książka jaki film wypromowane za sprawą agresywnego marketingu
Sam pewnie nie wiesz co to jest marketing.
Założe sie że nie oglądałeś filmu:)
Pokazujesz swoimi tematami założonymi na każdym forum WP że nie masz inteligencji.
Ps. O której wyjezdza pociąg z Kambodży do Spychowa???:D
Trylogia WP i jej ekranizacja niby mają być arcydziełami... dobry żart :-) Zarówno książka jak i film są zupełnie przeciętne. Dokładnie ten sam przypadek stanowią książki Dana Browna i filmy zrobione na ich podstawie. No ale kultura masowa oraz socjotechniczny marketing potrafi największy kit wznieść na piedestał. A o tym, że dany produkt jest kupowany przez plebs, decyduje psychosocjologiczny mechanizm zwany społecznym dowodem słuszności :-)
A ty jesteś na skraju patologii :)
Nie tylko my mówimy że to arcydzieło. Nawet krytycy i specjaliści od filmów.
Aha my fani LOTR są zwyczajnym plebsem a ty to niby jakiś szlachcic???
Odstawiasz jakiegoś profesorka znającego się na rzeczy a tak naprawdę twoje poglądy są prymitywne ,żałosne i niczym nie poparte
Już widzę jak czyta, nudzi mu się to prowokuje, i jeszcze pisze na każdym forum to samo, biedne dziecko.
To jest coś jak Natalie_97 11;) "brzydzę się takimi filmami" "łee...głupia tematyka" itp. ;)
Niektórzy ludzie mają po prostu potrzebę obrażania innych. Nie jestem żadnym plebsem ty cyborgu jeden.
Naprawdę nie wiem jak można porównywać Browna do Tolkiena. To tak samo jakby porównywać malucha do mercedesa.Brown owszem jest niezły, ale Tolkien należy do grona najlepszych pisarzy na świecie i naprawdę trudno go przebić.
Nie skomentuję samej jak ktoś już to zaznaczył prowokacji, bo po co :) Ja wiem swoje i ogólnie żal mi osób, które uważają, że takimi tematami zrobią na kimś wrażenie.
Tour de France chyba myśli, że jak użyje kilku trudnych słów to jest fajny. Te słowa i tak pewnie były skopiowane z wypowiedzi jakiegoś profesorka. Swoją drogą nie wiem jak można porównywać najlepszy film wszechczasów do jakiejś głupiej plastikowej lalki... Żal mi ciebie Tour de France
Naturalnym jest, że jako fani WP nie zgadzacie się z moją opinią. Nie mniej jednak postarajcie się na jakość trylogii, a szczególnie jej adaptacji filmowej spojrzeć przez pryzmat tzw. uogólnionego innego... wówczas przekonacie się jak płytka jest to twórczość. Z całą pewnością ekranizacja WP nie stałaby się hitem, gdyby nie wydatna pomoc mediów... nie jest to pierwszy przypadek, w którym mizerny produkt został wyniesiony na piedestał
Ty pewnie sobie walisz do plakatu rutowicz ( z malej litery wiadomo z jakiego wzgledu ) a to ze ci sie film nie podoba to wynika zapewne z faktu ze jestes ograniczonym umyslowo parobkiem pzdr
Myślę, że on ma wiele niesklasyfikowanych i wyimaginowanych dygresji, które w wyniku mutacji przeistoczyły się w coś niebanalnego i w takim razie musi on występować z takimi apelacjami do ludu i poddanych im.
Tour de France , Thesh , Natalie i Ed ka ... moze to ta sama osoba ;p ?
Lekka zmiana stylu i już mamy "aż" czterech antyfanów LOTR'u ! ;)
A jeśli to jednak kolejny geniusz to powtarzam pytanie poprzednika ; Jaki film wg Ciebie jest dobry ?
Zapewniam że to jakaś inna osoba.
Zresztą marna prowokacja. A juz kompletnie nie rozumiem porównania z durną pustą Jolką. Władca może dla kogoś nie być arcydziełem, może się nie podobać. Ktoś może nie cierpieć tego filmu i uważać go za przereklamowany. Jednak nie zasługuje na tak niską ocenę za same efekty i charakteryzacje.
no tak ;)
Przepraszam ale to była moja pierwsza reakcja czytająć to ... tak mi się skojarzyło z Thesh ;p a autor tego boskiego tematu się jakoś nie wypowiada chociaż zadaliśmy mu pytanie ...
No tak:) 1/10 to ja daję naprawdę nudnym filmom gdzie naprawdę nic się nie dzieje. Bądź co bądź Władca do takich nie należy. Ten tutaj przesadził. I rzeczywiście - zamknął się więc nie ma co;)
Spójrzmy prawdzie w oczy... Władca Pierścieni nie legitymuje się mianem kina z górnej półki. Jaka to przyjemność oglądania, jeśli fabuła filmu jest monotonna i bardzo przewidywalna. Szczerze powiedziawszy, mi osobiście nawet przyszło się zdrzemnąć podczas oglądania, gdyż w zdecydowanej mierze akcja filmu jest swego rodzaju "kołysanką".
Cóż... po prostu nie jestem fanem powierzchownego kina. Ktoś wyżej mi zarzucił, że nie doceniłem bardziej tego filmu choćby za efekty specjalne... lecz co one znaczą przy przeciętnej akcji... tyle co nic. Dla mnie w filmie była, jest i będzie zawsze na pierwszym miejscu fabuła oraz pełna polotu i finezji gra aktorów. A jednym z obrazów, który w pełni spełnia powyższe kryteria jest choćby obraz Giuseppe Tornatore "Czysta formalność", który wszystkim gorąco polecam.
Orzeszki we frugo potrafią zmieniać się w takie nieukształtowane moralnie kiełbasy nadziewane przez australijskie wielbłądy. Podobnie jak ścinacze drzew śledziem, oni potrafią i nie potrafią robić bezceremonialne bagno tylko dlatego, że jedna panda wiosny nie czyni!
PS. Dziaberłak i ciupakambra was obserwują.
To ja ci powiem tak Tour De France:
1/10 męski odpowiednik inteligencji Tresh.
Jesteś wypromowany za sprawą patologii w rodzinie.
HAHAHAHHAHAHA
Aha co do em de ke as: chciałbym zawrzeć ,,pokój'' bo takie wyzywanie się do niczego nie prowadzi ; tak przynajmniej uznałem i nie mam juz ochoty się więcej kłócić z obą.
jak tak bardzo Ci się nudziła fabuła, to obejrzyj Transformers 2: Zemsta Upadłych, tam fabuły prawie nie ma, a akcji jest tyle, że mózg zmieni Ci się w gąbkę :P
jakie to typowe dla fana WP - o wiele łatwiej mu przychodzi w dialogu rzucać argumentami "ad personam", lecz o wiele trudniej "ad meritum"...
jakie to typowie dla antyfana WP - o wiele łatwiej mu przychodzi w dialogu rzucać argumentami ''ad personam'', lecz o wiele trudniej 'ad meritum''. a tak poza tym - nie jestem fanem WP i co? haha
po prostu uważam, że to dobry film.
ah ci filmwebowi prowokatorzy . . .
Dokładnie ;)
Ehhh ... powinni sobie z Tresh pogadać to akurat by była rozmowa na poziomie :]
Do "edki" to też proponuję pokój ;)
Tour_the_France - takie mądrości niby tu wypisujesz, a przeczytałbyś sobie swój pierwszy post. Jeśli fani bronią LOTR'a, to jest to złe, ale jak ty porównujesz LOTR do Joli Rutowicz to jest ok... :/
no widzę, że wraz z każdym komentarzem, poszczególni fani WP sięgają po coraz większy nonsens. Czy stać Was na bardziej ambitne intelektualnie wypowiedzi niż inwektywy?
Tour_de_France widzę że twoje wypowiedzi sięgają szczytu inteligencji. Na prawdę. To po twoich wypowiedziach słychać że ma poziom inteligencji Joli Rutowicz a w dodatku sposób w jaki się wypowiadasz pokazuje to, że mówisz tak mądrze jak doda.
Oj chłopie... nikomu się tutaj nie chce kłócić z taką osobą jak ty bo nie ma sensu. Piszesz na siłę, wymyślasz bzdurne komentarze i tym samym prowokujesz innych. A jeśli według Ciebie WP jest odpowiednikiem Joli Rutowicz to tym samym prezentujesz wielką głupotę. Można śmiało powiedzieć, że to TY jesteś odpowiednikiem Joli Rutowicz, skoro tak piszesz.
Książka i film mogą Ci się nie podobać i jest to twoja sprawa, ale jeśli już chcesz zakładać taki temat to rób to w sposób, który nikogo nie uraża.
Zapytaj kogokolwiek na ulicy czy WP jest na poziomie Joli Rutowicz a zobaczysz. Mam nadzieję że potrafisz szybko biegać.
Jola Rutowicz jest wielką fanką WP, więc z całą pewnością z przyjemnością i zaszczytem odebrałaby porównanie jej skromnej osoby z WP :)
Co nie znaczy że WP jest na jej poziomie. To że go lubi o niczym nie świadczy. Pewnie kapuje tylko to, że sa tam małe ludziki
Eee, Rutowicz nie kapuje w ogóle. Przecież ona nie widzi niczego więcej poza różem, a konie dla niej istnieją tylko różowe;D
A w WP takowe nie były.
Ale przecież on wie lepiej, że film który otrzymał 11 Oscarów, ma niezliczone rzesze fanów na całym świecie i został nakręcony na podstawie trylogii często uważanej za najlepszą książkę, która kiedykolwiek powstała, jest g*wnem ;P