Kolejny pomysł jak wysępić od nas kasę. Oczywiście jestem ZA!!!! Czekam niecierpliwie. Ale zastanawia mnie dlaczego wersja KINOWA?! Nie można było od razu reżyserskiej? A tak to kupie kinową a za 1,5 roku ukaże się Reżyserska i kolejne koszta.
Już nie wspominając, że miała być ścieżka 7.1 teraz zjechali do 5.1. Jeszcze TrueHD co według mnie jest jakimś nieporozumieniem. Kto tego jeszcze używa? Lepsze znacznie jest DTS-HD(na co prawie każdy przechodzi) choćby dlatego, że rdzeń jest DTS 1,5mbps dla starszych odbiorników. A w TrueHD rdzeń to tylko 640kbps.
Kolejne moje obawy dotyczą jakości obrazu. Film jest długi, dadzą kilka ścieżek + kilka ścieżek napisów. A Jak dadzą jeszcze na pierwszej płycie z filmem jakieś dodatki to Bit-Rat wyjdzie jakieś 15-18 mbps. Jestem ciekawy jak to wyjdzie.
I jest. Dostałem już w swe łapki The Lord of the Rings: The Motion Picture Trilogy z USA. Obejrzałem wszystkie trzy części i...załamka. Niestety, ale jest to strasznie nieudolne wydanie. Dźwięk jest genialny, jednak obraz to prawdziwa porażka. Szczególnie Drużyna Pierścienia to jakieś totalne nieporozumienie. Mdłe, Blade i bez życia. Dwie Wieże i Powrót Króla jeszcze jakoś wyglądają, ale ta Drużyna jest beznadziejna. Dodatków też malutko. Moim zdaniem, lepiej czekać na lepszą wersje po płacić 350zł(w Polsce) za tak marne wydanie to nieporozumienie. W Każdej części zostawiono po 10gb i więcej wolnego miejsca na płycie, gdzie spokojnie można by podnieść bit-rat i tym samym zwiększyć jakość. Czy to było tak trudne do zrobienia? Generalnie lepiej kupić Trylogie 6DVD za 100 i nie wyjdziemy na tym wiele gorzej. No chyba, że ktoś chce dopłacić 250zł za to by mieć tylko kapitalne audio. Jego sprawa. Gdybym ja miał kupić drugi raz na bank bym tego nie zrobił.