PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=230933}

Wściekłość

Wilderness
2006
6,1 3,3 tys. ocen
6,1 10 1 3290
6,0 3 krytyków
Wściekłość
powrót do forum filmu Wściekłość

Brytyjskie horrory - widziało się już ich kilka. Michael J. Bassett wyrabia sobie podobną historyjkę jak Neil Marshall: ogólnie - zaczął od horroru z wątkiem wojennym, potem opowiada fabułę o koszmarze dziejącym się dookoła naturalnych plenerów. Czyli "Deathwatch" jest jak "Dog Soldiers", a "Wilderness" jak "The Descent". W moim przypadku też coś zauważyłem: "Deathwatch" i "Dog Soldiers", miało u mnie podobną ocenę: 5/10, a "The Descent" i "Wilderness" uważam za lepsze od poprzednich filmów młodych brytyjskich twórców(9/10 i 7/10). Dobrze, przejdźmy do oceny tegoż właściwego horroru. Ten film fanowi horroru ogląda się lekko i przyjemnie. Aktorstwo było bardzo dobre. Tutaj ciekawostka - gra tu aktorka, którą bardzo lubię - Alex Reid. I co ciekawe - występowała w jednej z głównych ról w "The Descent". Muzyka dość dobra. Zdjęcia dość specyficzne, czasami mają trochę braków, ale i tak jest OK. Polecam!

ocenił(a) film na 8
martinesek1

A mi osobiscie "Deathwatch" podobal sie bardziej niz "Wilderness", ale i mimo tego byl to calkiem dobry film, wart obejrzenia. Ladne plenery, praca kamery, gra aktorow na calkiem dobrym poziomie.