PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31451}

Władca Pierścieni: Dwie wieże

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002
8,3 519 tys. ocen
8,3 10 1 519049
7,9 89 krytyków
Władca Pierścieni: Dwie wieże
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Dwie wieże

z całej trylogii Tolkiena, która została sfilmowana to właśnie Dwie wieże podoba mi się najbardziej pozdro

ocenił(a) film na 10
lucky_9

Mnie też:)

ocenił(a) film na 10
2night

o 2night2morrow. :P

Ja tam uważam że wszystkie części są tak samo dobre i piękne. Każda część zasługuje na 111/10 punktów i to pod każdym względem.

ocenił(a) film na 10
Beliar

Beliar, czyżbyś zmienił nick?:)

ocenił(a) film na 10
2night

tak, już dawono zmieniłem nick
----------------
------
--
--

ocenił(a) film na 8
lucky_9

Mnie jak lucky'emu i 2night2morrow Dwie wieże najbardziej się podobały (choć niewiele bardziej od pozostałych ) - znakomita część.

ocenił(a) film na 10
lucky_9

No tak ogólnie to podobały mi sie wszystkie 3 czesci, ale jakbym miał wybierac, chyba wybrałbym "dwie wieże".

ocenił(a) film na 8
lucky_9

ja uważam że druga część była najlepsza a trzecia trochę zanudzała końcówką ale i tak bardzo mi się podoba "władca pierścieni" ;]

ocenił(a) film na 10
lucky_9

Ja tez uwazam ze Dwie Wieze ale w wersji rozszerzonej.

ocenił(a) film na 10
lucky_9

NO oczywiście, że "Dwie Wieże" były najlepsze! Bitwa o Helmowy Jar zapierała dech w piersiach:]

ocenił(a) film na 10
coffeine_2

ale oczywiście bitwa pod Minas Tirith też była znakomita.

lucky_9

Według mnie definitywnie "Drużyna Pierścienia", ma ten klimat przygody zarówno książka jak i film.

ocenił(a) film na 10
lucky_9

Mi również ^^ W jedynce jakoś tak nie odnalazłam wątka, który by mi się tak naprawdę bardzo, bardzo spodobał, a trójkę właściwie oglądałam tak kątem oka >.> Natomiast dwójka była the best :).

ocenił(a) film na 10
lucky_9

krutko : mi też są "najlepie zrobione " ;-)

Bondman

też ta częśc najbardziej mi się podobała... później jest "Drużyna Pierścienia" a na końcu "Powrót Króla"

lucky_9

Witam !!! Jasne, że "Dwie wieże" są najlepsze, choć w niektórych momentach odbiegają od oryginału, ale najpiękniejsza jest bitwa o Helmowy Jar zrealizowana z ogromnym rozmachem i z elementami strategicznymi. "Drużyna Pierścienia" - równie dobra co "Dwie wieże", a "Powrót Króla", choć dobry, ale straszliwie się dłuży, zwłaszcza zakończenie, widz myśli, że jest już koniec, ale jest zupełnie innaczej. Podsumowując całą filmową trylogię to jest ona godnym odzwierciedleniem trylogii książkowej.

Demonologic

true true.... najlepsza część i owszem. Zwłaszcza rozszerzona. No i Sean Bean :D :D