Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553419
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

Czy ktokolwiek z was słyszał o jakichś planach na przyszłość dotyczących nowych wydań Władcy Pierścieni?
Z tego co słyszałem Powrót Króla po wstępnym zmontowaniu trwał 6 godzin, inne części zapewne też podobnie. Przeglądając filmiki i trailery zamieszczone w internecie zauważyłem masę scen których nigdy nie widziałem, a zaznaczam ze posiadam wersje rozszerzone wszystkich części.
Nie zdziwiłbym się gdyby "właściciele" Władcy chcieli trochę zarobić na fanach wypuszczając wersje-jeszcze-bardziej-rozszerzoną... i sam pewnie bym się skusił na zakup, ale póki co cisza...

Może czekają na Hobbita, by przy okazji całej jego machiny promującej przypomnieć światu o LOTR.

ocenił(a) film na 10
Kimmutan

Plany były już kilka lat temu. Jackson mówił o wypuszczeniu "Ultimate edition" ale od jakiegoś czasu wszędzie jest cisza w tym temacie. Pozostaje tylko sądzić że nie rzuca słów na wiatr i ta edycja w końcu zostanie wypuszczona. Po wpisaniu w googlach "lord of the rings ultimate edition" na kilku stronach można przeczytać co nowego zawierałaby trylogia w tym wydaniu.