PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11841}

Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 547 tys. ocen
8,4 10 1 546980
7,9 70 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

Witam !
Posiadam oryginal DVD zwyklej wersji kinowej. Moje pytanie jest nastepujace: czy warte ja zamienic na wersje rezyserska ??. O ile jest dluzsza ??. Dzieki za odpowiedz ;)

Shagohad

Zdecydowanie polecam wersje reżyserką.Jest tam wiele wspaniałych dodatkowych scen,a każda część jest dłuższa około 50 minut.

ocenił(a) film na 10
Shagohad

Polecam też osobiscie wersje rezyserska.Jest tam duzo spar ktore sie nie pojawily w "zwyklej" wersji motyw z sarumanem ustami sauona itp.ELO!

ocenił(a) film na 10
Shagohad

Reżyserka wersja trochę przybliża do książki. Jest wiele genialnych scen (Usta Saurona, rozmowa Sarumana z Gandalfem, pogrom orków pod Helmowym jarem przez Huoronów, wiele drobnych szczegółów ale dużo znaczących:)

Shagohad

Czyli juz wiem, zeby nie zalowac na rezyserska. Dzieki wielkie za pomoc :)

ocenił(a) film na 10
Shagohad

Poczekaj aż wyjdzie na blu rey wersja ostateczna,każda część w wersji reżyserskiej będzie dodatkowo rozszerzona o około 20 minut,to dopiero coś ;)

użytkownik usunięty
elina81

Wyssane z palca.

Na Blu-Ray ma jedynie wyjśc edycja zawierająca usunięte sceny jako dodatek. Jackson stwierdził, że samego filmu poszerzać nie będzie.

Natomiast na pytanie w temacie - kupiłem wersje reżyserskie (wyniosło to 450zł) i nie żałuję, bo ten film jest wart każdych (no, prawie) pieniędzy.