Bardzo ciekawi mnie gdzie jeszcze sa inne pozostale wyciete sceny.Po zakupie wszystkich trzech czesci Extended Edition,przezylam szok!Myslalam ze znajda sie tam wszystkie sceny usuniete,a tu prosze.Blagam jak ktos wie na jakim wydaniu mozna je dostac prosze o odpowiedz.
O jakich scenach mówisz,bo jestem jednym z większych fanów tego filmu i jakoś o nich nie słyszałem???
Prosze Bardzo http://www.lovelylivtyler.com/gallery/showthumbs.php?cat=_630&count=58&fcat=630& page=1
tee luthien ty jakaś maniaczka jednego filmu...ok ja też lubie władce ale bez przesady...
heh i to nie wszystko jest jeszcze wiele wiele usunietych scen ktorych nie pokazano nawet w extended edition,dziwna sprawa z tym...Gdzies czytalam ze one sa gdzies jeszcze inne niz z EE,no ale gdzie?Jak ktos wie niech pisze
Nic specjalnego.Podczas produkcji robi się wiele zdjęć.Tutaj tylko Arwena się prezentuje.Na moim blogu znajdziesz kapitalne zdjęcia z produkcji LOTR np:Bombadila,Radagasta.
No wiem ze sama Arwena,ale sa jeszcze inne Np:Jak gobliny gonia druzyne do Lorien i elfy pomagaja im ich zalatwic(Sa nie tylko zdjecia Na trailerze tez to jest,taki urywek).No i w zwiastunie oficjalnym do Powrotu Krola jest taka scena ze Arwena stoi na takim mostku,albo jak Elrond z nia na nim rozmawia i mowi,,i cannot protect you anymore''No i gdzie to jest ja tylko pytam na jakim wydaniu strasznie mi zalezy na tym zalezy,to nie sa tylko zdjecia produkcyjne.No i patrzylam nie ma na twoim blogu zadnych zdjec ani Bombadila ani Radagasta,no a przeciez wogole nie ma ich zdjec po producenci wogole nie mieli zamiaru dawac im role w filmie(no i glupio zrobili).Jak jestes wielkim fanem zauwazysz ze sa sceny usuniete ktorych nie ma na EE,a istnieja tylko nie wiem na jakim wydaniu,a czytalam ze na jakims sa...
Jak nie ma jak są.Wejdź na mój blog.Na dole masz archiwalne tematy.Jeden z nich ma tytuł Tolkien,tam są zdjęcia.Co do scen z trailerów to są tam faktycznie niewykorzystane sceny w EE.Jak do tej pory ich nie opublikowano na jakiejś płytce dostępnej w sprzedaży.Gil-galada,którego mam na fotce można zobaczyć w Drużynie pierścienia w dwóch scenach prologu.To on wbija włócznię w orka przed zabiciem Elendila przez Saurona.Pojawia się też wcześniej przy prezentacji trzech elfickich pierścieni.Stoi po lewej stronie Galadrieli,po prawej masz Cirdiana.Cirdian pojawia się też w Poerocie króla.Stoi przy statku w Szarych Przystaniach.
http://pl.youtube.com/watch?v=biBfGS-C8EM TO jest link do powrotu krola(zwiastunu)Zobaczcie w 00:50,0:58,02:27,02:42 tego nie ma ani na EE,a powinno.
Widziałem wszystkie zwiastuny i oczywiście masz rację.Zresztą napisałem wyżej na ten temat przed chwilą.
No i to nie wszystkie scenki,jest ich wiecej...Ja musze to miec,te wydanie z tymi scenami,jak ktos wie co to za wydanie i czy jest dostepne w polsce(w co watpie)Niech napisze,blagam....
No Fakt masz racje,lecz to tylko fotki,ale ja sama widzialam na zwiastunach te scenki co nie ma ich na EE,i czytalam co o jakims theatrical version,limited edition ale szukam szukam i nic,a gdzies to jest,A tak poza nawiasem Mogli nakrecic ta scene w ktorej hobbici zatrzymuja sie u Bombadila,zle zrobili potrwalo by to 5 min a byloby ciekawiej
Bombadil to najbardziej tajemnicza postać wykreowana prze Tolkiena.To zbyt poetycka postać,aby umieszczać ją w filmie.
15-17 sekunda.Też nie ma tej sceny w filmie.
http://pl.youtube.com/watch?v=Ef64Fq8XwYw
Gadalam na necie z takim gostkiem co to mial to wydanie i opowiadal co tam jest,Ze wlasnie druzyna ucieka przed orkami do Lorien i Haldir ze straznikami pomaga im ich zabic,no i jak Merry sklada przysiege Theodenowi,Jak Bilbo rozmawia z Elrondem,jak Hobbici zwiedzaja Rivendell i spotykaja Arwene,jak Arwena jedzie do Lorien spojrzec w zwierciadlo Galadrieli,Jak Arwena walczy na Helmowym Jarze(Nie moglam w to uwierzyc ale na fotkach to jest),no i tam z Lorien jakies scenki jak Elfiny biegna by pozegnac druzyne,i duzo innych...No ale net mi sie zawiesil i nie pogadalam z nimjuz wiecej,szkoda:/ No ale to wydanie jest,mowil cos o jakims Limited Edition,Theatrical Version albo Theatrical Edition,nie wiem,ale to jest tyle ze nigdzie znalezc tego nie moge
oho no wlasnie,widzisz sam albo patrz http://pl.youtube.com/watch?v=Pki6jbSbXIY 00:14
Bardzo ciekawa lektura dla fanki Tolkiena.
http://www.lodz.tpsa.pl/iso/Tolkien/parma.html
W cudach Śródziemia tłumacz zapomniał jednak o Orthanku i Aglarondzie,ale lektura full wypas.
Dzieki,napewno przeczytam ja to popostu nie moglabym zyc bez tej trylogii nie mowie tu o samej ksiazce,ale tez o filmie,jakbys sie dowiedzial cos o tym specjalnym wydaniu to napisz tu o tym.
tu coś o tym piszą (cytat z forum www.oceandvd.pl):
Sławek [ ] 2004-09-26 12:30:50
Odkładajcie kasę, bo macie na co
Jeśli chodzi o wydania Władcy, to z tego co wiem to końcem tego roku będzie jak już wiadomo rozszerzony Powrót Króla, w 2005 wszystkie trzy wersje rozszerzone w jednym paku (12 płyt). Końcem 2005 lub początkiem 2006 ma ukazać się kolekcja wszystkich wydań rozszerzonych plus płyta z nigdy wcześniej nie widzianymi scenami dodatkowymi (13/14 płyt). Prawdziwy rarytas ma być jednak w 2007/2008 roku, kiedy to Władca ukaże się na nowym formacie HD DVD jako wydanie reżyserskie znacznie poszerzone w stosunku do obecnych wydań EE. Ale to dopiero za 3 lata.
http://www.oceandvd.pl/index.php?cmd=prodet&pid=3312&phrase=&searchtype=2&attrid
Dziejkuje Ithil ze naprowadilas mnie na dobry trop.Pod koniec 2007 ma sie ukazac specialne wydanie trylogi.Beda w nim trzy filmy Extended Edition i w dodatkach maja zalezc sie te sceny ktorych nie bylo nawet w EE,z komentarzami Petera dlaczego postanowil ich nie dodawac do filmu,i ponadto wpadki aktorow podczas krecenia,nie publikowane wywiady,gagi z filmu itp...No i to sa niektore sceny ktore sie znajda na tym wydaniu -Walka z orkami w Lorien,po ucieczce z Morii(Pomoc Haldira) -Eowina walczaca z Uruk-Hai w jaskiniach Helmowego Jaru -Hobbici zwiedzajacy Rivendell -Arwena walczaca na Helmowym Jarze -Rozmowy Arweny z Elrondem -Rozbudowane sceny z bitew -No i wizyta u Bombadila(dzieki bogu) -Wiecej scen z Dunharrow i wiele wiecej. No zapowiada sie Super,wydanie bedzie dostepne w polsce.No ale cena mnie zamurowala,nie kazdego fana bedzie stac na taki wydatek.Swoja droga producenci chca wyludzic pieniadze za byle co,mogli dodac te sceny i dodatki dodac do Extended Edition,a nie tworzyc kolejne.No ale co zrobic,ja juz odkladam pieniadze,w koncu czekalam na te sceny 7 lat
Nie ma sprawy :-). Kiedyś słyszalam czy nawet gdzieś przeczytałam(pewnie w necie), że Jackson nakręcił wiecej scen, których nie dano w wersji EE i pomyślałam że pewnie nigdzie ich nie wydadzą (szkoda). No, ale fajnie, że jednak stanie się inaczej. Może rzeczywiscie warto zacząć zbierac kase. Pozdrawiam.
Walki z orkami w Lorii nie będzie na pewno, podobnie jak Arweny w Helmowym Jarze i Bombadila. Bombadila w filmie nie miało być od początku, natomiast pozostałe 2 sceny istnieją tylko na storyboardach i nigdy nie zostały nakręcone. Jeśli ktoś będzie Ci wmawiał, że one jednak istnieją - kłamie. Za to pojawi się w końcu pełne zakończenie m. in. Gimli odwiedzający z Legolasem jaskinie za Helmowym Jarem.
Wreszcie ktoś poruszył ten temat. Fajnie, że będzie nowe rozszerzone wydanie, ale to jest już przesada. Dlaczego od razu nie stworzyli pełnego wydania ze wszystkimi scenami?
Jest jeden plus. W końcu obejrzę ucieczkę drużyny przed orkami w Lorien, albo pożegnanie drużyny przez Elfiny w Lorien, bo narazie było to tylko w tych zwiastunach:
-http://www.youtube.com/watch?v=H9e5oYGtAPc - 00:45 Elfiny, i to podejrzewam właśnie owa ucieczka przed orkami 02:00
-http://www.youtube.com/watch?v=Pki6jbSbXIY - 02:21 ucieczka.
A swoją drogą to najlepsze zwiastuny do pierwszej części. Takie dynamiczne. Zwłaszcza ten pierwszy (świetna muzyka).
Byłam na eNeMeF'ie Władcy Pierścieni w wersjach reżyserskich. to naprawdę dużo scen tam było jakich wcześniej nie widziałam, np zupa dla Aragorna od Eowinii ^^ i cała masa różnych innych jak np "las" pod Helmowym Jarem i wiele wiele innych. Żałuję że w normalnych wersjach te sceny są wycięte :/
http://www.wladca.mocny.com/galeriawiezr.php tu są niektóre zdjęcia z takiej reżyserskiej wersji Dwóch Wierz
to jeszcze nie ta wersja
na wersje z nowymi scenami trzeba będzie hyba jeszcze poczekać
Wszystko co wspomnialam wczesniej(no pozatym Bombadilem-bo to niesprawdzone zrodlo)zostalo nakrecone.I Arwena na Helmowym Jarze takze!Walka z Orkami w Lorien takze.Ja teraz wogole nie wiem czy powstanie jakas wersja z tymi scenkami(chociaz czytalam o tym i na filmwebie tez bylo o tym INFO)bo wszyscy wokolo mowia ze NIE!!!To ja juz NIE WIEM czy to bedzie i co na tym bedzie.A scenki ktorych nie bylo masz powyzej i to nie sa tylko 2 sceny tylko jest ich duuzo wiecej
Luthien nie zostanie wydana żadna druga rozszerzona wersja trylogii.Nie wprowadzaj ludzi w błąd.Twoje informacje są kompletnie wyssane z palca.
Czy te sceny z których masz zdjecia na swoim blogu ukaza sie w jakiejs wersji WP ??
Ten Radagast na zdjeciu wygląda świetnie :D
Pozdroo
Otóż sceny z Arweną w Helmowym jarze, jak i pogoń orków za bractwem w Lorii nie zostały nakręcone nigdy. W 4-płytowym wydaniu "Fellowship..." Jackson mówi o tym, że takie sceny były w planie, ale skończyło się na storyboardach. W "Powrocie..." z kolei dodaje, że owszem bedzie ultimate edition, ale niewykorzystane sceny zostaną umieszczone jedynie w dodatkach, same filmy pozostaną nienaruszone. Uważam, że reżyser jest w tym wypadku najbardziej wiarygodnym źródłem a jego wypowiedzi nie pochodzą z fanowskich stron internetowych, tylko z oficjalnego produktu. Oczywiście można dalej sobie różne rzeczy wmawiać, ale niestety nie bedzie miało to odbicia w rzeczywistości, a po polsku: choćby nie wiadomo jak bardzo niektóre osobyc chciały, ich chęć nie spowoduje powstania owych scen.
!!!!WYSSANE Z PALCA!!!???
http://www.filmweb.pl/+W%C5%82adca+Pier%C5%9Bcieni++++Jackson+planuje+kolejne+wy danie+DVD+2005+01+15+news,News,id=19940
Ja tylko przekazuje co przeczytalam!!!IDIOTO!!!!!
Nawet jeśli, to piszą przecież wyraźnie, że Jackson już do samego filmu nic dodawać nie zamierza, jedynie w dodatkach ewentualnie mozna być coś tam jeszcze zobaczyć. Jak dla mnie to żaden powód żeby na to czekać czy to kupować, a sam sobie lada dzień zapewne sprawię wydanie limitowane bo trzeba w końcu tego LOTRa na DVD mieć.
PISZA ze dodadza scenki ktorych nie bylo.To jest taki artykul pierwszy lepszy.Niedawno czytalam o wiele wiecej o tym wydaniu i tam pisalo wszystko co ma byc.Ale teraz nie pamietam linku do tej stronki!
Gdzie piszą? Bo jak dotąd widze tylko i wyłącznie że Jackson powiedział że dorzuci scenki których nie było jako dodatek a nie do samego filmu, a zrobi to jak będzie wydawał jakieś kolejne super-duper-hiper-megawypasione wydanie którego nie mam zamiaru kupować bo aż takim maniakiem nie jestem :P
No jak tu mozna cokolwiek wiedziec.Przed chwila znow przeczytalam ze na limitowanej edycji w ,,behind the scenes" sa wyciete sceny!Tu znowu pisze o jakiejs Ultimate Edition I jak twierdzi Iluvatar tego nie bedzie,chociaz sa na to dowody!Stracilam nadzieje ze kiedykolwiek obejrze sobie te scenki:/
tak wlasnie napisalam ze dodadza scenki usuniete!!!Beda one jako dodatek!Nie ufam juz nikomu kazdy gada co innego!Ja juz sama niewiem co bedzie I CZY WOGOLE TO BEDZIE!!!chociaz pisza ze tak
a wiec uporzadkujmy...mamy wersje rozszerzona...ostatnio jako limitowana edycja została wydana wersja rozszerzona + dodatki (które są osobno) a wiec pozostaje nam czekac na jeszcze jedna wersje z scenami z Bombadilem, Radagastem itd. bo tych scen nie ma w limitowanej edycji...a taka płyta moze zostac wydana za kilka lat :| ja bym chciał aby do wersji rozszerzonej zostały wplecione te dodatki a takze sceny nigdy nie pokazywane nigdzie do tej pory :D
Nie. Jest tylko storyboard i pre-wizualizacja. Zobacz sobie "Fellowship..." dysk 3. Chyba że wiesz lepiej od reżysera?
PS To raczej pogoń orków a nie ZA orkami.
A czy ta najnowsza edycja z tymi scenami niepublikowanymi itp to nie jest przypadkiem to : http://www.amazon.com/gp/product/B000GIXLNO/sr=1-5/qid=1156696677/ref=sr_1_5/104 -5150423-8043154?ie=UTF8&s=dvd
?