"Świetna myśl, będziemy palić ptaki!" - rozje.bali system :D
Żal tylko że od tego momentu były głupkowate sceny - ten "samolot" by nie poleciał nawet gdyby miał napęd rakietowy.
No i błąd logiczny - przecież czas w W. Brytani się nie zmieniał, więc z jakiej paki ten dyrektor nauk (czarna postać) się cieszył? Czyżby nie potrafił czytać kalendarza? :)
I ogólnie, jaką on miał władzę? Aż się zdziwiłem że ta cała Królowa jeszcze w ryj nie dostała hah.
Przyjemne acz infantylne filmidło ;p
Ps
Nie polecam z dubingiem - strasznie irytuje
Nie ma błędu logicznego. W Anglii był dzień 79. Dyrektor nauk chciał wsadzić całą trójkę do więzienia za obrabowanie Banku Anglii, gdzie siedzieliby zapewne sporo czasu. Przez to Fogg przegrałby zakład, ponieważ nie wszedłby na schody Akademii Nauk na czas. A miał tylko jeden dzień w zapasie.
No ok, ale toć chyba ten naukowiec wiedział jaka jest data i ile dni minęło, o to mi chodzi.
Jakby się miało rozchodzić o moją głowe to bym raczej o czymś takim nie zapomniał ;)
Tak, ale czy byłby to 79. czy 80. dzień, zaaresztowani bohaterowie nie mogliby wygrać zakładu i wejść na schody Akademii Nauk, dlatego dyrektor się cieszył. Myślę, że wiedział jaka jest data.