PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=153163}

W ciszy

The Quiet
2005
6,6 13 tys. ocen
6,6 10 1 12985
6,0 4 krytyków
W ciszy
powrót do forum filmu W ciszy

Pomijając kazirodczy związek córki z ojcem, uważam, że film wiele traci poprzez osobę Connora, na początku jego zainteresowanie Dot wydawało się takie głębsze, tzn. sprawiał wrażenie, że ma dość pustych panienek, które ścigają się w pokonywaniu rekordów zaliczania, chodzi mu o coś więcej, tzn o piękno wewnętrzne dziewczyny, a tym czasem "chciał wyruchać cichą jak lalkę dziewczynę" i jeszcze to zachowanie, kiedy zorientował się, że Dot słyszy, żenująco wykorzystano te postać;]

ocenił(a) film na 1
lena1410

Przecież nie tylko o to mu chodziło. Z filmu wynika, że to była jego pierwsza dziewczyna jeżeli chodzi o taką formę zbliżenia, a poza tym inicjacja wyszła od niej. Następnie po tym zbliżeniu nadal chce się z nią spotykać, zależy mu. Dopiero po tym jak dowiedział się, że słyszy i mówi to powiedział "pieprzę Cię".

ocenił(a) film na 6
oluchna2512

nie chodzi mi o to, że powiedział do niej pieprze Cię, tylko to, że dla niego najgorszym był fakt, że ona słyszała całą relacje jak zachowywał się jego " wacek" kiedy o niej myślał, bardziej by mi przypasowała sytuacja, kiedy to on wybiega za nią, orientuję się, że z tym niesłyszeniem to ściema i byłby wielece urażony, że nawet jego oszukała ( czy naprawdę tak mało dla Ciebie znaczyłem) :D

ocenił(a) film na 7
lena1410

A ja mam na odwrót. To znaczy, drażniła mnie płytkość i żenujące postępowanie postaci Connora, ale w moich oczach zachował się właśnie tak, jak w rzeczywistości zachowałby się tego typu chłopak :] Napalił się na pannę-odmieńca, zwierzał jej się z rzeczy, które przecież skompromitowałyby go w jej oczach, gdyby go słyszała... wtem stał się cud i niespodziewanie spełniły się jego fantazje o niej (bo jednak go słyszała), a on zaczął się angażować, dziwność partnerki tylko go do niej zbliżała. A tu nagle okazuje się, że padł ofiarą wielkiej ściemy. Niedojrzały emocjonalnie dzieciak w takiej sytuacji myślałby tylko o tym, że zdeptano jego honor. Więc wszystko się zgadza :]