z całej trylogii Tolkiena, która została sfilmowana to właśnie Dwie wieże podoba mi się najbardziej pozdro
o 2night2morrow. :P
Ja tam uważam że wszystkie części są tak samo dobre i piękne. Każda część zasługuje na 111/10 punktów i to pod każdym względem.
Mnie jak lucky'emu i 2night2morrow Dwie wieże najbardziej się podobały (choć niewiele bardziej od pozostałych ) - znakomita część.
No tak ogólnie to podobały mi sie wszystkie 3 czesci, ale jakbym miał wybierac, chyba wybrałbym "dwie wieże".
ja uważam że druga część była najlepsza a trzecia trochę zanudzała końcówką ale i tak bardzo mi się podoba "władca pierścieni" ;]
NO oczywiście, że "Dwie Wieże" były najlepsze! Bitwa o Helmowy Jar zapierała dech w piersiach:]
Mi również ^^ W jedynce jakoś tak nie odnalazłam wątka, który by mi się tak naprawdę bardzo, bardzo spodobał, a trójkę właściwie oglądałam tak kątem oka >.> Natomiast dwójka była the best :).
też ta częśc najbardziej mi się podobała... później jest "Drużyna Pierścienia" a na końcu "Powrót Króla"
Witam !!! Jasne, że "Dwie wieże" są najlepsze, choć w niektórych momentach odbiegają od oryginału, ale najpiękniejsza jest bitwa o Helmowy Jar zrealizowana z ogromnym rozmachem i z elementami strategicznymi. "Drużyna Pierścienia" - równie dobra co "Dwie wieże", a "Powrót Króla", choć dobry, ale straszliwie się dłuży, zwłaszcza zakończenie, widz myśli, że jest już koniec, ale jest zupełnie innaczej. Podsumowując całą filmową trylogię to jest ona godnym odzwierciedleniem trylogii książkowej.