Z pewnością najlepsza część z trylogii, ale poza tym nudna tandeta dla mas spragnionych efektow specalnych
Rzeczywiście z ortografią u mnie kiepsko ale liczy się treść a nie forma.Poza tym co do szkółki to już jakiś czas temu ukończyłem,chyba że uważasz Politechnike Śląska za "szkółke" wiem że to nie ten prestiż co Uniwersytet Warszawski, ale napewno też nie jet to szkółka niedzielna.
Tak poza tym to chciałbym powiedzieć że nie mam nic do ludzi którzy lubią ten film, mnie poprostu drażni jak ktoś pisze tekst typu Władca pierścieni to najlepszy film wszechczasów, ludzik taki nie ma w sobie choć tyle asertywności żeby powiedzieć: Jak dla mnie naj.... .A poza tym mówienie czegoś takiego to zwykła obraza całej historii kinematografi.
No wiesz, DLA KOGOŚ to może być najlepszy film wszechczasów i nie udowodnisz TEMU KOMUŚ, że DLA NIEGO nie jest to najlepszy film wszechczasów, ani tego nie zmienisz. Wszystko rozbija się o tu o pewną różnicę zdań i gustów. Bo ja z kolei mogłabym wyśmiać film, który Ty uważasz za najlepszy w historii kina. W ten sposób można latami toczyć jałowe dyskusje... Nie masz więc prawa mówić chyba o "obrazie" czegokolwiek. Bo to ktoś się może obrazić, skoro rugasz go tylko za to, że mu się podoba ten film. Każdy ma prawo lubić i oglądać co chce. "De gustibus non est disputandum" - jak zwykło się pisać przy okazji tego typu wymiany zdań...
Nunariel, jaki jest Twoj najlepszy film wszechczasow?
bo moj to z całą pewnoscią WŁADCA PIERŚCIENI i to wszystkie 3 czesci!! (rotfl2)
Powiem wam jedno nieliczni wspominają coś o efektach specjalnych że niby słabe ale czy oni wiedzą że podzczas bitwy pod Minas Tirith brało udział tylko 500 (liczba może nie zgadzac sie z prawdą różne żródła inaczej podają) statystów a wyglądało na 6 tyś mówie o wojskach Rochanu
Właśnie zerknąłem na to co leci w telewizji i cóż moje piękne oczenta ujżały? Jona Rambo stojącego naprzeciw armi przeciwników.Pytacie o co mi chodz? Otóż skłoniło mnie to do pewnej refleksji apropo słów Nunariel uzasadniającej wybitność tego filmy mianowicie chodzi mi o kwestie walki wbrew wszelkiej logiki i nadzieji, cóż jak by się uprzeć to o Rambo można by to samo powiedzieć.Nie żebym miał coś przeciwko temu filmowi, wiem że jest klasykiem w swoim gatunku, lecz mimi wszystko i tak jest to zwykła komercha na słabym poziomie.
Chodziło mi raczej o brak asertywności.Nie obraze czyichś gustów.Jeżeli kogoś uraziłem to PRZEPRASZAM.
cholera poszło dwa razy.A za pierwszym razem wyskoczył jakiś błądi myślałem że nie pujdzie.
qrna przecież pujdzie zmienia się w o w poszło ale gafa , może ze wstydu powiniene sobie pujść?:)
powinno być pójdzie bo ó przechodzi w o w poszło, ale gafa!Może ze wstydu powinienem sobie pujść?:)
Ja Cię mogę pozdrowić! W końcu " nie należy sądzić człowieka - lub niziołka - po pozorach":)
A tak a propos tego wszystkiego to dzis przypada 113 rocznica urodzin Tolkiena, jeśli to kogoś interesuje:) Ja tam wypiłam dziś kielicha za jego zdrowie:)))
przyznaje sie bez bicia. nie wiedzialem :/ zaraz nadrobie tego kielicha, mam jeszcze 40 minut :D
przyznaje sie bez bicia. nie wiedzialem :/ zaraz nadrobie tego kielicha, mam jeszcze 40 minut :D
Hmmm czytaliście jakieś inne knigi poza Władcą, może to wasze skrzywienie to tylko efekt braku lepszej alternatywy?
No wiecie chodzi mi o to że rzeby móc coś oceniać to trzeba mieć jakiś układ odniesienia.
Nawiązując do 'układów odniesienia'(!)...to gwarantuję Ci, że mam takowy nie jeden, chociaż 'rzeby'(!) Ciebie ocenic nie trzeba wiele się zaczytywać w lekturach ;)
pozdrawiam
No nic, ja już uciekam, bo praktycznie cały dzień dziś przed kompem siedzę. I to nie do końca dla przyjemności... Taki life...
Pozdrawiam zatem Was Dwoje i życzę miłej dysputy:)
No ja też powinienem chyba już iść kimać, jutro mam na rano, 2,5h wykład z analizy matemetycznej, masakra.No i ofkorz(sorx za moją angielszczyzne) Pozdrawiam was.Czujcie się pozdrowieni!
jak zwykle żarliwa dyskusja..... ja nie widziałam jeszcze NIGDY filmu, w którym bitwa była zrobiona tak jak bitwy wygladały naprawdę, ponieważ:
a)to byłoby zbyt krwawe
b)zbyt nudne
a poza tym wszystkim LOTR jest filmem fantasy, więc nie wszystko jest zgodne z rzeczywistością, więc czemu zgodne mają być filmy. Jeśli chodzi o przeładowanie efektami specjalnymi to zrobiono film niemal ich pozbawiony-Wiedźmina-film fantasy, ale tak beznadziejny dzieki teakże brakowi jakichkolwiek porządnych fektów specjalnych....
Film Wiedzmin to film kiepski nie z powodu niskiego budżetu, przedewszystkim błąd jaki popełnili twurcy filmu to próba upchania ponad 2000 stron w dwu godzinnym filmie. To nie mogło się udać.
BARDZO SMIESZNE!!!!!!!!! TO TY NIE ZASLUGUJESZ BY W OGOLE O TYM PISAC!!!!!!!! JAK SMIESZ KRYTYKOWAC TO DZIELO!!!!!!! KAZDY Z 3 CZ WLADCY ZASLUGUJE NA OSCARY I TO WIECEJ!!!!!!!! KSIAZKA TEZ !!!!!!!!
Hihi książka zasługuje na więcej oscarów?Cóż widze że mamy powrut z rozrywki, heh ubaw po pachy.
Heh czepiam sie a sam popelniłniam głupie błędy, miało być powturka z rozrywki, a nie powrut.
ogolnie rzecz biorac, to teraz jestem bardzo jakby po "Holendersku", dlatego tez uwazam, ze jednak cos w tym jest co napisales, ale uwazam ze poprzednie czesci dostawaly za malo oskarow i to bylo uwazam bardzo krzywdzace, bo czegos takiego w historii kina jeszcze nie bylo. Wladca jest przelomowy. po prostu.
przepraszam jesli ten komentarz wyda sie nieco infantylny, ale w chwili obecnej nie jestem w stanie napisac nic innego. moze jutro :D ha
jah jah rulez :D
Uważam, że Władca Pierścieni nie zasłużył na 11 oscarów...... a na co najmniej 50 jeżeli można tyle dać!! Kocham ten film bo jest najlepszy i najwspanialszy, a jeżeli komuś się nie podobał to niech sam nakręci swoją wersję filmu, a my już ocenimy na jaką ocenę zasługuje. Chociaż wątpię, żeby ktoś zdołał zrobić coś tak cudnego!
Wiecie co... wszyscy mnie rozbrajacie :P. Po prostu z napływu emocji nie wiem, co napisać, ale powiem tylko jedno: "Władca Pierścieni" jest jedynym filmem, którego bardzo chciałam kupić i jedną książką, do której wracam.
Sulion! (w sindarinie: pozdrawiam)
Wiesz co stary tak cie pojechali ze nic dodac nic ujac!!!Ten film to arcydzielo i niewygrasz z tym!!!
POZDRAWIAM FANOW TEGO FILMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
KOMIN ma racje. Nie zasłużył. Brawo dla chłopaka za odważny post. Powiedział to, co myśli i ma do tego prawo. A to w jaki sposób niektórzy go obrażają, jest poniżej krytyki.
Chyba niektórzy zapomnieli o tym, że jest kwestią gustu, czy film się podoba, czy też nie. To co dla mnie jest klasyką nie musi być nią dla innych.
Trochę szacunku do drugiej osoby...
Pozdrawiam miłośników i krytyków filmu
Sa tylko dwa pytania:
czy ty i konin czytaliscie ksiazke(bo od tego nalezy zaczac dyskusje) bo jezeli nie to temat skonczony bo jak mozna krytykowac film oparty w 100% na ksiazce nie czytajac jej???!!!
jakim cudem film dostal te 11 oskarów skoro tacy wspaniali i cenieni krytycy jak wy go pojechali
pozdr.......
hmm.. w jednej notce przeczytałam zdanie "jak mozna krytykowac film oparty w 100% na ksiazce nie czytajac jej???!!!" wiecie ja myślę, że mozna to robić. jeśli film nie podoba się komuś, to dobra. może i sie nie podobać. niech go krytykuje. myśle że ma prawo, nawet jesli książki nie czytał, wypowiedzieć sie na temat treści i formy. myślę, że jedyną częścią, której krytykować nie może jest zgodność filmu z książką. myślę tak, mimo że jestem wielką fanką tego filmu (i książki oczywiście)
jeśli "komus" ( w tym momencie koninowi) się nie podoba, to przepraszam po co tu zagląda?? przecież jest masa ludzi, którzy mogą tu pisać, a jesli film wg "kogoś" jest tandetny, to niech sie tym nie interesuje) a jesli juz tak bardzo chce pisac o tym jak b. mu sie ten film nie podoba, to coz.. niech to jakos przynajmniej sensownie uzasadni. kazdy moze miec swoje zdanie, ale jesli potrafi jakos określic, czemu uwaza wlasnie w ten sposob. to chyba tyle.
ja powiem jeszcze ze uwielbiam ten film i wg mnie zasluzyl na te wszystkie oskary. film jest the beste xD i pozdrawiam wszystkich fanów LOTRa ;]
oj sorki -kominowi. male przejezyczenie :) ide spac bo cos mi sie nie skladaja wypowiedzi ostatnio :)
Sa tylko dwa pytania:
czy ty i konin czytaliscie ksiazke(bo od tego nalezy zaczac dyskusje) bo jezeli nie to temat skonczony bo jak mozna krytykowac film oparty w 100% na ksiazce nie czytajac jej???!!!
jakim cudem film dostal te 11 oskarów skoro tacy wspaniali i cenieni krytycy jak wy go pojechali
pozdr.......
Oczywiscie przyznalem sie na innym forum, ze ksiazki nie czytalem. Natomiast chyba nie zrozumiales mojej wypowiedzi. Pisalem tam o czyms innym.
Pozdrawiam
Jestem ciekaw jaki wiec Twoim zdaniem inny film zasluzyl na tyle oskarow, jesli nie Wladca...moze Troja??
Ludzie Twojego pokroju najczesciej taki film by wybrali...ale coz sa ludzie...ludziska i takie wulce jak Wy:)
szanuje Wasze zdanie chociaz absolutnie sie z nim nie zgadzam...a to juz moja opinia:)
pozdrawiam
Moim zdaniem oskary powinny byc przyznawane tak jak noble z opoznieniem.
W tej chwili nikt np. titanic'owi nie przyznalby chyba tych 11
Tak samo wladcy nalezalo raczej rozlozyc te oskary na 3 czesci.i choc
z pewnoscia nalezalo mu sie za efekty. kostiumy i w kilku innych kategoriach ale czy na pewno za najlepszy film ? Prosze o chwile obiektywizmu... Nigdy nie oczekiwalem oskara dla np. Matrixa I czy swego czasu np. Gwiezdnych wojen a teraz stwierdzam ze zostaly one mocno skrzywdzone przez akademie.
Co do fanow stwierdzenia ze "jak nie czytales ksiazek to sie nie wypowiadaj" to poweim ze jesli film nakrecony zostal tylko dla czytelnikow powiesci to moim zdaniem tym bardziej nie powienin byc az tak wyrozniony.
W ostatnim zdaniu napisze ze choc jestem fanem filmow fantasy juz od dawna i 2 pierwsze czesci mi sie milo ogladalo to niestety ta czesc juz mnie nudzila.
pozdrawiam.
Na wstepie przyznam ci troche racji co do czytania ksiazki- punkt dla ciebie.
dziwi mnie natomiast bardzo twoja ocena 3cz. WP!? skoro lubisz fantazy to czemu niepodobala ci sie 3cz?? najwiecej sie tam dzieje najwiecej walk i wogule! a przeciez w fantazy oto to chodzi(moim skronnym zdaniem).
POZDRAWIAM
Napisze krotko i na temat. Film jest naprawde piekny, a wszczegolnosci Muzyka gdyby nie muzyka Howarda to ten film by wygladal calkiem inaczej. Dla mnie jest to film zycia ogladajac go zawsze czuje ze jestem gdzie indziej. Dla mnie to on jest wart wiecej niz 11 oscarow . Polecam to kazdemu kto lubi sie przenies w inna rzeczywistosc niz ta nasz prawdziwa szara .
WYMAGANIA:
glosniki 5.1
Zimna Pepsi
Ogladac w ciemnym pokoju
Pozdro
wladac nie zasluzyl na 11 oskarow. a dokladnie na ktore?? bo nikt nie pofatygowal sie o konkrety. polowa ludzi ktozy mowia ze ten film na tyle statuletek nie zasluzyl nawet nie wie w jakich kategoriach je przyznano.
moze po prostu liczba sie nie podoba?? a 10 byloby ok?? kazdy oskar jest za cos innego i akurat w tych kategoriach w ktorych film zostal nagrodzony uznano ze jest najlepszy.
-scenografia - mysle ze zasluzony (podwojny)
-montaz -niespecjalnie sie znam, ale spece chyba wiedza lepiej
-efekty specjalne - no chyba nie trzeba mowic
-muzyka, piosenka (podwojny) -mytsle ze h. shore stwozyl naprawde cos pieknego i nie jest to tylko jeden powtarzajacy sie motyw, ale kilka naprawde swietnych - sciezki moge sluchac caly dzien
-scenariusz adaptowany- chyba wiadomo (podwojny)
-najlepszy film - wiadomo tu mozna polemizowac dluugo ,ja jestem za
-najlepszy rezyser - popieram, byloby zbrodnią gdyby nie nagrodzona jacksona za to co udalo mu sie zrobic