz się z tym że że film ma rzesze fanów"

Licz się z tym, ze na takich forach z reguły wypowiadają się zarówno fajni, jak i anty fani. I jedni maja do tego prawo i drudzy. Na tym chyba polega dyskusja, że wymienia się między sobą odmienne zdania, rajt? Po to chyba tworzone są fora internetowe?

"(...) z łaski swojej zamknij się i przestań irytować wszystkich swoimi wypowiedziami"
Takie wypowiedzi irytują tylko ludzi, którzy nie potrafią polemizować i właśnie "rozwydrzonych gówniarzy, którzy zawsze muszą mieć rację" i ktorzy nie potrafią uszanować zdania innych. Każdy jest inny, każdy ma inny gust, każdy ma inne podejście.

Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
wiluska

Wikusia:
Dzięki,dzięki naprawdę zaczynam cię lubić.
Pozdro!

użytkownik usunięty

Wiluska [przepraszam wielokrotną za błędną nazwę niku] jest prawdziwym fanem tego filmu bo liczy się z moim zdaniem.Potrafi uszanować moją wypowiedź a nie jak wy.Jeżeli mi się nie podoba to nie wyzywa mnie od "buraków" skoda że mało jest takich ludzi jak ona.
Wiluska dzięki za wsparcie.

użytkownik usunięty

I kto tu wyszedł na rozwydrzonego gówniaża panie Kojack?
Nie umiesz pan zaakceptować negatywnego zdania na temat filmu i właśnie takich ludzi uważa się za rozwydrzonych gówniarzy bo oni wiedzą swoje lepiej niż ja.
A po zatm to że "pan" nie widział filmów które uważam za arcydzieła nie znaczy że "nikt" tego nie widział.No chyba że myślisz pan że cały świat to pan.

ocenił(a) film na 10

Nie kojack tylko Kojak jak Theo Kojak grany przez Telly Savalasa i nie obejrzałem tylko Harrego Pottera i Władcy ale też z 60 filmów i jeszcze jedno co do polityki kabaretowej jak ktoś nazywa ludzi po studiach wykształciuchami to można się wkurzyć

użytkownik usunięty
Kojak

Kojack,Kojak czy Theo Kojack co za różnica.
Co do polityki już się nie odzywam bo jak to ktoś powiedział że "demokracja to najgorsza forma rządów".Rozumiem że się zdenerwowałeś ja też się zdenerwowałem,no to mamy remis.
Pozdro!
PS:Widzę że nie jesteś chamem bo mnie nie opierdzieliłeś za bardzo.

użytkownik usunięty

Taka mała uwaga [nie do ciebie].
Nie każdy po studiach jest super inteligentny,wielu jest takich któży nie dostali się na studia [np. z powodu braku funduszy] i nie są głupsi od studentów.Student nie musi być najmądrzejszy.

ocenił(a) film na 10

Fakt student nie musi być najinteligentniejszy ale warto docenić 5-6 lat studiów na prestiżowych uczelniach a co demokracji " Demokracja jest najgorszym systemem politycznym ale , najlepszym jaki wymyślił do tej pory człowiek " Winston Churchill

użytkownik usunięty
Kojak

Fakt 5-6 lat to kawał czasu.I dla niektórych nie poszły na marne.
Moglibyśmy mieć taką demokrację jak w Ameryce są dwie partie,każdy stan ma swoje prawa i rządzi prezydent.Ale dość już tej polityki bo tu są różne zdania i można niepotrzebnie wywołać wojnę.Cóż zrobić jak każdy ma prawo głosu i każdy chce żądzić na swój sposób.
Pozdro.