PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31451}

Władca Pierścieni: Dwie wieże

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002
8,3 519 tys. ocen
8,3 10 1 519032
7,9 89 krytyków
Władca Pierścieni: Dwie wieże
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Dwie wieże

"Dwie wieże" to moim zdaniem najlepsza część trylogii. Jakie jest Wasze zdanie?

ocenił(a) film na 10
Sztuczny_rarytas

mnie się bardziej podoba powrót króla moja kolejność to:
1-powrót króla
2-dwie wieże
3-drużyna pierścienia

ocenił(a) film na 10
martaksp_87

Mnie najbardziej podobały się właśnie Dwie Wieże. Nawet w sumie nie wiem dlaczego. Tak jest i tyle. Na drugim miejscu Drużyna i na trzecim Powrót Króla.

ocenił(a) film na 10
alfa940

Powrót Króla
Drużyna Pierścienia
Dwie Wieże

Ale to nie znaczy, że nie lubię Dwóch wież. Wszystkie części to arcydzieła.

Sztuczny_rarytas

Też najbardziej lubię 'Dwie Wieże'. Zrobiła na mnie największe wrażenie, szczególnie bitwa pod Helmowym Jarem - najbardziej podziałała na moje emocje, ta nieustępliwość i odwaga, z jaką walczyli Rohimirrowie o swoją ziemię - nawet starcy i dzieci :)
Po za tym, bardzo lubię marsz entów na Isengar, wspaniały.

'Powrót Króla' był bardziej widowiskowy, lecz może aż za bardzo brawurowy. Aczkolwiek, wszystkie trzy części uwielbiam :P

Sztuczny_rarytas

Też najbardziej lubię 'Dwie Wieże'. Zrobiła na mnie największe wrażenie, szczególnie bitwa pod Helmowym Jarem - najbardziej podziałała na moje emocje, ta nieustępliwość i odwaga, z jaką walczyli Rohimirrowie o swoją ziemię - nawet starcy i dzieci :)
Po za tym, bardzo lubię marsz entów na Isengar, wspaniały.

'Powrót Króla' był bardziej widowiskowy, lecz może aż za bardzo brawurowy. Aczkolwiek, wszystkie trzy części uwielbiam :P

ocenił(a) film na 10
Progresywna

Dwie Wieże
Powrót Króla
Drużyna Pierścienia
Ale oczywiście wszystkim 10/10, bo cała trylogia to arcydzieło

ocenił(a) film na 7
Nina_Undomiel

Moja kolejność jest odwrotna od kolejności trylogii :)
Powrót króla
Dwie wieże
Drużyna Pierścienia

ocenił(a) film na 9
Sztuczny_rarytas

zgadzam się... najbardziej humorystyczna i emocjonalna... ,,opisać czy podstawić skrzynkę?'' :] no i Rohan! ach... bitwa o Jar... tak, jest najlepsza... co ważne - najdnamiczniejsza... mimo wszystko - na PK można się nudzić... całość absolutnie - filmowe arcydzieło...

ocenił(a) film na 10
the_alex

W Dwóch Wieżach czuć było tą... no nie wiem... grozę, klimat tej mrocznej bitwy....To mój nr jeden ex aeqo z Powrotem Króla (muzyka- po prostu brak słów by to opisać....), tylko szkoda, że w PK nie pokazali Sarumana w Shire, a w Orthanku :(. Na 2 miejscu ulokowała się Druzyna, chociaż wszystkie filmy to ARCYDZIEŁA i MAJSTERSZTYKI :)

Nimfadora_2

Dla mnie zawsze na pierwszym miejscu jest Drużyna Pierścienia, według mnie ma najlepszy klimat, co oczywiście nie umniejszam pozostałym częścią :P Oczywiście Drużyna rozszerzona bo kinowa jest rzeczywiście dupna z lekka,

Gotrek09

Drużyna
Powrót
Dwie wieże

Jak możecie stawiać Drużynę na ostatnim o_O

sarev0k

Powrót Króla
Dwie Wieże
Drużyna

Drużyna jest dla mnie za mało klimatyczna :) Dwie Wieże - Helmowy Jar i Enty są the best, a Powrót Króla za całokształt.

ocenił(a) film na 10
missmurder

"Dwie Wieże" - to także moja ulubiona część, ze względu na niesamowitą bitwę o Helmowy Jar, powrót Gandalfa, oraz rozdzielenie się bohaterów, i ukazanie ich przygód z osobna.

ocenił(a) film na 10
Sztuczny_rarytas

Ja dałam wszystkim 10/10 bo kazdy film ma cos w sobie innego i kazdy jest swietny. Ale moja kolejnosc to:
1. Powrót Króla (uwielbiam m.in. bitwe pod czarna brama, w tym scene jak Sauron wymawia imie Aragorna, a ten z łzami w oczach patrzac na lud mówi "Dla Froda" i biegnie w kierunku bramy jako pierwszy.. cudna scena)
2. Druzyna Pierscienia (Jest najbardziej klimatyczny, tajemniczy, scena wyboru Druzyny - swietna)
3. Dwie wieze (oczywiscie bitwa pod helmowym jarem, "sprzeczki" Legolasa i Gimliego+ich teksty /Gimli - dawać mi ich tutaj! :D /

aanuss91

Dla mnie również, nie umiem wytłumaczyć dlaczego część druga najbardziej przypadła do gustu. Kolejność:
1. Dwie Wieże
2. Powrót Króla
3. Drużyna Pierścienia
..tylko no (jak u większości), nie zmienia to faktu, że cała trylogia to arcydzieło kinematografii.

użytkownik usunięty
8lackjack

Moja Kolejność:
1. Drużyna Pierścienia
2. Powrót Króla
3. Dwie Wieże

Dla mnie Drużyna Pierścienia jest bezkonkurencyjna. Klimat, Moria i cały początek przygody z Pierścieniem.

użytkownik usunięty
sarev0k

Otóż to :)

ocenił(a) film na 9

Moja kolejność to:
-Powrót króla
-Drużyna pierścienia i Dwie wieże egzekwo
Chociaż do niedawna najbardziej lubiłam właśnie Dwie wieże
Pozdro.

ocenił(a) film na 10
asiaDJ2009_2

Mnie się kiedyś najbardziej podobała Drużyna pierścienia, ale oglądałam to tyle razy, że moja kolejność się zmieniła:
1 Dwie wieże
2 Drużyna pierścienia
3 Powrót króla

ocenił(a) film na 10
Wikusia1995

Od najlepszej
1.Dwie wieże
2 Drużyna pierścienia
3 Powrót króla.
Nie jest tak że nie lubię którejś. Każda to arcydzieło.

ocenił(a) film na 9
Sztuczny_rarytas

Ja tez najbardziej lubie Dwie Wieze. Kocham scene gdy Entowie niszcza Isengard zgrana z ta muzyka. Az ciary sa na plecach.

ocenił(a) film na 10
tomashes

Utwór do tej sceny jest świetny! :D Isengard Unleashed to jeden z lepszych utworów, taki mroczny... Chociaż każdy utwór jest charakterystyczny i niepowtarzalny, a cała trylogia jest THE BEST :)

ocenił(a) film na 10
Nimfadora_2

1. Powrót Króla
2. Drużyna Pierścienia
3. Dwie Wieże
Chociaż i tak każda część to arcydzieło kina i zasługuje na ocenę 10/10.

ocenił(a) film na 9
Dexter_2465

1.drużyna pierścienia
2.powrót króla
3.dwie wieże