Ogólnie to ocena 6/10 za klimat, efekty, ciekawą historię na podstawie Tolkiena, aczkolwiek nowości nie uświadczymy.
ten film oznaczam znakiem jakości: Alex_Tyler poleca.
"ten film oznaczam znakiem jakości: Alex_Tyler poleca" noo teraz to na pewno zyskał na wartosci haha :D A skoro jesteś TAAKIM WIEELKIM krytykiem Jannku1990 - (jeden z największych trollów na filmwebie) to nie bierzesz pod uwagi tego , że w LOTR jest wspaniała muzyka , świetne aktorstwo , bogactwo kostiumów.. powiem ci jannku Alexie_Tylerze , że twoje posty są trochę załosne i na swój sposób zabawne - od kilku miesięcy rozśmieszasz wielu użytkowników fw , jesteś takim naszym trefnisiem ;D
A co do znajomosci filmowej: Jak wytłumaczysz te oceny??:
Requirm dla snu - 1/10
Gladiator - 2/10
Leon Zawodowiec - 3/10
I te filmy nie dostały twojego znaku jakości , o wielki krytyku filmowy??
a i jeszcze jedno: "aczkolwiek nowości nie uświadczymy" co to niby ma znaczyć? Piszesz o LOTR jakby był nakręcony ze 3 tygodnie temu :D
Piszesz jakbyś co najmniej miał doktorat (oczywiście chodzi mi o wymądrzanie się, a nie o spójność tekstu czy jego sens), a wyglądasz jakbyś nie skończył gimnazjum. żałosne :/
Alex Tyler znany jest na tych forach z megalomani i udawania profesjonalnego krytyka. Moim zdaniem nie należy jego wypowiedzi brać na poważnie. Często bywają śmieszne, choć nie mam do niego nic osobiście. Czasami w pewnym stopniu nawet podzielam jego zdanie(np. w przypadku Avatara).
zaczną od tego, iż uważam, że każdy ma prawo ocenić film według swojego gustu, jeżeli tylko uzasadni swoje zdanie logicznymi argumentami, tak więc nic do ciebie nie mam w tej kwestii. staram się także nie mieszać w czyjeś spory i niesnaski ale według mnie twoja powyższa wypowiedź jest irracjonalna. co z tego, ze ktoś ma 15 lat, a ktoś jest studentem?! ten 15sto latek może być w niektórych kwestiach bardziej dojrzały od ciebie. oczywiście najczęściej jest tak, że ludzie w tym wieku dojrzali nie są, ich wypowiedzi często są nielogiczne, bez sensu (ech znam to poniekąd z autopsji xD), ale zdarzają się także wyjątki. zresztą dojrzałość moim zdaniem mniej zależy od wieku, a bardziej od własnych przeżyć, doświadczeń życiowych. ja także jestem studentką i nie uważam, abym mogła mówić o sobie, że jestem lepsza, czy mądrzejsza z tego powodu od nastolatków (bo choć w niektórych przypadkach mogłoby to się okazać prawdą to innych mogłabym skrzywdzić takim nastawieniem). ponadto ja dojrzałam już do tego stopnia, że staram się szanować zdanie tych małolatów, chociaż często jest głupie i się z nim nie zgadzam. albo przemilczam sprawę, albo po prostu mówię, że się mam odmienne zdanie, ale się z nimi nie kłócę, bo mam nadzieje, że za jakiś czas i oni dojrzeją do poważnych, sensownych dyskusji ;)
1995 to nie jest moja data urodzenia. Ta nazwa była wolna. Dużo razy będę to jeszcze pisać?! żałuję że nie mogę jej zmienić. To nie jest tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt pięć, tylko jeden, dziewięć, dziewięć, pięć. :P
Alexie mój wiek różni się od tego który wymieniłeś,a skoro urodziłeś się w 1991 roku(taką informację znaleźć można było przynajmniej na twoim profilu) to jeszcze nie studiujesz bo dopiero ukończyłeś 3 klasę liceum, studia rozpoczniesz po wakacjach (chyba, że to było do Wikusi w takim wypadku to nie moja sprawa). W dalszym ciągu nie biorę twych wypowiedzi na zbyt poważnie, gdyż ich się po prostu nie da wziąć na poważnie. Chciałbyś aby większość z nich sprawiała wrażenie profesjonalnej, tak niestety nie jest. Jak już mówiłem, totalnym idiotą to nie jesteś. Podzielam twoje niektóre opinie np. w przypadku Avatara, czy kiczowatych Zmierzchów i Harry Potterów.
Mógłbyś mi powiedzieć o co chodziło ci w zdaniu " aczkolwiek nowości nie uświadczymy." Nie rozumiem tego gdyż nikt wcześniej nie stworzył świata zwanego Śródziemie, z własną kulturą, językiem i historią. Mógłbyś wyjaśnić o co ci chodziło w tym zdaniu ?
Jakbyś dokłądnie bloga widzaił frajerzyno to urodziłem sie w 1990 roku. Czasem myśl a nie próbujesz wyczyttać to co chcesz.
jesteś studentem ? napisz gdzie studiujesz, wyślemy wyrazy współczucia :D
a tak serio, to niczego nie zmienia czy masz 15 lat czy 20.
założę się, że pięć lat temu wypowiadałeś się równie skrupulatnie w podobnym stylu :)
On się nie wymądrzał, Wiktorio, pisał normalnie, acz wyczerpująco. Ale i tak się nie zgadzam z twierdzeniem, że film jest gorszy od bajki. Poza tym- gratulacje za pierdolenie o tym, jaki to dupny jest Alex, zamiast skupić się na dyskusji o tym co trzeba, oraz- of kors- na własnej dupie. On może mieć nawet 8 lat- co z tego, jak ma olej w głowie. Choć już w to powątpiewam, skoro sam dał się wciągnąć w dyskusje "ja jestem lepszy od ciebie"...
Alex jestem młodszy od ciebie lecz dziwię się jakie słowa wypisujesz tutaj."Boli cie to", "frajerzyno" tzn. teksty na poziomie 10 latka. Poza tym wszyscy przekonali się o twojej głupocie. Być może masz inny pogląd na otaczający cię świat. Masz racje możesz oceniać jak chcesz tyle że pewnie wiele z tych filmów które oglądałeś nie zrozumiałeś lub chcesz zyskać sławę na kontrowersji.Alex jeśli chcesz zyskać sławe zrób sobie blog lub jakąś stronkę na poziomie Filmwebu. Tam będziesz sławny.