PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702087}

W jego oczach

Hoje eu quero voltar sozinho
2014
7,2 14 tys. ocen
7,2 10 1 14456
6,3 14 krytyków
W jego oczach
powrót do forum filmu W jego oczach

W 2010 roku powstał krótkometrażowy film (ok.15minut), jednak zdobył on tak dużą popularność,
że autorzy postanowili rozwinąć historię i po 4 latach stworzyli pełnometrażowy film.

Oceniam go bardzo fajnie. Jeden z lepszych filmów LGBT ostatnich kilkunastu lat. Przynajmniej
nie jest kolejnym dramatem, gdzie zakończenie musi być koniecznie
smutne/pesymistyczne/tragiczne.
Film aż prosi się o kontynuację, np. przeskok w czasie o kilka lat (studia) z jakimiś nowymi
perypetiami. Niestety, reżyser raczej nie będzie planował kontynuacji a szkoda.

Gorąco polecam, niestety na razie w necie dostępne są tylko angielskie napisy.

Fibius

A masz link do tego krótkometrażowego?

YouBetterLookAtYourself

Dobra... znalazłam :)

[ ale jakby ktoś inny chciał, to ja dodam: http://www.youtube.com/watch?v=1Wav5KjBHbI ]

ocenił(a) film na 9
Fibius

świetny film. uśmiechałem się przez cały seans. urzekł mnie naturalnością, prostotą i bezpretensjonalnością. cieszę się, że zrezygnowano z mrożących krew w żyłach dramatów, dzięki czemu wszystko wyszło prawdziwiej, bez sztucznego nadęcia.

ocenił(a) film na 8
Fibius

Dałbyś/dałabyś link do tego z Angielskimi napisami? Nie mogę znaleźć,byłabym wdzięczna :)

emiitom

link powyżej, w pasku opcji na youtube druga ikonka od lewej to napisy, domyślnie wybiera angielskie, kliknij tylko "włącz" i miłego seansu :)

Fibius

Moim zdaniem rozwinięcie historii nie było niezbędne, szczerze mówiąc spodobał mi się bardziej Twój pomysł z przeskokiem w czasie. Film jest bardzo przyjemny, ale oceniam o jedną gwiazdkę mniej niż krótki metraż.

Matheleine

Podobnie jak @Matheleine wyżej oceniam krótki metraż od długie. A sam film lekki i przyjemny. Bardzo miło mi się go oglądało.