"Dwie wieże" to moim zdaniem najlepsza część trylogii. Jakie jest Wasze zdanie?
mnie się bardziej podoba powrót króla moja kolejność to:
1-powrót króla
2-dwie wieże
3-drużyna pierścienia
Mnie najbardziej podobały się właśnie Dwie Wieże. Nawet w sumie nie wiem dlaczego. Tak jest i tyle. Na drugim miejscu Drużyna i na trzecim Powrót Króla.
Powrót Króla
Drużyna Pierścienia
Dwie Wieże
Ale to nie znaczy, że nie lubię Dwóch wież. Wszystkie części to arcydzieła.
Też najbardziej lubię 'Dwie Wieże'. Zrobiła na mnie największe wrażenie, szczególnie bitwa pod Helmowym Jarem - najbardziej podziałała na moje emocje, ta nieustępliwość i odwaga, z jaką walczyli Rohimirrowie o swoją ziemię - nawet starcy i dzieci :)
Po za tym, bardzo lubię marsz entów na Isengar, wspaniały.
'Powrót Króla' był bardziej widowiskowy, lecz może aż za bardzo brawurowy. Aczkolwiek, wszystkie trzy części uwielbiam :P
Też najbardziej lubię 'Dwie Wieże'. Zrobiła na mnie największe wrażenie, szczególnie bitwa pod Helmowym Jarem - najbardziej podziałała na moje emocje, ta nieustępliwość i odwaga, z jaką walczyli Rohimirrowie o swoją ziemię - nawet starcy i dzieci :)
Po za tym, bardzo lubię marsz entów na Isengar, wspaniały.
'Powrót Króla' był bardziej widowiskowy, lecz może aż za bardzo brawurowy. Aczkolwiek, wszystkie trzy części uwielbiam :P
Dwie Wieże
Powrót Króla
Drużyna Pierścienia
Ale oczywiście wszystkim 10/10, bo cała trylogia to arcydzieło
Moja kolejność jest odwrotna od kolejności trylogii :)
Powrót króla
Dwie wieże
Drużyna Pierścienia
zgadzam się... najbardziej humorystyczna i emocjonalna... ,,opisać czy podstawić skrzynkę?'' :] no i Rohan! ach... bitwa o Jar... tak, jest najlepsza... co ważne - najdnamiczniejsza... mimo wszystko - na PK można się nudzić... całość absolutnie - filmowe arcydzieło...
W Dwóch Wieżach czuć było tą... no nie wiem... grozę, klimat tej mrocznej bitwy....To mój nr jeden ex aeqo z Powrotem Króla (muzyka- po prostu brak słów by to opisać....), tylko szkoda, że w PK nie pokazali Sarumana w Shire, a w Orthanku :(. Na 2 miejscu ulokowała się Druzyna, chociaż wszystkie filmy to ARCYDZIEŁA i MAJSTERSZTYKI :)
Dla mnie zawsze na pierwszym miejscu jest Drużyna Pierścienia, według mnie ma najlepszy klimat, co oczywiście nie umniejszam pozostałym częścią :P Oczywiście Drużyna rozszerzona bo kinowa jest rzeczywiście dupna z lekka,
Powrót Króla
Dwie Wieże
Drużyna
Drużyna jest dla mnie za mało klimatyczna :) Dwie Wieże - Helmowy Jar i Enty są the best, a Powrót Króla za całokształt.
"Dwie Wieże" - to także moja ulubiona część, ze względu na niesamowitą bitwę o Helmowy Jar, powrót Gandalfa, oraz rozdzielenie się bohaterów, i ukazanie ich przygód z osobna.
Ja dałam wszystkim 10/10 bo kazdy film ma cos w sobie innego i kazdy jest swietny. Ale moja kolejnosc to:
1. Powrót Króla (uwielbiam m.in. bitwe pod czarna brama, w tym scene jak Sauron wymawia imie Aragorna, a ten z łzami w oczach patrzac na lud mówi "Dla Froda" i biegnie w kierunku bramy jako pierwszy.. cudna scena)
2. Druzyna Pierscienia (Jest najbardziej klimatyczny, tajemniczy, scena wyboru Druzyny - swietna)
3. Dwie wieze (oczywiscie bitwa pod helmowym jarem, "sprzeczki" Legolasa i Gimliego+ich teksty /Gimli - dawać mi ich tutaj! :D /
Dla mnie również, nie umiem wytłumaczyć dlaczego część druga najbardziej przypadła do gustu. Kolejność:
1. Dwie Wieże
2. Powrót Króla
3. Drużyna Pierścienia
..tylko no (jak u większości), nie zmienia to faktu, że cała trylogia to arcydzieło kinematografii.
Dla mnie Drużyna Pierścienia jest bezkonkurencyjna. Klimat, Moria i cały początek przygody z Pierścieniem.
Moja kolejność to:
-Powrót króla
-Drużyna pierścienia i Dwie wieże egzekwo
Chociaż do niedawna najbardziej lubiłam właśnie Dwie wieże
Pozdro.
Mnie się kiedyś najbardziej podobała Drużyna pierścienia, ale oglądałam to tyle razy, że moja kolejność się zmieniła:
1 Dwie wieże
2 Drużyna pierścienia
3 Powrót króla
Od najlepszej
1.Dwie wieże
2 Drużyna pierścienia
3 Powrót króla.
Nie jest tak że nie lubię którejś. Każda to arcydzieło.
Ja tez najbardziej lubie Dwie Wieze. Kocham scene gdy Entowie niszcza Isengard zgrana z ta muzyka. Az ciary sa na plecach.
Utwór do tej sceny jest świetny! :D Isengard Unleashed to jeden z lepszych utworów, taki mroczny... Chociaż każdy utwór jest charakterystyczny i niepowtarzalny, a cała trylogia jest THE BEST :)
1. Powrót Króla
2. Drużyna Pierścienia
3. Dwie Wieże
Chociaż i tak każda część to arcydzieło kina i zasługuje na ocenę 10/10.