"Zapraszam do zabawy. Chcę tylko nadmienić tutaj, ze tą zabawę nie wymyśliłam ja, ja tutaj po raz kolejny wstawiam ja, jako, że tamta została zapomniana. Wiec gra polega na tym, że jedna osoba podaje dwie opcje, kolejna wybiera jedną z nich i podaje swoje dwie opcje. Ja zaczne." Taki temat podjęłą "Elizabeth Swann" na stronie o "Skrzyni umarlaka" , a ja podejmę go tutaj. Zacznę:
Mieszkać w Rivendell czy w Lorien?
No cóż, krasnoludy w lesie :)
Czy gdyby elfy były złymi postaciami, też by się wam tak podobały??
Nie wiem, trudno powiedzieć. To zależałoby od tego, dlaczego są złe i jak bardzo...
Czy wyprawa by się udała gdyby w drużynie nie było czarodzieja?
myślę, że jednak nie ... jaki inny aktor mógłby wg. Ciebie wcielic się w rolę Froda? (proszę bez odpowiedzi - żaden ) ;]
Ło luudzie... WY jeszcze w to gracie :P. No cóż.. w końco to mój temat ;].
Według mnie Groda mógłby zagrać Dominic Monoghan... Chociaż do roli Merry'ego Pauje leipej ;].
No cóż... rybka cz akwarium jest już troche nudne więc pojedyncze pytania...
Jak myślicie...czy gdyby Aragorn zginął w bitwie Arwena by umarła (z różnych waględów)??
No pewnie że by umarła bo niby laczego by miała zyc na tym świecie.
Jednym z wyjść by było popłyniecie z erlondem i innymi do nieśmiertelnych krain chociaz w to barzo watpie.
A pytanie?? No to ja zadam: Jak wyglądałyby Elfy, gdyby "Władca..." dział się w teraźniejszości? (bez odpowiedzi, że sobie nie wyobrażacie)
Haldir nie żyje, więc Legolas.
Hm, no to Arwena w glanach czy Smeagol w baletkach xD ?
Arwena w glanach oczywiście :). Glany same z siebie są super!!
Smeagol czy Golum, która osobowość ciekawsza??
Hm, ciekawe pytanie swoją drogą... Chyba jednak Gollum.
Legolas z kościstym tyłkiem Smeagola, czy Smeagol strzelający z łuku ?
Smeagol strzelający z łuku.
Jaki inny, dobry i ceniony reżyser mógłby nakręcic Władcę??
I od razu, kurde naprawdę jestem ciekawa, ile zarobili odtwórcy głównych ról, za udział w 3 częściach LOTR ... Jak ktoś wie z autentycznego źródła to pisac ;D ;)
ja za reżysera trylogi dał bym ridleya scotta lub stevena spielberga a to z tych względów że ich filmy są po prostu swietne i jestem ciekaw jakby wyglądał władca gdyby któryś z nich go nakręcił(choć Jackson i tak
dobrze podołał temu zadaniu)
a pytanie:lepiej bronic minas tirith czy helmowy jar?
Eeee... Chyba Helmowy Jar, zawsze z Elfami...
Co by było gorsze: Jakby umarlaki nie pomogły przy Minas Tirith czy jakby Rochirrimowie nie przybyli do Helmowego Jaru?
Rochirrimowie nie przybyli do Helmowego Jaru, szybciej by sie to skończyło...
Gdybyście mieli komuś polecić obejżenie Trylogii to jakie podalibyście argumenty??
Nie będę się rozpisywać i podam tylko te główne:
-Piękna sceneria,
-Ciekawa fabuła,
-Dobra gra aktorska,
-Niesamowity klimat,
-I wiele, wiele, wiele innych...
Wyobrażcie sobie: jesteście bardzo chorzy, poranieni po walce. Potrzebujecie pomocy medycznej. Na północy jest Gandalf, na południu mieszkają Elfy. W którą stronę idziecie?
Do Elfów idę rzecz jasna i oczywista. Te istoty mają kojęce działania. Gdy się je usłyszy zapomina się o zmęczeniu bólu i tych innych przykrościach.
Na podróż na koniec świata z
1 elfem
2 kszatem
3 Gandalfem
4 FRodem
Gdyby Gandalf nie był pedałem, wybrałabym jego. Ale jest, więc wybieram opcję z elfem.
Jeżeli za którąś postać (z WP oczywiście) miała by być Myszka Micki/Teletubiś, to która postać wg was miałaby wielkie, czarne uszy i czerwone gatki/kształt kulistej wywłoki i telewizorek w brzuchu oraz imię w stylu Tinky-Winky? (pomysły mi się kończą) :P
Gdyby Gandalf nie był pedałem, wybrałabym jego. Ale jest, więc wybieram opcję z elfem.
Jeżeli za którąś postać (z WP oczywiście) miała by być Myszka Micki/Teletubiś, to która postać wg was miałaby wielkie, czarne uszy i czerwone gatki/kształt kulistej wywłoki i telewizorek w brzuchu oraz imię w stylu Tinky-Winky? (pomysły mi się kończą) :P
Celeborna i Galadrielę. W końcu to elfy.
Jak chcecie zobaczyć zdjęcie Smeagola w baletkach, to jest u mnie na blogu... specjalnie dla Was...
Która laska czarodzieja najładniejsza:
-Laska Gandalfa Szarego
-Laska Gandalfa Białego
czy może:
-Laska Sarumana
UWAGA: słowo "laska" można zastąpić wyrazem "różdżka".
Laska Gandalfa Białego!
Może to pytanie już było (nie jestem w stanie tego wszystkiego przeczytać)
Być człowiekiem czy Dunedajczykiem???
Haradrimem
Zabić olifanta czy trolla?
PS.: Tu jest tańczący Smeagol (może to nie samba, ale tańczy)
http://www.maxior.pl/?p=index&id=34911&0
Olifanta, mniej śmierdzi i to takie potulne zwierzątko ;)
Aragorn żeni się z Eowiną, a Faramir z Arweną. Czy taki układ przejdzie??
Aragorn + Eowina przejdzie, Faramir + Arwena nie.
Wolał(a)byś:
-Aragorna jako komputeromaniaka w czasach dzisiejszych
-Brak Aragorna
Legolas metal.
Jeśli mielibyście zabić kogoś z drużyny, to kogo (bez odp. "nikogo")?
Boromira <ale on i tak w końcu już nie żył>
Chcieli(ały)byście zobaczyć Gimli'ego w bikini?? <ja chyba nie:PP>
Tak. Ale musiabz być owinięty ręcznikiem :)
Jeżeli mielibyście pojechać na jedniodniową wycieczkę do Śródziemia, gdzie byście pojechali?
kiedy jest pochmurno bo słońce na razi w oczy ani na deszczu się nie moknie
być przyjacielem:
-Legolasa
-Gimniego
-Aragorna
-Froda
-Gandalfa
-Pipina
odpowiedź uzasadnij
aha, następne :
Gdyby Arwena nie poznałaby Aragorna to byłaby z....
odpowiedź uzasadnij.
jakimś elfem w Nieśmiertelnych Krainach i na pewno nie byłaby taka szczęśliwa-zawsze czuje się pewną pustkę :(
Gdyby Legolas nie poznał Gimliego...
To by był z Ełiną bo to jedyna kobieta która miała jakikolwiek wkład w ten film. Nie mówię że Arłena nie miała żadnego ale był on niewielki.
jąka broń wybrałbyś/wybrałabyś bo walki łuk czy miecz
Broń w moich rękach jest niebezpieczna:P Ale chyba jednak łuk
Boromir po smierci przeżywa reinkarnację i wciela się w :
a)smerfa
b)teletubisia
c) psa z kluczami<lol>
d) w coś innego
Teletubisia.
Eee... Aragorn z łukiem/Legolas z mieczem? (Chodzi tu o główną broń, bo obaj posługłują się i jednym i drugim)
Zostałby gejem.
Legolas z owłosionymi plecami czy Frodo z wydepilowanymi stopami?
Frodo z wydepilowanymi stopami <nawet normalnie by wyglądał>
Gollum niechcący nzjada pierścień. Co mu robicie, by go odzyskać?